Да, советик я Вам дала! [взломанный сайт]
Так ми тільки тішимося! Це ж так приємно, коли песик приходить до тебе! САМ
А у вас яка порода?
Форум питомника КАТТYVАL |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?
А у вас яка порода?
znata
Пишіть більше про Тая, на форумі, на жаль, не так і багато сторіночок біглів, а дуже цікаво знати, як вони ростуть і що вміють/повинні вміти, коли перші виставки й т.ін.
Дашка написал(а):
А у вас яка порода?
Подпись автора
Справжній бігль лише вдає, що дрімає
Стаффы мы, ищите мое чудо на страничках наших стаффистов, у меня Черри, сестра Киры.
Вот тут поглядите, одна из рыжих моя Знакомьтесь, наш супер-стаффик Горан
znata
Пишіть більше про Тая, на форумі, на жаль, не так і багато сторіночок біглів, а дуже цікаво знати, як вони ростуть і що вміють/повинні вміти, коли перші виставки й т.ін.
Буду стараться) [взломанный сайт]
К сожалению не всегда бывает время((Ритм жизни у нас бешенный,кручусь как белка в колесе) [взломанный сайт]
Но как появится свободная минутка,буду стараться рассказыватьи показывать наши биглепозитвные будни))
Вашу страничку с интересом читаем) Как же малыши всетаки быстро растут))
Стаффы мы,
ООооо!!!Оце так круто! Сила! На вашому фоні, ми - просто вічне щеня
Дівчата, потрібна ваша порада...
Пішли сьогодні з Алєксом на вечірню прогулянку і я дозволила йому погратися з іншим, піврічним, щеням. І, о сором, у Алєкса до іншого щеняти був тільки виразно сексуальний інтерес. Прийшло ще одне щеня - те саме, усі між собою граються нормально, а мій тільки задом над ними трясе. [взломанный сайт]
Навіть не уявляю, як це пояснити. Не хочу мати славу на всю Набережну "сексуально неврівноваженого".
Чесно, це мене якось так засмутило, що й приємність від перших ігор (а це були наші перші близькі знайомства, бо ж після щеплень) затерло. [взломанный сайт]
Він же у Каті мав цілий двір старших і менших псів, грався нормально...
Alex i Aleksandra
Не бойтесь! У вас щенок с отличным темпераментом [взломанный сайт]
У собак такое поведение - признак доминирования!!!
Ваш Алекс просто показал остальным кто рулит в песочнице [взломанный сайт]
Все класс!!!
Отредактировано AndyZub (20-06-2012 09:40:31)
У собак такое поведение - признак доминирования!!!
Хай би так було, але якщо він на старшого і більшого пса так полізе? В інтернеті всякі страхи про це пишуть. І що більший пес за таке "доминирование" розірвати може, не подивиться, що щеня. З іншого боку кажуть, що не можна цього забороняти, бо це правильний пацанячий темперамент. Словом, в ще в розгубленості...
Це ж Алєкс, блін, може й над котом вдома так хоче "доминировать"?! Ганяє Котяру безжально, хоч і намагаюсь зразу це присікти. Котяра наш спокійний, лінивий 7-річний перс. Егоїстичний, класика кота, що сам по собі. Реагує тільки на два слова "Котяра" і "їсти". Хоча насправді дуже розумний і ім'я має розкішне - Одіссей Перський Пухнастий.
Коли з'явився Алєкс у Котяри ніби друга молодість наступила. То іграшку Алєкса лапкою покотить, то сплячого песика обнюхає, більше активним став, ревнує ніби, коло мене більше крутиться, все Алєкса в полі зору тримає. Не боїться, але й не зачіпає. Натомість Алєкс - навіжений. Не раз котячу шерсть у нього з пащі виймаю. За кота Алєкс по попі й газетою вже отримав. І все так само: варто тільки котові попастися Алєксові на очі, як починається - спочатку по паркету шкребуть, пробуксовуючи, котячі кігті, потім ще швидше стукотять Алєксові, кіт різко гальмує, пластом залітає під диван, який на щастя занизький для Алєкса, і звідти шипить і намагається дати Алєксу по морді. Б'є легенько, без кігтів, для науки, а до малого не доходить. І суть Алєксових ігор власне така - піймати кота зверху. Але лапи по м'якенькій котячій шерсті роз'їжджаються...
Не хочу я такого "доминирования"!
Як приємно, коли вони мирно сплять, навіть як й на інших поверхах...
Алекс
Пішли сьогодні з Алєксом на вечірню прогулянку і я дозволила йому погратися з іншим, піврічним, щеням. І, о сором, у Алєкса до іншого щеняти був тільки виразно сексуальний інтерес. Прийшло ще одне щеня - те саме, усі між собою граються нормально, а мій тільки задом над ними трясе.
Я не думаю что в этом есть что-то страшное.....наш Дерик в щенячем возрасте тоже играл только так.....что мне очень не нравилось.....я разрешала ему играть только с теми собаками, которые не позволяли ему этого. Или, например, если в начале хорошо играл а потом начинал лезть сразу забирала его и мы уходили играть сами.
