Форум питомника КАТТYVАL

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Сообщений 301 страница 330 из 650

301

Так, Оль, і це ми про наслідки тупих людей для собак говоримо.

А глянь, які післясвяткові новини 1-2 січня: куча ДТП, скільки загублених, замерзлих дітей, там втопилися, там убилися, там на петардах підірвалися - просто кошмар.

Не хочу виглядати на Бабу-Ягу, якій все не так, але якось воно все ж таки не так.

Чомусь в інших країнах такого немає. Або є в відчутно інших пропорціях. Таке враження, що наша країна, як той безмозгий п'яниця, який не вміє глядіти своїх домочадців, розвиває в них агресію і неврівноваженість. Погана тема...

0

302

Тема больная, всех не вылечишь. В других странах (я так понимаю, речь о развитых) это контролируют. И наказывают виновных. Потому всякие неадекваты боятся косячить. У нас же полная безнаказанность. Или откупаемость. У нас с людьми, детьми разобраться не могут - кто будет думать о собаках?
Стерилизовали бы бродячих собак - глядишь, их поголовье снижалось бы. И, может быть, собак стало бы меньше. Я имею в виду собак без хозяев. И люди бы не относились к ним, как к тараканам в доме - их много, они мешают. Может, и приюты бы тогда справлялись с устройством подопечных в новые семьи.

0

303

У тій же моїй Польщі кожен район (гміна) має обов'язок утримувати притулок для тварин. Нормальний, з бюджетом. На Різдво, я читала, собакам святкову вечерю готували і музику заспокійливу пускали. Займаються тваринами, нові сім'ї їм шукають.  Багато моїх знайомих виявились волонтерами в таких притулках. Одна взяла з притулку пса. Та що рівняти грішне і праведне...

Ми тут з Алексом взялися за планування виставок на цей рік. Ну це й титанічна напруга! "Не деморалізуй мені собакою праці," - бурчав мені чоловік, коли я на роботі пообкладалася Алексовими паперами, графіками, календарями, калькулятором...  Пітніла, пихтіла, злилась на всіх, дзвонила за порадами, клеїла плани на стіну - словом "таки здуріла з цим собакою". З іншого боку, я не ходжу на шопінги, по клубах, барах, з подругами, не купую діамантів і шуб, не маю інших шкідливих і корисних звичок :-) Можу ж я дозволити собі тішитися своїм Алексом! Навіть дуже гуманне хобі!

Вперто вирішила - спочатку спланую все з виставками, а поїздки по роботі підлаштую під інші дати. Малювала фломастерами, креслила хрестики, намагалась все продумати - глянула врешті на календар - мамочко, там що не вихідні, то червоно від виставок :-) А ще ж заняття з хендлінгу, аджиліті повернеться... Кому який, а в мене цей рік точно буде РОКОМ СОБАКИ!!!

За калькулятор ще не бралася... Нічого, якісь меблі можуть і почекати...

На свята мені друзі подарували чохли на сидіння в машину. Дуже доречно. Треба ще знайти новіший навігатор, і будемо з Алексом мандрувати.

Років шість тому я дуже смутилась, що мало знаю Україну (регіони) і купила собі мопед. Хотіла його до сліз. Синій такий, з салону... Ох, поїздила ним трохи! Була і в Карпатах, і в Полтаві, і навіть в Ольвії через Одесу і Миколаїв. Мій рекорд - 650 км за один день! Дуже хотіла в Крим на мопеді, але сама побоялась. Східна і Південна Україна не дуже сприймали такого туриста :-) Але це інша історія :-)

А тепер з Алексом - чудова компанія! Будемо їздити нашим Фордиком малим, слухати музику (може Алекс навчиться підспівувати?) і фотографувати цікавинки. Зовсім не важливо, що там досягнемо на виставках (будемо старатись, ясне!), головне - гарні пригоди і враження. І тоді кожен день може бути святом. Або присвятком, як казала моя бабуся :-)

0

304

Alex i Aleksandra, а потом, глядишь - и в зарубежье поедете  [взломанный сайт]

0

305

Нині Святвечір.

