Уф, ледве вибралася із завалів роботи! А так скучила за нашим Форумом і гарним настроєм від усіх ваших фоток і повідомлень! Зауважила, що, мабуть, за останні пару років я не усміхалася стільки, як від перегляду тут чудових песиків і їхніх пригод!
Дякую усім, хто ділиться своїми улюбленцями! [взломанный сайт]
Новин із Алексом - ох-хо-хо скільки!
Зубки у нас просто сипляться. Нові виростають дуже швидко - помітно більші, міцніші. На фоні розхитаних молочних виглядають, як добротні імпланти у голівудськї зірки [взломанный сайт] І далі все гриземо-гриземо... Я навчилась вибирати на базарі правильні хрящики-кісточки, і песик при них стає просто зразковий. Я навіть підлоги встигаю помити без Алекса на швабрі, поки він занятий кісточкою!
Через роботу повноцінними у мене з ним є тільки вечірні прогулянки. Зате які ефективні! Здається, Алекс тепер сприймає їх не як мій обов"язок, а винагороду для нього за цілий день просто "попісяти і пошвендяти" із Славком - і такий слухняний, мов шовковий. Старається вгадати, вліво зараз повернемо, чи вправо, з першого разу біжить "до мене", а команда "поруч" - взагалі його улюблена. (Печінка в моїй кишені тут не без значення) [взломанный сайт]
Із землі практично не підбирає, дурниці віддає на "плюнь", ганяємо за горобцями із криком "атака", влаштовуємо перегони на "біжимо", гальмує біля лівої ноги, як автомат, коли я зупиняюсь "поруч".
Такий слухняний бігль привертає увагу всіх довкола.
"Це Алекс? Алекс", "Привіт, Алекс", - вітаються з нами майже всі перехожі. "І ми хочемо такого", - починають інші. Алекс, як на замовлення припадає на живіт, підповзає, заглядає в очі і крутить хвостиком, мовляв, так-так, біглі - найслухняніші й наймиліші песики у світі". Не знаю, чи правильну рекламу біглям ми робимо? [взломанный сайт]
"Ти таки його домучиш", - дивуючись нашим новим досягненням, каже Чоловік. А ми й раді старатися!
Взагалі я вже думала, щоб не казати Алексу, що він - бігль. От домовимося всі довкола, й будемо йому втовкмачувати, що він маленький бордер коллі (№1 за слухняність в рейтингах)
Може, й справді, слухатиметься далі?
Але ще краще те, що Алекс нарешті має багато друзів серед песиків. Найкращий - вівчарик Лютік, наш ровесник. Його одне, не до кінця, стояче вухо, просто зводить з розуму Алекса. "Шукаємо Лютіка", - наша нова улюблена команда. А що вони творять, коли зустрінуться!!
Як шкода, що не маю гарного фотоапарата!
Це просто щеняче божевілля! Ньюф Арні (або просто Андрюшка) дивиться за перевертами малих, простягнувшись поруч, як строгий учитель, а коли треба гавкне на них. Так, для порядку... А якого стафа Річарда ми знаємо! Такий добряга! Алекс його навіть лизнув у язичок від розчулення. Із сусідами хаскі і маламутом обходимося тільки нюханням лап. Зате скільки втіхи - понюхати вовка!
До речі, коли Алекс грається з Лютіком, я спускаю його з повідка. Лютік не тікає, і Алекс теж. На команду (печінку) повертається до мене зразу. Головне, точно зрозуміти, коли їм вже досить, розвести і взяти на повідок. Знаю, трохи ризик...
"Ваш Алекс шукає собі пригод, це точно", - так кажуть нам, коли це біглятко без розбору мчить до всіх. І майже на усіх Алекс зверху. Без некрасивого домінування, а просто зверху, як переможець. Я, звісно, не дозволяю, от-так до всіх. І Алекс вже мені навіть вірить, що я права після того, як наш майже родич - двокольоровий бігль-сусід боляче гризнув його за щоку. Достатньо для науки. Тому наш добрий звичай - спочатку сісти, потім принюхатися, розпитати-познайомитися, а потім підходити, нам стає дуже в нагоді.
Взагалі у Алекса просто дар привносити в усе позитив. Пішла я замовляти двері, випадково розговорилася із директоркою про песиків (типу, як тяжко в квартирі із песиком, коли немає усіх дверей) - отримала знижку і заплатила менший аванс, ніж вимагалося (бо директорка також має песиків [взломанный сайт] )
На роботі у нас перевірка з центрального офісу - страшна страшність. Була. Доки перевіряючі (дві милі, зрештою, жіночки) не побачили (випадково) Алекса. При чому він їм навіть лапу брудну подав. Але ці очі, ці вуха, цей запах... Тепер запрошують ходити з ним на роботу [взломанный сайт], питають, як в Алекса справи...
Ну й в нас справи стали непогано
Моя знайома редактор прислала мені на пошту ось таку казочку про бігля "Була я на вихідних ув Австрії. Біля входу до одного з найдорожчих готелів валялись пластикові курячі тушки та ковбаски. А поряд ходив старенький пес-господар. Поки народ сперечався, що то за порода, я впевнено сказала: бігль, і мій рейтинг по шкалі авторитету полетів у небо. І так тримався усю поїздку. Що то значить – досвід! )". А досвід у неї тому, що ми з Алексом в гостях у неї на дачі були. Алекс - перший і єдиний бігль, якого вона бачила [взломанный сайт]
Славко з Алексом здобувають авторитет у дівчат. "Мам, ти б бачила, як Алекс до дівчат у дворі залицяється, - типу обурюється Славко - так крутить дупою і вимахує хвостом, ніби його вдома ніхто не гладить. Така підлиза, аж противно дивитися. А дівчатка тішаться, питають, чого це він. Я кажу "не знаю", а сам на Алекса такий злий - за ласку до кожного піде" - це все Славко з претензіями. Я усміхаюся, бо думаю, що в душі він сам до тих дівчат хвостом вимахує [взломанный сайт] І все перепитує мене, чи Алекс залишиться таким же красивим, коли виросте, і чи так само всім подобатиметься.
А ми все ростемо й ростемо. Сьогодні нам ЧОТИРИ місяці!!
Як пишуть на нашому Форумі, це час, коли щеняті все особливо добре входить у в голову, з 4 до 6 місяців - найвдячніша пора для різносторонньої науки.
А попереду в нас ще трохи довгих теплих сонячних днів і... може... СПІЛЬНА ВІДПУСТКА! Може... на море?...
Ура! Не змарнуємо часу!
Отредактировано Alex i Aleksandra (23-07-2012 23:42:19)