Я сова, вставати рано для мене велиика незручність. шоста ранку, коли Алєкс потребує вийти, для мене це просто середина ночі
Когда Алекс подрастет он наверняка позволит утром поспать дольше [взломанный сайт]
Це ж Алєкс, блін, може й над котом вдома так хоче "доминировать"
У нас практически такаяже ситуация,только с кроликом)) Но кроль,почему-то терпит его домогания...просто или убегает или прижимается попкой к стене и прикидывается элементом декора...У Тая бысто интерес пропадает к недвижимой фигуре,он его полижет,пощиплет за уши и отвлекается на что-тоболее интересное)но это до тех пор пока кроль не двинется с места..и начинается всё заново)) Наблюдать просто умора)) Стараюсь не вмешиваться чтоб они сами отношения налаживали,но иногда приходится,когда Тайка пытается его "отнести" как игрушку к себе на место)) [взломанный сайт]
Дашка написал(а):
Стаффы мы,
ООооо!!!Оце так круто! Сила! На вашому фоні, ми - просто вічне щеня
Подпись автора
Да нет, Вы просто с ними мало общались, это вечные дети в душе и великие шкодники, только размером побольше [взломанный сайт]
Вы почитайте странички Горана и Даны, если будет время и желание, нам с ними всеми точно скучать не приходится
Отредактировано Дашка (21-06-2012 22:38:59)
От і Ясон відкрив свою сторіночку, і Ямато-Тайка радує своїми успіхами, дві сестрички – Ярута Рибка і Ямаха залишилися з мамою Катею – майже вся наша біглєродина «Яшечок» добре влашувалася.
20 у нас було День народження, 3 місяці. Маленький День народження, але усе ж свято!
Пів нашого щенячого життя ми провели в родині Кетівел, а половину – вже у нових, постійних сім’ях. Вітаємо усіх братиків і сестричок! І маму Анфісу. [взломанный сайт]
Звідки взявся наш Алєкс? Мабуть, як і більшість улюбленців тутешніх форумчан – з дитячої мрії. Дитиною усі мріють мати песика, але не у всіх є можливість. Потім інші життєві обставини заважають. А одного дня думаєш: «А чому, власне, ні?» Ну не поїду я в кілька відряджень, не досплю кілька (хм, може й не кілька) ночей, приберу зайвий раз у хаті (але я й так люблю прибирати), вийду зайвий раз на вулицю, відірвусь від новин і Фейсбука...
Чому Алєкс? Ми любимо читати,а останнім часом я запала на детективи польського автора Джо Алєкса. Солідний бігль на міцних лапах, який впевнено йде по сліду, увесь у собі – чим не успішний детектив? Він вміє бути впертим і мусить бути творчим, собі на умі, але разом з тим може бути й веселим компаньйоном, швидким і навіть літаючим (ви ж бачили літаючих біглів!)
А на вигляд бігль – просто взірець красивого пса, з його морди можна писати картини!
В моєму житті був пес – Фред, німецька вівчарка мого чоловіка. Ми познайомилися, коли Фред був вже дорослим, добре вихованим джентльменом, вмів їсти з виделки так, що й зуб не цокне і ділитися з дітьми однією сосискою. Фред опікувався мною, переводив дітей через дорогу на зелене світло. Він був Альфа. Я обожнювала Фреда. Але це зовсім інакше, ніж виховувати власного пса з пеленок (у прямому смислі).
Ми плакали, коли Фреда не стало. Він прожив 13 років, а останній рік тяжко ходив. Волік задні ноги, стираючи до крові навіть в черевичках, але гонорово не дозволяв взяти себе на руки, щоб допомогти. Ніколи не забуду цей погляд! Чоловік поховав Фреда під яблунею і сказав: Більше ніяких собак.
Мені в принципі подобаються великі породи. Я вважаю прикрим непорозумінням природи декоративних цуциків з бантиками на чубчиках у спідничках і з тоненькими ніжками (хай щиро вибачать мене ті, хто таких має і любить). Я заглядалася на голденів, блондинистих лабрадорів – у нашій сім’ї завжди добре водилось усе руденьке і біленьке, казала колись бабуся. Ну й, звісно, вівчарки – «мої» пси.
Але минуло три роки, а чоловік й чути не хотів про нового Фреда.
І ось якось Коханий поїхав у відрядження, а в мене з’явився… хом’ячок. Звісно, руденько-світленький. Я завжди без особливих емоцій ставилася до гризунів, а тут… «Ти зробила щось абсолютно дивне, найдивніше за останні роки», - мрукнув чоловік, повернувшись. Але вислав мене купити для Жоріка просторішу клітку і прикрутив йому більше колесо.
Котяра живе зі мною давно, але в чоловіка на нього жахлива алергія. Хоч плач: або кіт, або Коханий. Тому Котяра має власну кімнату й хлопці майже не бачаться.
І ось Коханий знову поїхав у відрядження…
А ми до мами Каті….
І так сталося – у мене бігль. Не голден, не лабрадор, не вівчарка. Так вийшло. Просто так вийшло. Так мало бути? Я ж повний біглєчайник!
Зрештою, діти теж народжуються, не попереджаючи, якими будуть. Я, наприклад, свого часу хотіла Соломійку, а народилась Ганнуська
А Алєкс – бігль. І моя велика втіха. Велика несподівана втіха.
Звісно, Алєксу треба дууже постаратися, щоб завоювати довіру мого чоловіка. Бо він мав ідеального пса, бо вважає, що пес, якого не можна спустити з повідка, який не виконує команди й тільки мріє, як дати від тебе дьору – це не справжній друг. І ми дуже стараємося! Шоколадні очка, рожевий животик, шовкові вушка і безкінечні цьомки-лизьки роблять свою роботу.
«Хм, може з нього ще буде добрий пес», - здивувався чоловік, коли Алєкс вальяжно розтягнувся в позу Сфінкса, виконуючи команду «Ляж». (Ми прочитали у Тайки, що він це вже вміє і теж вирішили учора спробувати). Правда, що я теж лежала поруч в позі Сфінкса із смаколиком майже в зубах, але усе ж таки!
Я знаю, що біглі займають 76 місце з 80 за слухняністю у виконанні команд. Щоб домогтися послуху їм треба повторити команду 100 разів, а деяким і 500. А знаю, що Алєкс вимагатиме особливої уваги і багато старань. Я усвідомлюю, що викину ще не одні капці, погризені книги й шнури. Вставатиму о 5 ранку і сонним виглядом й заплющеними очами лякатиму перехожих. Вийматиму з пащі смердючі кісточки й гілочки, а то й гіршу гидоту. Ще довго дурним голосом волатиму «Ні», «Фу», «Стій», «Обережно». Що мене чекають різні малоприємні несподіванки, про які я ще навіть не підозрюю. Що, наприклад, не поїду цього літа у відпустку. Що знайшла сьогодні на Алєксу блоху…
Але коли Алєкс розтягується у позу Сфінкса, я отримую кайф у 100, або й 500 раз більший, ніж усі власники «слухняних» собак разом узяті.
І взагалі, ви ж знаєте це почуття, коли розпирає гордість – це ж мій пес.
Алєкс – МІЙ ПЕС!
Вітаємо усіх біглят! Шануймося, бо ми того варті!
Очень люблю вашу страничку [взломанный сайт]
Воюємо. Йде Велика війна з блохами. Котяра і Алєкс тимчасово уклали вимушене перемир’я. Обом накапано на загривки, в обох випрано їх спальні місця, обох ганяю з місця на місце – мию підлоги, як ошаліла.
Літні місяці, особливо липень, це пік блошиної активності. Пам’ятаю з минулого року, коли бідний Котяра в зв’язку з моїми переїздами-ремонтами мусив кілька місяців жити з нами в офісі. Я думала, що він з нудьги кидається на двері (був закритий в конференц-залі, робота все ж таки!) А його заїдали блохи! В нормальному чистому домі на Хрещатику! Лізли з вулиці, через вікна, приносилися з ногами. Мій білий домашній кіт в житті не знав, що це таке. А тут його ледь не з’їли. В прямому смислі. Я забирала кота досить часто до себе на крісло (за спину), побачила блоху, але злегковажила. Думала, от повернусь з відрядження й займусь Котярою. Повернулася за кілька днів, а Котяра вже був після переливання крові в дуже тяжкому стані, худющий. Моя налякана дочка віддала всю стипендію, яку збирала на канікули, на його лікування, а ветклініка на повну катушку скористалася з розгубленості дитини. Рахунок був довгий, як розмотаний рулон туалетного паперу. Але справді, кіт трьома лапами побував на тому світі. А все через блохи й мою неуважність. Тварюки ледь не висмоктали з кота усю кров, так швидко й катастрофічно розмножилися й просто обліпили бідне тільце. І ще до осені ми їх травили й травили в офісі. А вони оживали й оживали.
«Липень – такий місяць, - сказали мені тоді в нашій ветаптеці,- пошесть поголовна і вберегтися практично нереально».
Перед появою вдома Алєкса Котяра пройшов спеціальну обробку. Але за цим разом блохи приніс песик. Частина його руденького лобика раптом почала рухатися сама по собі – така ж руденька блоха виявилася ситою і вгодованою (і, очевидно, не єдиною) Нічого дивного – в нашому під’їзді старого будинку можна й таргана й щура на собі принести. А в хаті, як на зло, Велика фінансова криза (ремонти тривають). Останні гроші я вчора віднесла в ветаптеку, і зрозуміла, що останнім часом ходжу туди частіше, ніж у свій продуктовий.
І чому над Дніпром не росте полин?! Але купила хоч настоянку полину в аптеці і після дезінфекції вимила все також й полином.
Алєкс ще почухується (сподіваюсь, старі покуси, Адвантекс наче нормальні краплі), Котярі дісталось за компанію. А я думаю, чи котячі й собачі блохи теж воюють між собою, як їх власники, чи об’єднуються в екстазі захоплення нових територій… І теж почухуюсь…
На щастя на настрій Алєкса ці дрібні квартиранти особливо не вплинули (на мій, зрештою, теж). Бо коли тебе ганяють по квартирі, можна знайти ще якесь цікаве місце для шкоди, нишком перевірити хазяйський рюкзак...
Шкода, що після щеплення нам купатися ще не можна. Але виваляний в різнотрав’ї на набережній, з гіркою ноткою полину мій малюк пахне,мов в’язанка лікарських трав, зібраних перед Івана Купала. Хоча, який там малюк! Ми нарешті зважилися – 6 900, майже 7 кілограм!
Сім кілограм пахучого щастя у домі!
Отредактировано Alex i Aleksandra (24-06-2012 00:54:25)
Сьогодні замочили лапи у Дніпрі. Може ще трохи й рано після щеплення і Адвантикс на карку, але таке літо надворі! Така тепла водичка! І ми тільки лапи… Хвилі вже не такі страшні, але водорості на березі Алєксу смакували краще
Я люблю писати про Алєкса, і поки він тут спить у мене бік боком, знову ніби переживаю день з ним. Бачу, багато хто починав писати про своїх маленьких улюблених, але мало хто пише постійно. А це було б так цікаво – не тільки бачити фото з виставок, а дізнатися, як ви до них готуєтесь, як займаєтесь… Як з маленького цуцика,що на все відволікається, стати вихованим, приємним Псом і Переможцем.
Хочу записувати за Алєксом усе,що він вчить, що вміє, що мене в ньому захоплює, і що я в ньому не люблю (є й таке). Просто записувати, як щоденник. Приємно, якщо комусь з вас ці записи подобаються. І ми дуже розраховуємо на підказки!
За півтора місяці нашого з Алєксом спілкування ми, здається, непогано розуміємося. Вже три дні у нас суха пелюшка, значить ми точно знаємо, коли треба вийти. Ніколи у нас не було жодної (!) купки в квартирі. (Ок, по-чесному, раз була – за моєї відсутності, Славко залишився з песиком нам на добу і «не почув, що Алєкс вже встав»)
Розпорядок дня:
Відбій – біля 22-22.30.Падає спати сам, після довгої вечірньої прогулянки (активно гуляємо не менше 1,5 години). Вранці будить мене о 6.00-6.30. Обоє сонні ми виходимо на короткий туалет – швидко миємо лапи і досипати. Щасливі спимо, як Бог дасть: сьогодні, у вихідний, спали по-серйозному – майже до 12! Знову вихід у світ (тривалість прогулянки залежить від настрою Алєкса і спеки). Потім теж, як складеться, але прошу сина виходити з Алєксом ще раз-два (о 15 і між 17-18). І нарешті наша головна вечірня прогулянка: із стрибанням, валянням, навіженим біганням й іншими бешкетами. Як бачу, що розійшовся занадто, значить точно – втомився. Заспокоюю, й йдемо додому.
У будні дні приблизно так само, тільки досипаємо значно менше.
Якщо оцінювати, що Алєкс вміє, то, беручи за стандарт 100% слухняності, його успіхи можна оцінити так:
Команда «До мене» (80% ) З іншої кімнати завжди біжить; коли мене бачить, то ігнорує. Ну й правда, чого бігти до тебе, коли ти майже поруч. В такому випадку міняю на просто «Ходи сюди».
На вулиці (60-70%). Надто відволікається. Можу сховатися від нього, а він далі спокійно розглядатиме чужі ноги, голубів, травичку… Але завжди виконує, коли присідаю.??
Читала, що повністю команда «до мене» має виконуватися з обходом справа і сіданням біля лівої ноги (так робив Фред). Боюсь нам доведеться переучуватися? Доучуватися? Але це ще точно не для нашого віку.
Команда «сидіти». Наша улюблена. 100% слухняності. В квартирі часто сідає, випрошуючи щось, при цьому смішно від’їжджає назад попкою по слизькій підлозі. Розчулює! Але не ведусь, як клянчить. Відводжу від столу подалі, прошу виконати ще кілька команд і тільки тоді дістає свій смаколик.
Обожнюю, як Алєкс слухається, переходячи дорогу. Спочатку засторога «обережно, машини», потім ближче «сядь» і уважно дивлюсь, на скільки його вистачає. Треба ще підтвердити словом «сидіти». Але 40 секунд червоно світла витримуємо! На зелене на заклик «побігли» - мчимося.
Все ще сідає при появі іншого пса. Сам! І чекає, що далі скомандую. Бо вже було «грайся». Ще раз (після того «домінування») ми гралися з розкішною дівчинкою (4 місяці) кане корсо. Дуже гарно і приємно. Вона була надзвичайно гарна, гляжена і велика, як шість Алєксів. Алєкса до інших псів тягне-тягне. А я якось побоююсь. Собі пояснюю, що от ще зробимо щеплення від сказу (десь 27.06), а там побачимо. Відчуття, як з дитиною – в будь-яку компанію відпустити не хочеться. І щоб тяжкою лапою привалили чи клацнули зубами заміцно теж.
«Лежати». Вчимо кілька днів. Виконання – 60-70%. Логічно після «лежати» було б скомандувати «встань», але тут повне нерозуміння в очах.
Ще ми розмовляємо. Не знаю, чи він щось з того розуміє. Але я занудно розповідаю йому, що це «паличка», це «вулиця», це «можна», це голуби – їх ганяти треба «швидко», «бігти». У нас чимало слів, які я повторюю йому часто і наївно вірю, що він визнає, що я знаю більше нього і що я – вожак. [взломанный сайт]
Алєкс непогано відчуває довжину повідка – 5 м. Перед тим, як ось-ось натягнеться до кінця, кричу «обережно», і Алєксові задні ноги зменшують обороти. «Обережно» вживаємо часто й для інших застережень. Здається, Алєкс це слово розуміє. Часте також «обійди». Виконує 50%.
Зовсім ігнорує «дай» і «плюнь». Хватане гидоту – й тікати. Думаю, це Славко йому попускає, а потім доганяє. Я безжалісно Алєкса затримую, відкриваю пащеку, вигрібаючи звідти все. Якщо попаде щось, на думку Алєкса дуже смачне, мої руки виглядають як прокомпостований талончик. Пробую міняти на смаколики за «дай». Слабо.
Вдома «принеси» і «дай» 99%.
Ок. На сьогодні досить приємного. Піду додивлятись матч Італія-Англія. Завтра поділюся жалями і буду просити порад…
Сидіти...
Слухати...
А де команда "валятись"?
Валятись!
Валятись!
Отредактировано Alex i Aleksandra (25-06-2012 00:52:14)
Ще ми розмовляємо. Не знаю, чи він щось з того розуміє. Але я занудно розповідаю йому, що це «паличка», це «вулиця», це «можна», це голуби – їх ганяти треба «швидко», «бігти». У нас чимало слів, які я повторюю йому часто і наївно вірю, що він визнає, що я знаю більше нього і що я – вожак. [взломанный сайт]
Разговаривать нужно обязательно, Ваща лексика развивает мозги Вашего ребятенка, больше слов, больше интеллектуального развития, мое ИМХО.
С командами все ок, все по графику, слушаться они начинают постепенно, Вы молодцы, что занимаетесь, терпение и труд все перетрут
Спасибі, Дашка!
Коли я вирішила взяти Алекса у Каті, то всю ніч не спала: думала-думала, чи зможу, чи справлюсь. Гріх зіпсувати таке миле Боже створіння.
І краще зразу вчитися, чим потім переучуватися або мучитися разом. Вірю, що як Алекс підросте, буде легше.
Але й зараз прекрасні щенячі щасливі деньки [взломанный сайт]
Сьогодні Алекс влаштував мені ситуацію, як в анекдоті.
Славко йшов з хати, я за ним закривати двері, а ще швидше між нами вискочив із квартири наш щеняк.
"Лови пса", гукнула я сину й сама побігла слідом. Пса піймали, повернули до хати, а двері перед моїм носом, хоп, і закрилися. Син, як ракета, вже був поза межами моїх криків.
Алекс в істериці дер двері з одного боку, я - з іншого. Пікантності ситуації додавало те, що вискочила я в самому спідньому і з кухонним рушником в руках. У трьох інших квартирах поруч на моє розпачливе дзвоніння не відповів ніхто. Хоч плач!
Алекс завивав від несподіваного стресу. Я майже теж. Довелось принизливо йти поверхом вище й шукати хоч когось. Моєму щастю не було меж коли мені відкрила жінка... теж в самому спідньому. Із зрозумінням дала мені ніж і велииикі ножиці (? типу я металеві двері ними розріжу, чи що?).
Бог був милостивий до мене (чи до Алекса), і ножем я таки відколупала свій замок, який прокрутився небагато.
Це була зустріч на Ельбі! Ми з Алексом лизали один одного від щастя. Але бідний хлопчик таки хапнув переляку - дві пеленки змочив наскрізь, ходив раз по раз. І ніяк не міг заснути увечері.
Дурацький замок мушу змінити однозначно... [взломанный сайт]
Сьогодні Алекс влаштував мені ситуацію, як в анекдоті.
Славко йшов з хати, я за ним закривати двері, а ще швидше між нами вискочив із квартири наш щеняк.
"Лови пса", гукнула я сину й сама побігла слідом. Пса піймали, повернули до хати, а двері перед моїм носом, хоп, і закрилися. Син, як ракета, вже був поза межами моїх криків.
Алекс в істериці дер двері з одного боку, я - з іншого. Пікантності ситуації додавало те, що вискочила я в самому спідньому і з кухонним рушником в руках. У трьох інших квартирах поруч на моє розпачливе дзвоніння не відповів ніхто. Хоч плач!
Алекс завивав від несподіваного стресу. Я майже теж. Довелось принизливо йти поверхом вище й шукати хоч когось. Моєму щастю не було меж коли мені відкрила жінка... теж в самому спідньому. Із зрозумінням дала мені ніж і велииикі ножиці (? типу я металеві двері ними розріжу, чи що?).
Бог був милостивий до мене (чи до Алекса), і ножем я таки відколупала свій замок, який прокрутився небагато.
Це була зустріч на Ельбі! Ми з Алексом лизали один одного від щастя. Але бідний хлопчик таки хапнув переляку - дві пеленки змочив наскрізь, ходив раз по раз. І ніяк не міг заснути увечері.
Дурацький замок мушу змінити однозначно... [взломанный сайт]
Подпись автора
Уж извините, понимаю, что Вам тогда невесело было, но сейчас меня разбирает дикий хохот Все хорошо, что хорошо кончается [взломанный сайт]
Спасибі, Дашка!
Коли я вирішила взяти Алекса у Каті, то всю ніч не спала: думала-думала, чи зможу, чи справлюсь. Гріх зіпсувати таке миле Боже створіння.
І краще зразу вчитися, чим потім переучуватися або мучитися разом. Вірю, що як Алекс підросте, буде легше.
Але й зараз прекрасні щенячі щасливі деньки [взломанный сайт]Подпись автора
Я когда свою брала, несколько недель колебалась, теперь, конечно, не жалею, тем более, что она память о папашке ее любимом
А так, не за что, обращайтесь, сама дитё рощу, Валюша, хозяйка Горана, тоже малую воспитывает, у нас все нюансы воспитания в голове сейчас свежи Коллективно, да что-то посоветуем
сейчас меня разбирает дикий хохот
Мене зараз вже теж розбирає - ідіотичний.
А уявляєш, як я дзвоню до незнайомої сусідки (напівроздягнена!) і питаю "Мужчини вдома є?"
А вона так байдуже: "Нє, на вулиці пиво п'є". І навіть не питає що це я, гола,від її мужика хочу!
А коли я товкмачу що й до чого, пропонує: "Так може вам бригаду МЧСників" викликати!"
Моя уява мені швиденько це намалювала... Я гола й бригада МЧСників, і цікаві сусіди, як в дешевій кінокомедії... І все це під дикі завивання Алекса
А якби я тим ножем не відкрила????
А мій чоловік знову у відрядженні...
Отредактировано Alex i Aleksandra (26-06-2012 00:59:19)
Друзі, потребую ваших порад:
1. Алекс виріс із дитячого шкіряного нашийника. Перерила всі інтернет-магазини і просто магазини – не бачу нічого підходящого. Ланцюжок-удавка (як радив чоловік, бо так носив Фред) мене не влаштовує. Бо знайшла тільки якусь просту, вона трохи брудить шию, а ще більше мені тієї шиї шкода, коли Алєкс смикається. Мені здається, що металева удавка не для щеняти, псує його уявлення про слухняність і збиває уявлення про больовий поріг. В ідеалі бачу комплект: нейлоновий регульований ошийник+ повідок-перестьожка фірми Gogz або Hunter. Немає такого ніде.
Хто знає, де взяти? Чоловік з подібним завданням бігає по Варшаві. Поки що теж безрезультатно. Тимчасово купила ошийник Trixi, але застібка мені не подобається.
2. Чи бігля в принципі можна навчити спокійно ходити поруч біля лівої ноги, чи не варто з цим і заморочуватися? Те що Алекс зараз мотається з боку в бік, під ногами і між ногами, ясно – малий ще. Але в принципі?..
3. Як правильно мити песику лапи після прогулянки в холодну дощову погоду? Теж холодною водою?
4. Чи категорично не дозволяти пити воду, наприклад, з Дніпра? На карантині в спеку я забирала на прогулянку для Алекса маленьку мисочку і пляшечку з нашої артезіанською водою. Чоловік від цього реготав до упаду і казав, що я перебільшую. Але то карантин. А тепер?
Після дощу багато калюж, багато спокус…
5. Чи можна змішувати різні смаколики при тренуванні? Ми зараз ще в пошуку того, що полюбимо найбільше і що не так смердітиме (для мене ROYAL CANIN EDUC не викликав у Алекса захоплення. Перейшли на Тріксівські дропси. Є ще сушена печінка й т.т. Чи можна це змішувати? Чи не зіб’є охоти виконувати команду, якщо смаколик менш смачний попадеться? Що смакує вашим?
6. І ще в тему. Одні пишуть що для закріплення слухняності має бути і смаколик, і похвала. Інші, що тільки смаколик або тільки похвала. Як робите ви?
7. Алекс - страшна коза. Їсть траву, і не просто вершки,а й обожнює корєшки. Риє ямки, дістає корінці і разом із землею їсть-їсть-їсть. З одного боку, це ніби здобич, яку відбирати не годиться – сам нарив! З іншого – питання, чи це не шкідливо?
8. Чи є в Києві школа для біглів і коли туди йти?
9. Чи маєте ви свого ветеринара, чи з усім звертаєтесь до мами Каті? Чи знаєте хорошу ветлікарню/лікаря на Лівому березі (тьху, тьху, тьху, на всяк випадок)
10. Хто чіпувався? ЯК і де це краще зробити? Ми плануємо завтра зробити щеплення від сказу і будемо повністю захищеним.
Для можливих виїздів нам не вистачатиме тільки чіпу.
Поможіть, хто чим може!! [взломанный сайт]
1. Я хоть и не биглевод, а овчаровод но скажу следующее: хорошую сбрую делает Михаил Борисович с Птички 067 932 17 17
Сбруя у него ручной работы и из классной кожи. Шьет сам. Можно пообщаться и попросить покрасивше. Делает на совесть. Дрессировочный ошейник Тора (ему уже три года) ждет когда будет одет на шею Бурану.
2. Любую собаку можно классно выдрессировать. Могу подсказать телефон классного кинолога. Курс послушания на 12 занятий. в среднем 200 грн. за занятие. перерыв между занятиями неделя-три недели (смотря по нагрузке и обязательности хозяина).
3. Температурой такой что бы руке было не холодно и не жарко. Для собаки это будет слегка прохладная вода.
4. Привитой от лептоспироза собаке можно не запрещать пить воду из водоема, тем более что во время купания полюбому напьется Вот из луж лучше запрещать.
5. Это путь экспериментов поэтому выберите вкусняшку которая больше нравиться псу. Я для своих использую сыр либо печеночные сухарики. Главное что бы перед занятием собака была голодная.
6. Вкусняшка и похвала. Позже вкусняшки уберете и введете требование и наказание за невыполнение. В идеале должно к полутора годам остаться похвала и наказание.
7. Собаки часто едят траву и в этом ничего страшного нет. Вот на счет корней не в курсе (овчары такого не делают), но тут возможно то что бигль, боюсь ошибиться, норная собака.
8. см. ответ №2.
9. Очень довольны клиникой Алден-Вет на ул. Анны Ахматовой. Нам там помогли поднять Тора.
10. Чипировали старшего. младшего еще нет. В любой ветклинике или в отделении КСУ когда будете менять щенячку на родословную. Процедура не страшная - просто большая игла. Чип размером с рисину вводится подкожно в район холки.
Буранчик в класні руки потрапив! [взломанный сайт]
Дуже дякую!
Багато здоров'я Тору!
А з якого віку починати займатися з кінологом? Хочу телефон на е-мейл.
Отредактировано Alex i Aleksandra (26-06-2012 17:07:24)
Ще дві важливі речі хочу запитати:
1. Як часто можна купати/мити пса?
Коли дощ і болото гуляємо все одно. Хоч і короткі прогулянки, але встигаємо забрьохатися. Невже кожного разу - купання?
2. Дуже делікатне питання - як правильно пса наказувати? Читала про газетку (стукнути, щоб не боляче і принизливо) і навіть десь у хаті є.
Але покарання має бути на місці і одразу, не бігати ж що раз шукати газетки.
Чи в принципі рука, яка годує, може шльопнути? Чи тільки голос і інтонація?
3. Як відучити гризуна гризти? Чи це пройде само після зміни зубів? Взуття я не ховаю принципово (вчу, що пес не повинен гризти те, що пахне людиною) за кожним разом не лінюсь сказати "ні". Але от ніжки столів/стільців, інше дерево - гризе й ні на які "ні" не реагує. Куплений в зоомагазині антигризін, лиже і байдуже. Робила міцнющий розчин з червоного пекучого перця - теж Алексу тільки смачно. Поки в нас замінники меблів (ремонт) але колись будуть кращі, буде шкода.
Отредактировано Alex i Aleksandra (26-06-2012 17:29:17)
1. Если пес живет в квартире то как минимум споласкивать от болота нужно после каждой прогулки. Знаю собак которые после прогулки уже привыкли к этому и сами запрыгивают в ванну как в дом входят. А с шампунькой мыть по мере заванивания собаньки - что бы в квартире не пахло. Сильно часто мыть, насколько я знаю, нельзя - шерсть портится.
2. Рукой и только рукой! Собака стайное животное! Что делает вожак если ему что то не нравится? Грызанет! А когда вожак доволен - он ласков. Так и вы. Вы - ВОЖАК!!! Рука и наказывает и гладит и кормит. Вы комплексный раздражитель - и позитив и негатив. Важно что бы позитива было больше. Как вариант приобрести клеточку-загончик. Это будет типа угла для деток
3. Наказаие. Это лечится постоянным контролем и наказанием. (говорю по опыту овчаров). Но это лучше с кинологом.
Как вариант приобрести клеточку-загончик. Это будет типа угла для деток
Клітка в нас є! Мама Катя зразу порадила купити. Алекс у клітку сам ходить/виходить, двері постійно відкриті, така собі його хатка й місце разом. Закриваю в клітці зрідка, коли мусимо всі піти з дому.
До речі, прекрасний дитячий куточок і для інших розбійників у сім'ї.
Славко її ще в перший же день приміряв для себе [взломанный сайт]
УРАААА!!!! Алекс навчився повзати!!!
За сушеною печіночкою; так гарненько, після команди "ляж" я попробувала скомандувати "повзи" й чуть руку відсунула.
А він задніми лапками, передніми, попкою покрутив - і підповз. А потім за наступною печінкою й моїми радісними воплями ще. І ще.
УРА!!!! [взломанный сайт]
P.S. Хм, може він ще щось вміє, а я просто не здогадуюсь...
А ми йшли, йшли,йшли і .... тренера найшли.
Алекс сьогодні потрапив на заняття в школу. Спали довго до 9 (!), але свого не проспали.
На вже не зовсім ранковій прогулянці побачили спочатку дооовгі ноги гарної вівчарки (за якими зразу побігли), а потім - і хазяйку. Іра назвалася кінологом і сказала, що якраз йде на майданчик займатися з групою. Запросила нас. Ми трошки більше протерли очі, й пішли подивитися.
Групою виявилися різного віку й різної породи дівчатка й хлопчики. Спочатку Алекс дурів з усіма. А коли всі пішли займатися, зробив вигляд, що крім риття ямок його більш ніщо не цікавить.
Іра казала спробувати потренувати з Алексом "Рядом". Це змусило мене почухатися - бо досі ми тренували "Поряд".
Але Алекс не підвів, "Поряд" ходив-смикався-теліпався, а от всі "сидіти" й "лежати" показав, як треба!
І навіть непогану витримку продемонстрував.
Втомився не на жарт. Спить зараз вдома без задніх ніг.
А я отримала чимало до роздумів: найперше - якою мовою вчити пса? чи в принципі реально знайти УКРАЇНОМОВНОГО кінолога (я ж навіть не знаю, як правильно усі команди повинні звучати). Чи зможемо ми займатися в змішаних мовних групах? Яке це (наші українські команди) матиме значення для виставок? Але ж є виставки міжнародні і кожен там по-своєму, мабуть... Розкажіть!
Може вам це здасться несуттєвим, або надуманим, але мені не дуже хочеться, щоб МЕНЕ дресували російською, бо це ж я буду змушена вивчити ці команди. (тут немає жодної політики) А може я перебільшую і важлива тільки інтонація? Щось я заплуталась...
Ну й питання тренера... Іра намагалась вчити Алекса на звичайне печиво-крекер. Я такого йому не даю. Запропонувала свої смаколики, Іра каже - печиво краще. Я сумніваюсь. Що скажете?
І ще. Одного песика (щеня вівчарки) привели на заняття в строгачі. Мене від цього пересмикнуло. Іра не сказала нічого. Може це справа власника, але...
А така от Ксюша (далматинець + ще щось) все намагалась гризти Алексу ноги і взяти Алекса за горло:
Якісь жорстокі ігри виходили, мені це не подобалось.
Алекс не давався і влаштував Ксюші Камасутру:
А я все сиджу й думаю, як має виглядати правильна собача школа? Скажіть, хто де займається групами, щоб хоч подивитися!
А може просто замаскуватися під іграшку і не ходити поки що нікуди....
Отредактировано Alex i Aleksandra (28-06-2012 12:58:34)
Александра, я считаю, что Вы вправе учить собаку на том языке, на котором считаете нужным ее учить и на котором ВАМ удобно, а не удобно кинологу. То же самое касается печенек. Вы хозяйка своей собаки, и только Вы решаете, что ей можно кушать, а что нельзя. Вообще, по-хорошему, хлебо-булочные изделия собакам нельзя.
Дальше следует лично мое мнение по поводу тренировок и учебы собаки. И я считаю, что задача кинолога-дрессировщика научить ВАС, как работать и учить Вашу собаку. А не научить Вашего пса слушатся его, кинолога-дрессировщика. Т. е. правильный конечный результат: собака слушается своего хозяина. Если Вам не нравится работать с конкретным человеком и учиться у него, если Вам не подходят его методы, неприятно лицо или еще что-то - то можно попробовать поискать другого специалиста. Слава богу, таких в городе хватает. К сожалению, я присоветовать никого конкретно не могу, потому что со своей собакой занималась сама и учила ее тем командам, которые считаю необходимыми для нас. Строгий ошейник для щенка-овчарки может быть оправдан, например, если собака темпераментная и уже большая, ее сложно контролировать обычным ошейником или цепью-удавкой, а она пока не слушается. Т. е. надо судить по конкретным обстоятельствам. Вам я Алексом он точно не нужен
То же касается и собачьих игр. Вообще, это нормально, если собаки в процессе игры прихватывают и теребят друг друга за шею, щеки, лапы, уши. Но надо смотреть, с каким настроением это делается: это игра для обеих собак, или же для кого-то это агрессия/прессинг.
Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?