Активно бігаю по хаті між ходильником, плитою і столом - дванадцять страв мусять бути.
Кутя готова ще зранку, але так не встигаю з рештою... Каструлі, каструльки, каструлята - для мене це тортури.
І де вона - та моя Різдвяна казка?!

Алексові нудно. Крутився під ногами, багато чого смачненького перепало, але ніхто не грається, навіть уваги мало - пішов на ліжко хазяйське, розлігся й дивиться звідти ображений. Тю, дивно, навіть ніхто й не ганяє!

http://s001.radikal.ru/i194/1301/b2/5b327192bb3d.jpg

А на столі тим часом страв прибуває. Кутя, звісно, по центру!

http://i082.radikal.ru/1301/bc/69528bfd60ac.jpg

На ходу подаю, щось підтираю, прибираю, риба ще в духовці, картопля булькає, про вареники з капустою геть забула... Чоловік робить маківники. Та страв і так вже більше, ніж 12, навіть типу дари волхвів (ананас, мандарини) є :-) ...

А це що?? Алексові дробси (міні-кісточки) у шафі перемішалися з дрібними камінчиками з райських островів, де побувала восени. Змести б все і викинути в смітник. Та ні - шкода камінчиків - коли ще буду на вулканах! - шкода смаколиків, бо тільки вони пасують до Алексового м'ячика (закидаються всередину) і смакують моєму Перебірливому.

...От сидить сім'я нагодована, животики чухає, а я відділяю руденькі камінчики від руденьких дробсів.

Знайшлась на мене моя Різдвяна казка - Попелюшка!

З Різдвом усіх!

0

306

С Рождеством!

Ну а иногда приятно и камушки поперебирать... с собой-любимой наедине. Особенно после полудня за плитой в позе "Z"ю  [взломанный сайт]

0

307

Христос народився! Славімо Його!

http://s019.radikal.ru/i644/1301/3b/10f2c086abf3.jpg

0

308

[взломанный сайт]

0

309

З Різдвом вас Alex i Aleksandra! Ми вперше на вашій сторінці - дуже гарний у вас песик!!! Які ви молодці, що дотримуєтесь традицій! Мені здалося, що на останньому фото Алекс думає, а чого не влаштовують різдвяну вечерю для собак, тільки з однією поправкою - страви повинні бути м`ясними ..... [взломанный сайт]

0

310

Спасибі на доброму слові, Вамика  [взломанный сайт]

Це все моя Бабуся. Була надзвичайною! І дитинство своє я таким згадую. Хаті, де я народилась, років зі сто було. Маленька, потріскана, підлога з глиняною долівкою. Прості ліжка, стіл, лавка, скриня, ікони в рушниках - от і весь вистрій. Ніяких, шаф, холодильників, телевізорів. Спитаєте, як це? Сама не знаю. Але жили. Щасливо. Під хатою - призьба, тут було зручно грітись разом з котом на сонечку. Перед хатою - горідчик (такий маленький квітник-сад-город - сюди дітям було заборонено лазити). В горідчику в кутку ріс жасмин - пахнув на всю вулицю. Пізніше під ним я вперше в житті цілувалася  :-)
Кращої хати за цю мою рідну я досі не бачила!

А ще біля хати росла яблуня. Під нею завжди лежала купка глини. Глину брали на свята, розводили з водою і змащували долівку в хаті (щоб рівна і чиста була). Це було й моїм обов'язком. А ще замітати. Перед тим треба було набрати в рот води (воду від криниці носили) і добряче сприскати підлогу, щоб курява не йшла. Хороші дитячі розваги, чи не так?  :-)

Узимку було ще краще. Готувалися до зимових Свят. Між віконницями накладали вати (наче сніг), на ній вмощували іграшки (часто робили самі, досі пам'ятаю свого косоокого сніговичка). Подвійним вікном це закривалось фактично до весни. Часом клеїли ще сніжинки. Долівку чистили вже свіжим снігом. В снігу вибивали і ті кілька малих домотканих килимів, які прикрашали скриню.
Запахи з печі залишались всі в хаті. (Так, у нас була прекрасна піч!). Кутя була на Свята обов'язкова, як Отченаш. Тричі - на Святвечір, Щедрий вечір і Йордана. Бабця терла в макітрі мак,  а я лисичкою крутилась довкола - коли вже можна буде хоч з макогона солодкого лизнути. "Не лижи макогін, - відганяла Бабуся - чоловік буде лисий".  Не відігнала - таки лисий  http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif

Було дванадцять страв, молитва і колядки. Ніхто не був релігійним фанатиком. Дідо підсміювався з Бабці, чого та "кожної неділі біжить у церкву руку попу цілувати". А бабця якось відводила там душу - співала у церковному хорі. Часом брала мене на верх, на хори. Чесно - мені, малій, було нудно. Я не розуміла церковнослов'янської дивного обряду, від нічого робити торочила хустку, крутила з ниток кульки і скидала їх бабцям на голови униз. Господи, прости! :-)

Бабця сердилась, коли приходили колядники, які вміли тільки й видобути з себе "коляд-коляд колядниця добра з маком паляниця". Таким давала справді п'ятака і казала вивчити гарну колядку. Мене вчила довгих, гарних. Скільки ж я мерзла під вікнами у сусідів, доки їх відспіваю! Але отримувала рубля! :-) Випускали мене з хати колядувати тільки, як хлопці вже пройшли, бо першими мають бути вони. Досі пам'ятаю свої білі рукавички, які за вечір ставали важкими, довгими і приємно брязкали. Давали хто 5 копійок, хто 10, ну, сусіди більше :-) Але завжди приносила додому багато наколядованого і дуже собою пишалася. Віддавала все бабці. Котрогось року віддала гроші мамі на сесію (мама вчилась заочно аж у Росії у єдиному тоді фармацевтичному інституті).

Згадую дитинство з приємністю. Дуже бракує часом бабусиного теплого боку, бо з нею я спала аж десь до мого сьомого класу. На добраніч Бабуся читала мені казки, або розповідала історії з Біблії. Якось ледь не вигнала з хати, коли я їй розказала, як нас у школі вчили про Дарвіна :-)  Сказала, що дитина, яка походить від мавпи, не може бути Її онукою :-)

Найприємніший спогад з дитинства - вечір, збираємось спати, моя Бабця у білій простій довгій сорочці перед іконою розплітає і розчісує свою тоненьку довгу сиву косу. І тихо молиться.

Бабці немає вже 13 років. Лишилася її Біблія.

Ми не дотримуємося традицій так, як давніше. Мої діти, на жаль, не хочуть співати колядок. До церкви ходимо вряди-годи.
Та й все змішалось у нашій польсько-українській родині. І Вігілія, і Святвечір.
Але кутя мусить бути. Тричі за Свята. Така, як у дитинстві. Як Отченаш.
Мак тре без макітри мій лисий чоловік :-)

...Цього року Мама передала пшеницю, зав'язану вузликом у простій білій з дрібними квіточками хустці.
Ця хустка так нагадала мені Бабцю (наче з її скрині)!
От їмо кутю вже другий день, і все Її згадую. Вона - моє дитинство, мої цінності і традиції.

Отредактировано Alex i Aleksandra (07-01-2013 23:46:13)

0

311

Alex i Aleksandra
Зашёл на Вашу страничку и просто зачитался - настоящий роман!!! А рассказ про детство, кажется, переносит в эту рождественскую атмосферу. У Вас несомненный литературный талант.
Ну, а Алекс просто чудесный пёсик!!! http://i053.radikal.ru/0911/40/eaa81d364496.gif

0

312

Ферзь, спасибі  [взломанный сайт]
Приємно, що ми подобаємось таким солідним друзям  [взломанный сайт]

Тим часом чоловік конкурує зі мною за Алексову прихильність нечесними методами. Якось залишила хлопців удвох на три години. Повертаюсь, чоловік подає обід, а Алекс ... носом у миски. Дивуюсь. Пес при мені навіть не намагається жебрати про столі. Навіть "зайчика" не використовує для прохань (знає, я непохитна), тільки виключно, як кращу позицію заглянути вище, подивитись, наприклад, у вікно. А тут - така атака на людську їжу. І все коло Влодка крутиться, йому в очі заглядає. А чоловік окуляри на носа і строго так до Алекса: "Слухаю Пана, що Пан хоче?" А сам, бачу, сміхом давиться. Питаю, що ви робили без мене. Відповідь: обід тобі готували - бульйон, осципек - сир смажений, пудинг молочний. Як? - Разом. З'ясовую помалу - Влодек готував, а Алексу давав... каструлі вилизувати. Свята ж, типу. Я в шоці. Це ж сторого-настрого їм заборонено. А Влодек: що ж ти хочеш, всі хлопці роблять заборонені речі, як мама з дому йде. Я і злилась, і сміялась. Але доїла пудинг і лаялася по-справжньому!

Досі пес не знав смаку людської їжі, я не мала мороки. Навіщо псувати таке моє старанне виховання! Тепер тільки я за чашку/миску, Алек боком тулиться, на ноги наступає, в очі заглядає...

Кличу Алекса на прогулянку, а чоловік далі його смачненьким спокушає! Каже: "Нащо тобі та Пані з повідком, давай будемо смачненьке-солоденьке їсти". Ну, блін, мені з такими партнерами!

-Заздрісно йому чи що, в мене такий слухняний бігль є? - Був?  [взломанный сайт]

0

313

[взломанный сайт]
Ну что тут уж...у нас тоже такая проблема...ну любит муж угостить Дера со стола...хорошо хоть только печеньем (еле договорились что ничем больше). Вот и ест он теперь под пристальный взгляд голодной собачки [взломанный сайт] и голову ему на колени кладут, слюни пускают, кряхтят.....у меня же Дерик даже не просит...и не подходит...буду что-то очень вкусное есть -даже голову не поднимет- знает что нет смысла. Так и живем  [взломанный сайт]

0

314

І такий закономірний результат святкувань - Алекс пропав.

Замість нього мені до повідка наче чортяку різдвяного прив'язали. Не чує, не бачить, не слухає. Як тільки дулі не крутить у відповідь на мої прохання!  [взломанный сайт]

От тобі, татку, вилизування каструльок, от тобі годування смачненьким просто так і надмірно...

Це я тут на форумі писала про виховання бігля любов'ю і терпінням? забираю свої слова назад!

Посаджу поганця на сувору дієту, буде отримувати скупу пайку і тільки за виконання команд. Призабуті диски Фішера будуть гуляти зі мною, а в неділю підемо на хендлінг.

Як не виженуть нас із залу, спробуємо пригадати, як це воно - стояти на одному місці і заробляти на один шматочок смачненького...

0

315

Alex i Aleksandra
я , конечно, сочувствую Вам, но не стоит так расстраиваться...
мой муж фактически делает тоже самое + на утренней прогулке собака выгуливает его, а не он (мои знакомые звонили и рассказывали как муж гонял по склонам и сугробам за собакой- куда она его тянет, туда он и идет или бежит).
все что было достигнуто, вот так ломается... и вечером на прогулке я имею все прелести, когда 40кг тянет мои 56-58кг за собой по буеракам и команда рядом выполняется уже после моего крика с угрозой ровно 10-15с.
Как я Вас понимаю...

0

316

Спасибі за всі співчуття. Може нам треба садити на голодний пайок таких "добрих" чоловіків?

Але я мала сьогодні свої п'ять хвилин солодкої помсти!!!

Мій коханий Чоловік ще присадив Алекса на печиво - маленьке, солоденьке таке.
Я такого не їм, а він собі полюбляє читати і гризти.
А тут й Алекс принюхався, завівся, наївся раз (чи не раз) без мене, вподобав не на жарти.
Щось є в тому печиві для Алекса привабливе. Як тільки його винюхає, аж в рот за ним лізе. Чоловікові, звісно  http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif

От сьогодні пили ми чай, погриз Чоловік це печиво, потім вирішив мене обійняти і поцілувати. Алекс, який увесь час з трудом проявляв біля столу витримку, тут вже не витримав - подумав, мабуть, що я у чоловіка з пащі печиво відбираю. І вийшов у нас палкий поцілунок утрьох!  http://s49.radikal.ru/i124/0911/cc/5d2e95eba540.gif

"Я так і не зрозумів, кого я так цілував," - сказав розгублено наш Щедрий Хазяїн.

А так тобі! Будеш знати, як песика зваблювати забороненим!  http://i051.radikal.ru/0911/76/7a0676a75aa9.gif  http://i051.radikal.ru/0911/76/7a0676a75aa9.gif

0

317

Сьогодні Старий Новий рік - друга кутя. А мені так ностальгійно.

Відправила свого друга - скутер - як Різдвяний подарунок для тата. Добра справа, краще, ніж стоятиме в офісі і рекламуватиме активний відпочинок. З іншого боку - якась сторіночка моєї історії перегорнулася. Скільки я на ньому поїздила! Сама. Такі інтимні були подорожі: тільки ти й дорога. Далека. Це зовсім інша філософія подорожей, відчуваєш усі запахи, кожен кілометр доданої швидкості, вітер.

Але... на Алекса шолом не натягнеш. А дуже хочеться подорожувати разом. Тому скутерек буде служити татові по господарстві, тато - професійний водій, не образить мого друга, завжди буде доглянутий і намаслений.

http://s019.radikal.ru/i628/1301/ef/748c6b595d6e.jpg

Це ми із скутерком на Закарпатті. Їдемо на озеро (чи з озера) Синевир. Спереду на скутерку у мене наклеєне фото вівчарки, а на мені завжди жовта яскрава жилетка безпеки і чорний мотокостюм, чорні окуляри. "Ви з дорожньої поліції?" - питали мене на заправках. Потім придивлялись і уточнювали - "Ще й не наша, бо біла, у нас тут усі дівчата чорняві" :-)

0

318

Сьогодні хлопці-посівальники приносять щастя.

Дозвольте Алексу защедрувати!

http://i052.radikal.ru/1301/66/4f2104870446.jpg

Сію, вію, посіваю, з Новим роком вас вітаю підвиваю!
На щастя, на здоров'я та на Новий рік,
Щоб уродило краще, ніж торік, -
Жито, пшениця і всяка пашниця,
м'ясо з телиці і всякая птиця
Коноплі під стелю на велику куделю.
Іграшок під стелю і щоб пускали в постелю!

Будьте здорові з Новим роком та з Василем!
Дай, Боже!

(подарунки можна складати у рукавичку, що на задньому плані. Дякую!)

Отредактировано Alex i Aleksandra (13-01-2013 15:50:21)

0

319

Вчора на Другу кутю завітала Мама. Сказала, що я поправилася.
Те ж саме два дні тому, на басейні, сказав мені Чоловік. [взломанный сайт]

Оце Свята. Оце зима. Слизько, ноги не бігають, навіть не ходять толком по глибоких снігах і голих льодах. Втратила я за місяць свої "робочі" якості. А який Хазяїн, такий і Пес. Критично приглядаюсь до Алекса, теж бочка кругленькі. Мамі Каті сподобалися б...

Подумала, я подумала і вирішила все ж не мучити біглятко голодом. До найближчої виставки - півтора місяці. Заняття по трохи відновлюються. Схуднемо натуральним способом. Плюс за цей місяць Алекс трошки хворів. Після грудневої виставки мав дві папіломи. Не противні. Самі пройшли досить швидко. Але вітаміни подавала (і ще даю), м'яса більшу порцію. Знайома порадила, що коли пес втрачає імунітет, варто посилено м'ясом годувати. Така дієта Алексові дуже сподобалася. Швидко вуса знову розправилися, став веселіше вибрикувати. Може м'ясо й допомогло.

А ще Алекс посилено линяє. Не знаю, з чим це зв'язано. На біглефорумі читала, що біля року так буває. Може Алексові вже "біля року"? Чешемося кожного дня, довкола хмари дрібної трикольорової шерсті. Сидимо отак обоє дуже шерстяні, з круглими бочками і так нам ліниииво... Кажуть, середина січня - найбільш депресивні дні. Воно не депресивні, сонні. Дуже сонні...

Милих снів!

0

320

Не встигли й оглянутися, а пів зими минуло! Кращої пів зими, мабуть.

Калюжі нині, втопитись можна. Передивляємось зимові фотки і згадуємо приємні моменти.

І як не любити таку руду шкодну морду?!

http://s47.radikal.ru/i116/1301/f2/e503545d5052.jpg

0

321

Уночі мені снився принц, який хотів мене поцілувати, але я пам'ятала, що в мене є чоловік, а від принца дуже смерділо.
Так смерділо, аж прокинулася.

Мій "Принц" лежав коло мене, розвалившись на спині, хвіст крізь сон весело махався коло мого носа. Все інше теж було коло носа... http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif

Прекрасні запахи вилітали від Алекса раз по раз - пахло м"ясце і рубець. Вчорашні. Алекс бурно святкував прибуття м'ясної продукції, в яку ми вкотилися завдяки нашому Форуму і Ирина. Не знаю, що снилося Алексові, але прокинувся дуже активний і відразу до столу, на якому вчора лежали заморожені смаколики. Здається, хлопець точно пізнав смак життя! А я - запах  http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif

0

322

От Алексу і 10 місяців!

Як швидко летить час, аж шкода. "Не шкода, - каже син, - бо літо ближче". Це правда, літа і тепла хочеться дуже. Хоча, як прийде спека, будемо нарікати на пекло і сумувати за прекрасною зимою :-)

Біглятко за останній місяць, кажуть, знайомі, не змінилося. Може й добре. Алекс набрав свій зріст, непогано розійшовся по боках, перестав по-щенячому покручувати задком - дуже гарний стабільний песик стає. Все такі ж розумні очка і невгамовний інтерес вчитися. За місяць, що нас не було на хендлінгу, ми немало навчилися вдома. Тепер наша розважальна програма між вправами на заняттях у Ані - довша :-)

Алекс чітко робить зайчика, танцює, крутиться за командою в різні боки, в"ється змійкою між ногами, ховається в "домік"  http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif Знає команду "на ручки" - так ми акуратно виходимо з машини, заскакувати/зіскакувати ще не дозволяю. А через калюжі Алекс скаче висоооко і бере гарну довжину. Чекаємо аджиліті :-)

Чоловік каже, що мені вдалося зробити з бігля майже вівчарку :-)) Тільки трохи гризучий :-) Кухонні тряпочки і Влодекові шнурки - улюблена Алексова закуска. Але рудому все пробачається :-) 

Сьогодні були на занятті. Був ще бігль Вінтік. Нарешті наш розмір і наш вік. Хлопці гралися так, що дзеркала двигтіли. Йорки, чіхи й інша дрібнота по кутках тихо розповзлись, поки ці два розбишаки з"ясовували, хто сильніший і крутіший. Вінт гризучий (їх вдома четверо! ЧОТИРИ біглі  [взломанный сайт] , усі гризучі, як , ну як собаки :-) а Алекс трішки старший і нікому не дає домінувати). Ох і було видовище!!!

А потім я зробила Алексові подарунок - ми пішли на біглезустріч у парк. Стихійно досить, але біглів зібралось штук 15 точно. І Вінт із сім'єю. Я вперше побачила, що таке СТАЯ. Це гарно і ... страшно. Як вони гонять, як подають голос... Чорно-було-рудий голосистий колгосп!! Алекс гасав без повідка (ах, моя ідея фікс  - так гуляти і навчити його чітко повертатись на команду), і був індивідуалістом. Всі в один бік, а мій нюхає щось своє і дивиться у іншому напрямку. Приємно, що досить чув і бачив мене, приходив на голос, бігав за мною з не меншим інтересом, ніж з колегами. Аж дивно і приємно. Інші біглі, ради справедливості мушу признати, теж вішались на мене, в кишені заглядали, руки лизали - після занять я вся пахла смаколиками. Може, Алекс ревнував, тому й тримав мене в полі зору.

По крижаному важкому снігу набігались так, що я ледь до дивану дійшла. Думала, спатиме іменинник до ранку вже. А де там! Знову свистить і кличе на вулицю. Рятуйте, чия там черга. Я на ноги стати не можу  http://katenokgaff.ucoz.ru/sml/sml41.gif 

Фото з біглезустрічі будуть пізніше.

Привіт нашим братам, які десь загубилися! Ясончик, Тай - привіт вам великий [взломанный сайт] Вітаємо з дорослішанням!

0

323

Поздравляю с очередным месяцем! Как быстро! С ума сойти!

0

324

Каток на вулиці навіть Алекса знеохотив до прогулянок!

Третій день Рудий протестує проти виходу на вечірнє гуляння. Такого ще не було.

Першого дня думала, що втомився після парку, другого - дивувалась, сьогодні не знаю, що й думати. Може правда - і собаці неприємно, що ноги в різні боки роз'їжджаються, ще й в темноті не видно куди й чому? Але в нього хоч віск на лапах є, а я ходжу як пінгвін навіть в офісі і магазинах (звикла, що де не ступи, то біда). Ще й міськвлада знущається, рекомендує "обминати слизькі місця"! А кудою їх обминати?!

Дивилась відео на ютюбі, де студенти на ковзанах вулицями їздять. А що? Добра ідея. Хотіла ж я влітку з Алексом на роликах пробувати гуляти. На щастя, не маю ковзанів. І ноги до весни, може, збережу цілими.

Всю зиму тренуємо з Алексом команди "обережно", "слизько", "не тягни". Ой як зараз пригодились! Переконую - "як впаду, поламаюсь, обоє до весни в хаті сидітимемо, бо хто з тобою так як я гулятиме?" Слухає! Милий пес!

Люблю Алекса так, аж сама собі дивуюсь. Такий добрий і розумний! Нюхаю його вушка, цілую мордочку - і всі проблеми й погані думки відпускають. Замість того, щоб мучитись черговими "важливими" робочими справами, ламаю голову над феноменом - чому Я пахну Алексом, а не Він мною? І що більш стійкіше - запах пса чи рубця? І як цей рубець правильно собаці згодувати.

Подруга заздрить - мені б твої дилеми. А я їй кажу - купи собаку, й матимеш подібні. Чи не так?  [взломанный сайт]

0

325

Да, на улицах сейчас - ужас ужасный. Правда, мы все равно пошли сегодня на 1,5 часа в парк. Там хоть немного песка посыпали на дорожки.

А по поводу вечерних прогулок - бывает у собак. Алекс взрослеет, у него меняются свои биоритмы, свое отношение к улице.
У меня Сальса тоже не всегда любит вечером совершить променад. Бывает, выйдешь, уже намылишься вдоль дома дальше шагать, а Сальса сделает свои дела на ближайшем газончике, и смотрит на тебя с расстояния 50 м,  только отсвечивая глазами в темноте: "Маааам, ну ты что? Какая прогулка? - Давай домой, там тепло и уютно. Ни-пай-ду-ни-ку-да!". В общем, козьи морды строит. Особенно ежели погода не нравится.
Днем же мы и в дождь и в снег готовы гулять.  [взломанный сайт]

А что, у Алекса есть псячий запах? А с шампунем он часто моется?

0

326

sne_zhinka написал(а):

А что, у Алекса есть псячий запах? А с шампунем он часто моется?

Гм... мені він пахне. Але не виключено, що я вже збочена  http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif

Лапи і біле пузо миємо часто, це ясно. А спинку... На виставку мили останній раз. Вичісую його фурмінатором раз на тиждень і рукавичкою щодня хоч трохи (линяє зараз). Такий гарний, блискучий. Чи треба, його мочити частіше у ванні? Не знаю. Бігля тряпочкою протреш - і він як новий  [взломанный сайт]  Запах є, це правда. І мені здається, навіть міняється від того, що Алекс їсть. Чи це варто шампунем перебивати? Я - за натуральність  [взломанный сайт]

0

327

sne_zhinka написал(а):

Бывает, выйдешь, уже намылишься вдоль дома дальше шагать, а Сальса сделает свои дела на ближайшем газончике, и смотрит на тебя

А це дуже цікаво! Була переконана, що собакам на вулиці гуляти цікавіше завжди. А Алекс після 21-00 так оце впирається додому-додому, що чудно. Раніше і в 22-30 могли вийти, хоч темно і холодно. А тепер після 20 на вулицю ні-ні. Треба передумати режим, чи що. Це ж може вранці швидше підіймати. А я так спати люблю...

0

328

Alex i Aleksandra написал(а):

Гм... мені він пахне. Але не виключено, що я вже збочена  

Лапи і біле пузо миємо часто, це ясно. А спинку... На виставку мили останній раз. Вичісую його фурмінатором раз на тиждень і рукавичкою щодня хоч трохи (линяє зараз). Такий гарний, блискучий. Чи треба, його мочити частіше у ванні? Не знаю. Бігля тряпочкою протреш - і він як новий    Запах є, це правда. І мені здається, навіть міняється від того, що Алекс їсть. Чи це варто шампунем перебивати? Я - за натуральність

Ну, дело хозяйское. Если запах нравится - то нет смысла его убирать  [взломанный сайт]
Прям Наполеон и Жозефина наоборот  http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif

Я лично Сальсу мою зимой раз в 2-3 недели с шампунем (не считая ежедневного смывания грязи с лап и живота просто водой). Мою, потому что люблю зарыться в ее ароматную и приятную на ощупь шубку. А через пару-тройку недель эта шубка забивается пылью и еще Бог знает чем - так, что собаку трогать и тискать становится уже не очень приятно. Да и запах едва ощутимый может появляться. А я вообще тонко чувствую запахи, и несвежие запахи меня слегка напрягают (например, я чувствую, когда надо мыть собаку, а когда паранальные железы чистить). В общем, я предпочитаю мыть. И для того шамунь американский на натуральной основе закупаю.

Но, повторюсь, главное - чтобы и хозяина, и собаку все устраивало. У нас с Сальсой - так, у вас с Алексом - по-своему. И это замечательно.

0

329

Alex i Aleksandra написал(а):

Була переконана, що собакам на вулиці гуляти цікавіше завжди. А Алекс після 21-00 так оце впирається додому-додому, що чудно. Раніше і в 22-30 могли вийти, хоч темно і холодно. А тепер після 20 на вулицю ні-ні. Треба передумати режим, чи що. Це ж може вранці швидше підіймати. А я так спати люблю...

Собаки взрослеют, у них появляются свои биоритмы, свои предпочтения.
Думаю, что собаке вполне может быть весело и дома, если хозяева с ним занимаются - так зачем идти на неуютную темную улицу?

И, кстати, вовсе не обязательно, что утром придется раньше вставать. Моя красавица по выходным сама раньше 10-11 не встает: спим мы - спит собака. И даже когда в будни я встаю пораньше, Сальса не считает нужным вставать раньше, чем на кухне начнет пахнуть вкусненьким.
В общем, каюсь, собака иногда по утрам выходных дней может и в 11 в первый раз на улицу выйти (тут уж как у детей совесть сработает - они раньше встают, чем я). Но при этом я обращаю на нее внимание: она очень четко дает понять, когда надо срочно-срочно. ежели надо - может среди ночи разбудить, ежели прикрутит. Ничего - натягиваю что-попало и топаю с ней на улицу. Правда, последний раз такое было давно: кормление мы тоже наладили.

0

330

Вспомнила, какие мысли у меня были, спустя неделю после появления Сальсы.
"Вот это мне нечем было развлечься - так теперь вставать с первым шевелением щенка в 6 часов утра, и бегом-бегом на улицу бежать! И что это, теперь ближайшие -надцать лет сладко не выспишься на выходных?!!! ЫЫыыы! А я так люблю поспать!!!  [взломанный сайт]  "

Но как хорошо, что собако-дети растут быстро! Пара-тройка месяцев - и все наладилось. Самое славное - что она просится, если надо. Правда, мы редко доводим, чтобы собака просилась. 3 прогулки в день ей хватает.

0

Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно