Форум питомника КАТТYVАL

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Сообщений 61 страница 90 из 650

61

sne_zhinka написал(а):

я считаю, что задача кинолога-дрессировщика научить ВАС, как работать и учить Вашу собаку.

Точно! Я теж так інтуїтивно відчуваю. Я поговорю з Ірою, чи вийде в нас працювати на моїх умовах. Хоч би й індивідуально.
Ця школа-пустир зовсім під нашої хатою, що теж має значення.

Але якщо не вийде, то що ж, добрий тренер під ногами не валяється, пошукаємо іншого AndyZub дав мені контакти свого.

Від сьогоднішнього заняття в мене дуже змішанні відчуття...

0

62

Поддержу Снежу, Ваш язык общения с собакой и Ваши команды :) Если Ваша собака по команде "утюг" будет ложиться и Вы будете этим удовлетворены, кому-то будет хуже? ;) С инструкторами тоже ничег не подскажу, занимаюсь сама, спросите у Вали-Горан, где их площадка, съездите поглядите, как там процесс проходит, посетите еще пару площадок и выберите для себя оптимальную. Лучшей будет та, где Вам и ребятенку комфортно будет, и методы дрессуры подойдут ;) У каждого инструктора они свои

0

63

Дівчатка, велике вам спасибі!

Я, чесно, кожного дня читаю дуже багато всього про дресуру біглів, дивлюсь відео виконання команд на українських, російських, польських сайтах (в Польщі біглі - третя за популярністю порода, і про них багато усього написано) й т.ін.

Але просто не встигаю за Алексом! Алекс щодня кидає  мені нові виклики :-)
Іноді мені здається, що я читаю підручник з іноземної мови з кінця :-)

Тому вибачте за нерозумні рефлексії, але це, мабуть, нормальний робочий процес :-)

Щодо школи, я думала-думала і вирішила, що хай в дитяти ще буде дитинство. Подивились - і досить. Погрались з песиками, добре. Себе трошки показали в компанії, теж ок. Але 1,5-годинні заняття - це ще не для нас. Алекс чудово, з першого разу виконав сьогодні команду сидіти. Я кинула повідець, відійшла на 5 кроків і підкликала його на команду "поруч". Дитя слухняне і прекрасне - все зробило як слід!!

Але робити одне й те ж до нудного автоматизму дооовго йому й не під силу, й нецікаво, й ще непотрібно. Краще ми будемо гратися, бігати і займатися щодня свої 20-30 хвилин, трохи вдома, в звичній обстановці, трохи на вулиці. І придивлятися до гарних майданчиків і шукати вмілого тренера. Сьогодні щеня вівчарки (4 місяці!) Іра тренувала на строгачі. У Алекса були квадратні очі, у мене теж. Я не могла на це дивитися і слухати той плач.   

Щоб змінити кардинально обстановку і затерти неприємні враження ми поїхали в гості на дачу за Київ, і це для Алекса була справжня пригода!

Де я? І це сюди ми так довго їхали на машині?
http://s05.radikal.ru/i178/1206/ea/aa48c8f7d833.jpg

Що? після м'яких подушок спати на вулиці? На землі?!

http://s016.radikal.ru/i337/1206/f2/fdc966a4e562.jpg

Це ви собі, як хочете, можете й на землі, а я - нііі, краще вже у цьому нещасному кріслі...

http://s008.radikal.ru/i303/1206/69/f6630ccf43bd.jpg

Якось так

http://s54.radikal.ru/i144/1206/9f/b7b13a39ef51.jpg

Це було справді смішне! Алекс ніяк не міг зрозуміти, що це за прогулянка, яка триває цілий день, при чому тут повідець, як і де спати в незнайомому місці. Довелось заколисувати майже на руках і подати крісло, цьому Принцу. А в машині Алекс їздить пречудово, навіть досить далеко. Якби не ті страшилки, які я читаю про виховання бігля, я б думала, що в мене ідеальний пес!

Отредактировано Alex i Aleksandra (30-06-2012 01:42:21)

0

64

Алекс – пацан з характером.
Якщо щось собі задумав, що я можу мати в руці хоч печінку, хоч м'ясо,  хоч дропси й сир – ні на що не прийде.
(Я показую йому перед виходом, що в мене є смаколики).

Зовнішній світ цікавіший від жратви  :)  Не кожна людина так обере  :)
Я Алекса за це навіть заповажала.
Але нашій слухняності це не сприяє. Треба думати, як інакше домовлятися з таким  розумником.

Пробуємо створити максимально дружні стосунки. Алекс пішов мені на поступки в тому, що після короткого вранішнього туалету ми стабільно  разом досипаємо ще кілька годин. Я щаслива, бо висипаюсь. 

А в свою чергу я намагаюсь на вулиці гратися разом з ними до упаду. Ще трохи можу його обігнати на команду «побігли», але чи довго ще так? Вдома і займаємось, і граємось. Не розстаємося. Мушу завоювати його довіру й авторитет. З чоловіком набагато менше часу проводжу, ніж з цим Розбійником  :)

Ну й сваримось з Алексом, буває. За кота і за взуття. Я принципово не ховаю взуття, хочу переконати Алекса, що те, що пахне людиною, гризти не можна. Він розуміє, але раз по раз перевіряє, чи точно я бачу, що він хоче спробувати на зуб мої босоніжки. Я бачу, кажу «ні», він плює і вдає, що випадково за ремінець зубом зачепився.

Ще Алекс має міцні нерви. Ставили нам двері в квартирі: свердлили, пиляли, стукали, грюкали.
Алекс спочатку помагав підносити різні інструменти, а потім в цьому шумі спав, як немовля після купелі.
Кожен би так хотів!

Нові звуки його роблять на секунду уважнішим і все. Ходили під мостом Патона. Там так гримотить зверху, як машина проїздить! Голосно й несподівано, з різкими перепадами. Зупинився, послухав…І сміливо вперед.  Тільки пишатись таким сміливцем! Часом в такій ситуації оглянеться на мене – тут моя зоряна секунда (я авторитет!), кажу «все добре, спокійно, йдемо далі»

Несподівано зауважила, що ще Алекс... бабій  :)
Він тягнеться не просто за чужими ногами, а за голими дівчачими ногами  :) Ой, мужичок!  :rofl: 
До чоловіків йому байдуже. І до малих собачок різних.
До того ж, ми помітили, що в своїй більшості, ці декоративні з бантиками ще й агресивні.
А за великими псами, Алекс припадає, аж труситься (мабуть пам'ятає двір мами Каті, а може в нас виробляються спільні смаки). 

Заглядали на форум сайту «Біглі в Україні».  На нашому якось спокійніше  :)  А там усі біглі, і стільки різних біглеситуацій! Корисно прочитати певні речі. Але й страшно читати, які бувають проблеми. 

Знову і знову вдячна мамі Каті, що в нас правильний корм, правильний режим, хороша генетика, пахучий, чистий, здоровий і красивий песик.  Яким треба тільки правильно займатися і тішитися.   

Гілочки для Алекса - найкращі смаколики. Тим більше ті, що самі лежать посеред стежки
Прогризаємо собі дорогу вперед! Меланхолійно, смакуючи...

http://s019.radikal.ru/i614/1207/e3/678990b8d1ca.jpg

А це що за різновид гілочок??

http://i056.radikal.ru/1207/82/4b4058703a0a.jpg

Люди, вони кусаються!!

http://i072.radikal.ru/1207/3c/1f679961c0fc.jpg

Отредактировано Alex i Aleksandra (01-07-2012 12:47:07)

0

65

http://i053.radikal.ru/0911/40/eaa81d364496.gif  http://i016.radikal.ru/0911/17/1649308dc20e.gif  Классный малыш!!!

0

66

Понимаю Ваше разочарование методами на дрес. площадке.
Но я считаю, что воспитанием щенка надо заниматься уже сейчас. Или начинать недели через 2 - в 4 месяца. Потому что шаблоны поведения в определенных ситуациях у него формируются уже сейчас, и позже будет сложно их ломать и перекраивать.
Наш знакомый кинолог, с которым у нас было аж 1 занятие, говорил, что команда "ко мне" тяжелая для щенка, и не стоит заставлять ее более, чем 2-3 раза за длинную прогулку/занятие. Команду "рядом" мы тренировали много, пока Сальса не стала ее выполнять, потому что без этой команды она тянула так, что вырывала руки из плечей и давилась на ошейнике. Команда "рядом" - шаг. Сальса тянет. Остановились, усадила ее у ноги. Опять "рядом" - пару шагов - собака вырвалась вперед - остановились и сели у ноги... В общем, у нас с ней была не дрессура, а воспитание, потому что у нас не было такого, чтобы 2 часа подряд я собаку прессовала командами. Но на протяжении прогулки я делала отступления для выполнения команд, и не всех-сразу, а то одной, то второй, то третьей. Может, потому у нас не было ошеломительного успеха уже через 1-2 месяца, но прошло время, и моя собака ловит мои интонации и выполняет просьбы, а не стандартно заученные команды. Типа "Сальсочка, пройди вперед", "Подожди, малышка" и т. п.
А еще, что мне оказалось удобным, я приучила ее прибегать на определенный посвист. Свист не означает "ко мне", а означает, что я удаляюсь от собаки и хотела бы, чтобы она появилась в более близком расстоянии от меня. Точно так же свист отлично срабатывает, когда я не вижу собаку - она занырнула куда-то в кусты и т. п. Свист сохраняет голосовые связки в нормальном состоянии и всегда со мной ;) Я малую иногда называю "Сивка-Бурка", когда она галопом несется ко мне на молодецкий посвист )))
Мда. Опять много написала, но итог такой: я рекомендую если не ходить на площадку, то все равно заниматься выработкой послушания уже сейчас. Это сэкономит нервы и здоровье вам и вашей собаке. При этом, что оказалось для меня важным моментом, команда должна произноситься не весело-просящим милым тоном, а четким и безкомпромиссным (это не значит грубым и злым!).

0

67

sne_zhinka,

пишіть-пишіть, будь ласка, мені все дуже цікаво і на користь йде. Я охоче піддаюсь дресурі  :)

Ми тільки на якийсь час залишили думки про дрес.майданчик. Все одно підемо, тільки роздивимося на ринку краще і зайдемо відповідну компанію :) На наступні вихідні поїдемо у Парк Партизанської слави на Дарниці, там біглі і їм подібні займаються аджиліті. Познайомимось, побігаємо, розпитаємо де і як тренують слухняність. Ми не закинули вчитися, ні.

І команди кожен день тренуємо, тільки не довго, а по кілька підходів кілька раз на день.
"Сидіти" й "лежати" зараз ускладнюю відходом, йду до іншої кімнати. а потім підкликаючи "поруч".
Малому, сину, "віддала" всі розважальні моменти, типу "дай лапу", "танцюй", "повзи" (Славко сидить, а Алекс проповзає під його зігнутими колінами за смаколик), "бар'єр" (стрибок над колінами). А я з Алексом займаюсь серйозними командами.

"Поруч" у нас виходить просто взасос із смаколиком по хаті, в різні боки  :) Я скрючена ступаю кілька кроків, зупинка. Попу Алекса часто поправляти треба, щоб рівно до моєї ноги. Втомливо дуже. Але робимо. Вдома без повідця. На вулиці, коли набігається на довгому, перестібаю на короткий і теж, хоч трошки, "поруч". Після занять даю щось смачненьке нестандартне - огірочок, моркву :-)

Словом, пітніємо, як треба  :) І знаємо, що це тільки початок

0

68

sne_zhinka написал(а):

Понимаю Ваше разочарование методами на дрес. площадке.
Но я считаю, что воспитанием щенка надо заниматься уже сейчас. Или начинать недели через 2 - в 4 месяца. Потому что шаблоны поведения в определенных ситуациях у него формируются уже сейчас, и позже будет сложно их ломать и перекраивать.
Наш знакомый кинолог, с которым у нас было аж 1 занятие, говорил, что команда "ко мне" тяжелая для щенка, и не стоит заставлять ее более, чем 2-3 раза за длинную прогулку/занятие. Команду "рядом" мы тренировали много, пока Сальса не стала ее выполнять, потому что без этой команды она тянула так, что вырывала руки из плечей и давилась на ошейнике. Команда "рядом" - шаг. Сальса тянет. Остановились, усадила ее у ноги. Опять "рядом" - пару шагов - собака вырвалась вперед - остановились и сели у ноги... В общем, у нас с ней была не дрессура, а воспитание, потому что у нас не было такого, чтобы 2 часа подряд я собаку прессовала командами. Но на протяжении прогулки я делала отступления для выполнения команд, и не всех-сразу, а то одной, то второй, то третьей. Может, потому у нас не было ошеломительного успеха уже через 1-2 месяца, но прошло время, и моя собака ловит мои интонации и выполняет просьбы, а не стандартно заученные команды. Типа "Сальсочка, пройди вперед", "Подожди, малышка" и т. п.
А еще, что мне оказалось удобным, я приучила ее прибегать на определенный посвист. Свист не означает "ко мне", а означает, что я удаляюсь от собаки и хотела бы, чтобы она появилась в более близком расстоянии от меня. Точно так же свист отлично срабатывает, когда я не вижу собаку - она занырнула куда-то в кусты и т. п. Свист сохраняет голосовые связки в нормальном состоянии и всегда со мной ;) Я малую иногда называю "Сивка-Бурка", когда она галопом несется ко мне на молодецкий посвист )))
Мда. Опять много написала, но итог такой: я рекомендую если не ходить на площадку, то все равно заниматься выработкой послушания уже сейчас. Это сэкономит нервы и здоровье вам и вашей собаке. При этом, что оказалось для меня важным моментом, команда должна произноситься не весело-просящим милым тоном, а четким и безкомпромиссным (это не значит грубым и злым!).

Опять поддержу Снежу, как-то мы с ней вместе мыслим :) Воспитывать надо с самого начала, по паре команд, чтоб не надоедало. У меня собак тоже работает на кучу команд и интонаций, кроме главных команд, я много с
ней просто говорю, о чем раньше уже писала  [взломанный сайт]
У меня немного по-другому, я клацаю для привлечения внимания, и, чтоб не забывала, что я есть, а потом даю команду  [взломанный сайт]

0

69

Alex i Aleksandra написал(а):

sne_zhinka,

пишіть-пишіть, будь ласка, мені все дуже цікаво і на користь йде. Я охоче піддаюсь дресурі  :)

Ми тільки на якийсь час залишили думки про дрес.майданчик. Все одно підемо, тільки роздивимося на ринку краще і зайдемо відповідну компанію :) На наступні вихідні поїдемо у Парк Партизанської слави на Дарниці, там біглі і їм подібні займаються аджиліті. Познайомимось, побігаємо, розпитаємо де і як тренують слухняність. Ми не закинули вчитися, ні.

І команди кожен день тренуємо, тільки не довго, а по кілька підходів кілька раз на день.
"Сидіти" й "лежати" зараз ускладнюю відходом, йду до іншої кімнати. а потім підкликаючи "поруч".
Малому, сину, "віддала" всі розважальні моменти, типу "дай лапу", "танцюй", "повзи" (Славко сидить, а Алекс проповзає під його зігнутими колінами за смаколик), "бар'єр" (стрибок над колінами). А я з Алексом займаюсь серйозними командами.

"Поруч" у нас виходить просто взасос із смаколиком по хаті, в різні боки  :) Я скрючена ступаю кілька кроків, зупинка. Попу Алекса часто поправляти треба, щоб рівно до моєї ноги. Втомливо дуже. Але робимо. Вдома без повідця. На вулиці, коли набігається на довгому, перестібаю на короткий і теж, хоч трошки, "поруч". Після занять даю щось смачненьке нестандартне - огірочок, моркву :-)

Словом, пітніємо, як треба  :) І знаємо, що це тільки початок

Подпись автора

Справжній бігль лише вдає, що дрімає

Когда отходите, давайте команду "место", выдержка же должна какой-то командой сопровождаться  [взломанный сайт]

0

70

Будемо старатися!  :)

Вчора повернувся чоловік з відрядження, ми з Алексом відразу продемонстрували все, що вивчили/закріпили, - був під враженням.
Сказав, що Алекс - майже вівчарка  :)

Привіз нам дуже гарний ошийник від бліх, кліщів й т.ін., (якась новинка на європейському ринку) але він аж 70 см! (про вівчарку думав, коли купував, чи що  :) ) Так шкода! 

А блохи до Алекса повернулися  :'(  :(

Що робити? Тільки тиждень тому Адвантиксом його обробила?

0

71

А блохи до Алекса повернулися     

Що робити? Тільки тиждень тому Адвантиксом його обробила?

Мы "Фронтлайном"обработали...ну и надо ошейник ещё будет надеть,чтоб отпугивал...

0

72

Що ще раз наново кропити?  :'( Це ж отрута, було не було...

Чи достатньо помити шампунем проти бліх і ошийник натягти? блін!!!!!!!!!!!!!!!   [взломанный сайт]

0

73

А Вы только собаку обработали? Блохи живут и в подстилках, и в плинтусах, и тд... Вместе с собакевичем надо обработать все поверхности, где они могут остаться. А то с собаки Вы их убрали, а они с подстилки вернулись, грубо сказать.

0

74

Дашка,

Я вимила, дезинфікувала і оприскала полином ВСЕ! У нас свіжі ремонти - скрізь чисто, ніяких щілин, мінімум меблів ще, прибирання щоденне і старанне. Алексова ковдрочка одразу була випрана, але більше часу він спить просто на підлозі (гаряче), а вночі зі мною. Кіт теж - і сам оброблений, і все довкола нього.(В кота, до речі, ніяких паразитів немає) Лапи Алексу мию, як Отченаш. Міг з вулиці знову принести, міг. Але ж він тільки 10 днів як прокапаний.
Вимила його сьогодні шампунем проти бліх. Знову санобробка дому повна. Побачу...  [взломанный сайт]

0

75

И у нас блохи раньше времени. :( Вообще-то Фронтлайн, Адвантикс и еже с ними действуют как инсектециды и от клещей, и от блох. У нас их и не было никогда при обработках каплями. А вот же ж прошло всего 2,5 недели от обработки - а они тут-как-тут :(
Я пока повторно обрабатывать не буду: все-таки жалко барбоску травить химией раньше времени. Так что подождем еще дней 5. :) Покапаю ее пока маслом чайного дерева - вроде эти тварюки его не очень любят.  http://s48.radikal.ru/i121/0911/74/d7ac40401d5a.gif

0

76

Вимила його сьогодні шампунем проти бліх. Знову санобробка дому повна. Побачу...

Насколько я себе представляю процесс, то самый лучший способ профилактики - ошейник или капли от блох и клещей. Потому что временные обработки типа шампуней и спреев действуют до первой прогулки на травке, по которой перед эти гулял Шарик с признаками блошиного мегаполиса на своей шкуре. Т. е. блохи цепляются мгновенно в теплое время года, если собака не находится под перманентной защитой инсектицидов.

0

77

sne_zhinka написал(а):

Вимила його сьогодні шампунем проти бліх. Знову санобробка дому повна. Побачу...

Насколько я себе представляю процесс, то самый лучший способ профилактики - ошейник или капли от блох и клещей. Потому что временные обработки типа шампуней и спреев действуют до первой прогулки на травке, по которой перед эти гулял Шарик с признаками блошиного мегаполиса на своей шкуре. Т. е. блохи цепляются мгновенно в теплое время года, если собака не находится под перманентной защитой инсектицидов.

Да, все так так, но капли - яд :( У нас у таксюка у родственников было столько, что присесть рядом с собакой нельзя было :( Блохи шли из дома, из подвала :( Спасались шампунями, просто гроздями вычесывали, и обработали все в доме

0

78

А капли кому как помогают, моему ризену только Барс, и практически на 99%, стаффка - аллергик, я потому ей вообще ничего не капала, некоторым капли вообще не помогли, хватали и блох, и клещей, все индивидуально, увы

0

79

Дашка написал(а):

Да, все так так, но капли - яд

Я тоже боялась этого яда, когда взяла маленькую Сальсу. Но когда в 4 месяца пришлось лечить ее от пироплазмоза (резкое потепление в ноябре), то я решила, что лучше я буду ее обрабатывать этим ядом, чем потом лечить еще большими ядами, восстанавливать печень...
А против клещей ничего, кроме яда, не сделаешь - ошейники, спреи, капли - все яд. Но на шерстистую собаку спрей - не самое удобное средство на каждый день. Дополнительный ошейник на шерсти - тоже ни к чему водоплавающему голдену: и так шерсть плохо сохнет под ошейником на прогулке. Итого, обрабатываю ее каплями от клещей и, заодно, они же от блох. Тоже не панацея, но это мой выбор на сегодня.
А капли я меняю: то Фронтлайн, то Адвантикс. Потому что там разные действующие вещества. Чтобы не травить организм одним и тем же. Надо было, наверное, глянуть на свежесть последнего купленого Фронтлайна.  http://s48.radikal.ru/i121/0911/74/d7ac40401d5a.gif

0

80

Якось пережили ми цю навалу. Помила Алекса шампунем проти бліх, обробила ще раз хату і втрималась від інших засобів. Ми тільки зробили щеплення проти сказу (за розкладом, до миття), і не хочу песика нічим навантажувати. Якось витримаємо ще 2 тижні і знову прокапаю. Може вже Фронтлайном...

Знову із сумом дивимося на Дніпро - спека жахлива, а купатися знову 2 тижні не можна. У таку спеку й апетит у Алекса спав, й на прогулянки не дуже охоче ходить.

В мене на роботі перевірка насувається, з наступного тижня з Алексом більше часу проводитиме син. Трохи боюся. Бо коли йду на цілий день на роботу, а хлопці залишаються самі, то увечері зустрічає мене зовсім інший Алекс - більш вредний. За моєї відсутності взявся доказувати усім, що він головний у хаті. Ганяє кота безбожно, а коли побачив, що кіт якось зайшов у його клітку, то вигнав його звідти - це зрозуміло, а потім... там надзюрив. Як Алекса правильно розумію, то так він показує, що клітка - його територія. Але мені це не подобається.  :nope:    Тим більше, що скрізь пишуть, що біглі чистоплотні і на своєму місці не гадять. Мабуть, через день забиратиму Алекса з собою на роботу, щоб не розслаблявся і малому зовсім на голову не сів.

Вранці спимо разом до 7-7.30 стабільно. Це тішить. Займаємося щодня, як можемо, дивлюсь різні відео в неті, як правильно. Тільки ніякі смаколики Алексу  не смакують настільки, щоб хотіти заради них старатися. Ну виконає команду, візьме смаколик і гайда! Показую, що маю ще, наказую виконати знову - вже не хоче ні смаколика, ні працювати. Змушую. Але смаколик не працює! Треба шукати до Алекса інші підходи, може на іграшку тренувати? Люди пишуть, що біглі дивні бувають. Так чи інакше Алекс вже не настільки маленький, щоб не слухатися. Мушу змушувати. Але хотілося б робити це приємно...

Мало який пес допливе до середини Дніпра... 

http://s018.radikal.ru/i514/1207/52/98d5ac0b9052.jpg

А якщо зробити підкоп на другий берег?..

http://s017.radikal.ru/i407/1207/64/2e4c3689079d.jpg

0

81

а потім... там надзюрив. Як Алекса правильно розумію, то так він показує, що клітка - його територія. Але мені це не подобається.      Тим більше, що скрізь пишуть, що біглі чистоплотні і на своєму місці не гадять.

У нас почему-то тоже периодически дует на свое место...хотя туда никто не суется...уже 2 раза стирала чехол-диван,стелила другие подстилки,но он всё равно периодически дует на них...хорошо что лежак пласмасовый и с дырочками,хоть вытекает большая часть...Но мне непонятно ...а один раз запрыгнул на диван и там надул...Стараюсь всё сразу стирать чтоб запаха не осталось,но дело мне кажется не в этом... http://s48.radikal.ru/i121/0911/74/d7ac40401d5a.gif

Треба шукати до Алекса інші підходи, може на іграшку тренувати?

Я изначально старалась без вкусняшек обходиться,поощрение была игрушка и очень-очень хвалила его,в носик чмокала)так он за ласку аж вприпрыжку делает всё...ну и игрушка очень стимулирует...хотя сейчас тоже стал больше характер показывать,но ничего,терпенье и труд-всё перетрут)) [взломанный сайт]

0

82

znata написал(а):

Стараюсь всё сразу стирать чтоб запаха не осталось,

Ага, це влітку нам добре, а що буде, коли так швидко не сохнутиме! Алекс вже півтора тижні не ходить на пеленку. Значить - логічно - може витримувати 3-4 години між прогулянками? Може. Вночі часом витримує й 11-12 годин. А раз дзюрить, значить хоче цим щось показати. А от що? Я думаю, що це прояв егоїзму - тут все МОЄ. Алекс хоче це всім доказати і робить так, щоб ним пахло скрізь.  [взломанный сайт]

Вихід, очевидно, наказувати за таке, це раз. З іншого боку, давати відчувати, що вдома справді затишний дім, всі його люблять, і нічого нікому доказувати не треба.

А сьогодні  у Алекса випав перший зубчик! Один з передніх нижніх. Бідний малюк хоче все-все гризти. Найкраще -мої руки, бо я йому роблю масаж кутніх ясен, і видно, що йому це подобається. Приносить іграшки, щоб гратися з ним в перетягування. Граємося дуже акуратно. Ричить-розмовляє у різних тональностях, не знає, що з собою зробити, видно мучать зубки. Всі до Алекса вдома ставляться, мов до зубра під охороною в заповіднику - з особливою увагою.

Читала, що варто давати "сахарные косточки". Я хазяйка не дуже, поняття не мала, що воно таке. Поїхала на базар, ходила-питала, врешті мені дали щось таке:

Наша маленька "сахарная кісточка"  [взломанный сайт] 

http://s019.radikal.ru/i607/1207/9f/cb0fc2096101.jpg

Але чим би дитя не тішилося...  [взломанный сайт]

До речі, чи треба під час випадання/росту зубів давати додатково якісь вітаміни?

0

83

Ага, це влітку нам добре, а що буде, коли так швидко не сохнутиме!

Это действительно будет проблематичней,но надеюсь перерастет и перестанет это делать... [взломанный сайт]

А сьогодні  у Алекса випав перший зубчик!

Поздравляю))
А у нас неделю назад выпало 2 нижних и уже чуть-чуть красуются новенькие)) http://zoopnz.ucoz.ru/smail/164bd6fb39c846422b5da4fae5fa8f31-1-.gif

0

84

Сейчас заглянула Тайке в рот,а там оказалось и ещё одного верхнего зуба нет.... [взломанный сайт]
Как-то быстро пошло.... http://s48.radikal.ru/i121/0911/74/d7ac40401d5a.gif

0

85

znata написал(а):

А у нас неделю назад выпало 2 нижних и уже чуть-чуть красуются новенькие))

Так, Тайка і Ясончик якось швидше дорослішають  [взломанный сайт]
І зубки раніше міняються, і руденькі ви більше.

А наш ще дуже чорненький на боках. Бігає смішно, як малюк, то трохи боком, то обидві задні лапи одночасно підкидаючи. Такий весь ще незграбний. Зараз, у спеку, зовсім не хоче йти гуляти. І все приходить лащитися. На вулиці тільки хто похвалить - він вже хвостиком махає, друг усім, готовий йти на край світу за новою людиною.

Такий дурник!  [взломанный сайт]

До речі, щеплення від сказу ви вже робили? А то я десь читала, що під час зміни зубів не можна, інші кажуть, що одразу в три місяці, ще інші - що хоч від народження. Ми зробили позавчора, послухали нашого ветлікаря.

І, znata, ви даєте якісь вітаміни для зубів додатково?

Отредактировано Alex i Aleksandra (06-07-2012 12:53:13)

0

86

До речі, щеплення від сказу ви вже робили?

Ещё не делали..только собираемся...

На вулиці тільки хто похвалить - він вже хвостиком махає, друг усім, готовий йти на край світу за новою людиною.

А наш наоборот,в противоположную сторону от чужого человека бежит...тока на меня оборачивается и поскуливает,одобрю я его или нет...а я просто стараюсь его успокоить и дать понять что на него никто не нападает)Не знаю хорошо это или нет....Зато собаки у нас все друзья,независимо от размера.... http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif

І, znata, ви даєте якісь вітаміни для зубів додатково?

Пока ничего не давали...

0

87

У нас велике собаче щастя!
По-перше, випав ще один нижній зуб.

По-друге, ми ходити рознюхати, що таке аджиліті, і познайомилися з прекрасним біглем Купером. Купер дууже великий (і дорослий, і крупний) бігль. Вже слухняний. Бігає поруч з велосипедом своїх господарів. Гарний й вправний!

Алекс з нього очей не зводив, коли той виконував вправи на майстерність. Сидів, як зачарований і водив головою услід. І навіть сам слідом перестрибнув через бар'єр, хоч його й не просили  :)
Думаю, друзі - це те, що може Алекса дуже мотивувати до різних занять.
Ще на аджиліті була класна Літаюча Маруся - спаніелька, гнучка й легка, мов білка, й багато інших гарних і розумних песиків.
Алекс був в захваті!

Фоток не зробили, бо більше дбали про воду в рюкзаку, іграшку й т. п., ніж про фотоапарат.
Правда, інструктор від аджиліті сказав, що Алексу ще рано займатися, особливо не варто стрибати, бо суглоби ще не сформовані, але якісь там вправи можна пробувати. Якщо спека не допече, може, підемо ще на наступні вихідні на проби. На жаль, цей майданчик далеко від нас.

Алекс розумнішає з дня на день. Вже сам приносить мені улюблену іграшку й заграє лапками, щоб з ним гратися (і смаколиків не треба!). Славкині вправи проповзання під колінами теж дали свої результати - Алекс знаходить кота й під диваном, заповзаючи туди, як радянський розвідник. Вижене кота й потиху підгризає диван - від задоволення.

А після аджиліті ще приносить іграшку й зразу з нею мені під коліна, шасть, (коли я сиджу на підлозі) мовляв, давай грайся зі мною "проповзи-бар'єр". Такі ігри йому дуже подобаються, й швидко все нове схоплює: наприклад, "проповзи-бар'єр-принеси" і постійно змінюю порядок.

На вулиці ми також вже маємо багато друзів, Алекс постійно отримує компліменти за виховання й слухняність  :) Я з ним увесь час розмовляю, аж люди сміються. Мабуть, ми смішна парочка  :) Зате - друзі!

Алекс знає, що граюсь з ним, до інших песиків відпускаю гратися, якщо він слухняний, тому й старається слухатися.

Були таки на річці - на Десні. Чистий і приємний пляж, тепло й мілко біля берега. Дозволила Алексу побродити по коліно й побігати по воді в задоволення. Здається, він готовий вже й попливти.

Шукала інформацію, чому так принципово не можна купатися після щеплення (Алексу 4.07 зробили від сказу). Здається тому, що знижується імунітет і можна легко щенятко переохолодити або перегріти. Але якщо уважно й обережно? 14 днів ми точно не витримаємо! простудитись в таку спеку в теплій, як борщ, воді неможливо. Замотаю після річки в рушничок й одразу в тінь, щоб не перегрівся, щоб не обвіяло... Що думаєте?

Поки що дозволила ритися на березі, привезли додому тонну піску!

Це наша улюблена стійка!

http://s12.radikal.ru/i185/1207/9a/bbf97062d2a3.jpg

На березі, у призахідному сонці, Алекс трохи попозував.
Славко дражнився з Алексом, що той схожий на японця, наприклад, тут:

http://i078.radikal.ru/1207/3b/dd20877d882a.jpg

Алекс дражнився із Славком

http://i062.radikal.ru/1207/8a/1380b2a6df84.jpg

http://s009.radikal.ru/i309/1207/7f/e97009d637e8.jpg

http://i069.radikal.ru/1207/9c/c2c029fde02b.jpg

А може таки японець??

http://s013.radikal.ru/i325/1207/ba/df3bc17d8d22.jpg

Ні, просто чудовий, золотовухий, сонячний песик!

http://i072.radikal.ru/1207/ee/1a5aa60a54d5.jpg

Отредактировано Alex i Aleksandra (08-07-2012 11:29:06)

0

88

Alex i Aleksandra - добрый день! Очень любим читать вашу с Алексом страничку - море доброты и позитива. Как-то на душе становится радостней и веселее! Спасибо большое и пишите еще! [взломанный сайт]

0

89

Мама бигля и голдена, велике спасибі!

Я люблю писати про Алекса, бо це мене надихає  :) От пишу про нього, і люблю його ще більше і більше  :)

А часом і Алекс вечорами заглядає до мене у комп

І що там про Алекса пишуть?..

http://i017.radikal.ru/1207/3b/aaf465f513ee.jpg

0

90

У Алекса виросли ДВА верхніх зубчики!!! Ура!

Гриземо ВСЕ!!

Отредактировано Alex i Aleksandra (12-07-2012 17:02:16)

0

Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно