Форум питомника КАТТYVАL

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Сообщений 91 страница 120 из 650

91

Учора пережили фейєрверки. Жах!

Гуляли вже пізнувато, спокійно і нудно вчили команду "поруч". Алекс з готовністю сідав "поруч", щоб отримати смаколик, а тільки рушали "поруч" рвався в галоп (хоч перед заняттям набігалися пристойно). Обоє вже втомилися, я трохи й нервувала (бо на роботі привалило, вернулася пізно, хоч відмовити собі в прогулянці з Алексом не могла, та й втома давалася взнаки). Темніло вже. Алекс вередував. Тримала Алекса близько - "поруч".

А тут як рване! Десь біля ресторану над Тельбіном, досить близько від нас. І ще, і ще! У усіх машинах довкола запрацювали сигналізації. Перше, що пролетіло в голові, чому не встигла прочитати статтю на Форумі про вибухи на Новий рік. Але ж де той Новий рік до біса!!!

Потім пригадалось, як від вибухів тікала Сніжанкина Сальса. Все прокрутилось в мізках в секунді, інтуїтивно вхопила Алекса на руки і міцно притисла до грудей. Моє безстрашне завжди біглятко тут запанікувало не на жарт. Ще перший вибух - не зрозумів що воно, але гримотіло міцно, просто біля нас і безперервно. Зі спалахами на все небо, шипінням і виттям машин. У колі руки-ноги втримати не могла.

Тримала на руках міцно-міцно і бігла в напрямку хати, подалі від цього всього, а Алекс так само міцно виривався. Секундка спокою, глажу вушка, шепочу "все добре, не бійся", а тут нова серія залпів. І знову щеня рветься в паніці!

Ледь добігли додому. Все стихло. Подумала, треба самій заспокоїтися, показати щенятку, що розумію і контролюю ситуацію, що нічого типу надзвичайного не сталося. Під домом спустила з рук, ще шепотіла і гладила. Чудом не погубила всі смаколили.
Даю - навіть не нюхне! Командую "поруч", ані ворухнеться. Намагаюсь посадити біля ноги - як кам"яний. Уууууу! 

Для порядку раз змусила таки підкоритися і забрала дитя додому. Там при світлі побачила, що моя футболка на грудях в крові. Обмацала песика, обмила, обдивилася кожен міліметр, ніби цілий. Ніде наче не подряпався.

Нагодувала смачненько, зачухала, поклала спати. А сама ще довго тремтіла від нервів і злості: щоб їм ті петарди всі разом під подушкою у найсолодшому сні вибухнули!  [взломанный сайт]

І це просто щасливий випадок, що Алекс був "поруч", і я швидко його підхопила.

0

92

Мне кажется немного неправильно поступили в данном случае. Много суеты, паники, бег... Еще и поглаживание-чухание как-бы похвала за его страх....

Отредактировано Оля (13-07-2012 14:22:26)

0

93

Оля написал(а):

Мне кажется немного неправильно поступили в данном случае.

Може й неправильно.

Алекс сильно злякався, я злякалась за нього.
Тепер я вже прочитала темку про вибухи на Новий рік. Що не треба хазяїну панікувати.
Якби десь далі вибухало, можна було б вдати, що нічого не відбувається, а коли просто тут, майже під ногами?
Алекс просто ошалів від страху. Тому я й заспокоювала його, що все добре, спокійно, без сюсюкання. І намагалась піти далі від вибухів.

А що треба було робити?

Отредактировано Alex i Aleksandra (13-07-2012 16:38:04)

0

94

Alex i Aleksandra, в Вашей ситуации надо было спокойно взять собаку на поводок. И так же спокойно, не меняя вашего (хозяйского) темпа пойти прочь.
Испугался ли Алекс выстрелов или же испуга хозяйки (он же на знал, что мамочка за него боится, а не выстрелов), но есть вероятность, что выстрелы у него закрепились в уме как что-то страшное, когда надо бежать. Потому, по возможности, рекомендую заняться приучением к выстрелам, ибо неизвестно, где и когда они снова прогремят. Запастись сначала негромкими петардами (потом наращивать их мощность), игрушками и вкусняшками (что ребенок любит) - и айда тренироваться в ближайшую балку :)
Я в новогоднюю ночь -2012 устроила Сальсе неслабую тренировку: мы около часа ночи пошли в центр микрорайона, где активно стреляли, светили бенгальскими огнями и все такое прочее. Пошли - это, конечно, грубо сказано. Сальса большую часть маршрута пыталась проползти на пузе, как партизан, причем в сторону дома. Но поводок и команда "рядом", мое непокобелимое непоколебимое намерение идти дальше и неспеша сделали свое дело. У меня, конечно, сердце кровью обливалось, когда я видела, в каком состоянии моя собанька, но я сочла, что так НАДО. Так или иначе, но с тех пор не было случая, чтобы где-то палил фейерверк, а моя малая сорвалась бежать домой. Она, конечно, начинает чуть нервничать, но оглядывается на меня, я ее подбадриваю - и идем дальше, куда шли. Справедливости ради надо сказать, что на очень громкие фейерверки "прямо здесь" мы с тех пор не нарывались. Но в целом я довольна изменениями.

0

95

Снєжка, Оля, я обов"язково все врахую!  [взломанный сайт]

Просто Алекс ТАК рвався, що міг задушитись на тому повідку! Або вислизнути з ошийника ( у нас він трошки завеликий). Але я все зрозуміла і більше не піддамся!  [взломанный сайт]

Теж боялась, що тепер Алекс лякатиметься голосних звуків або не захоче виконувати команду "поруч". Спеціально сьогодні втекла пораніше з роботи, й пішли на доовгу прогулянку. Добре до неї приготувалася. Набрала класних смаколиків (геть усі магазинні дропси - хай живе варена й заморожена печінка!).

Алекс підготовлений (підгодований дрібними шматочками печінки) ще зранку, за новою печінкою йшов, як по шнурочку. Показував усі свої таланти в найкращому виконанні, сам підходив поруч, сідав, як я зупинялась, демонстрував 100% слухняності і витримку на всіх собак, йшов "до мене" з першого разу, словом, я переконалась - правильна мотивація це сила. А то вже думала, що він не "пищевик". А він просто не  дурак! Чого ті магазинні дробси глитати, як можна класний натурпродукт вициганити!

Ну й голосні звуки... Були сьогодні й сигналізації, і реактивні мотоцикли під носом, і голосне вибивання ковра поруч. Як на замовлення! Алекс реагує на них більш чутливо, це помітно. Але не панічно. Бо, мабуть, не все зразу бухкає. І є момент наближення-віддалення.

Буду привчати й до вибухів. Куди ж подітися з нашого ненормального міста, де фейєрверки запускають з кожного дурного приводу... 
До речі, з вікна на салюти ЄВРО по другий бік Дніпра Алекс дивився спокійно.

0

96

http://s59.radikal.ru/i165/1207/fe/f718590f8e1c.jpg

Ось таку картинку на день добрий закинув мені в пошту мій Чоловік.

Це надихнуло нас з Алексом зробити порядки в його кімнаті.

Спочатку Алекс звідкись вигріб там іграшку

http://s019.radikal.ru/i617/1207/c1/b5a3053e80bb.jpg

Потім перечитав Татові газети на підлозі

http://s57.radikal.ru/i157/1207/4b/48cbcf917028.jpg

І ці, на дивані...

http://i020.radikal.ru/1207/68/4992c441589c.jpg

Перевірив, що ще тут є

http://s55.radikal.ru/i150/1207/93/0088fffb31e5.jpg

О,книжки...

http://s59.radikal.ru/i164/1207/06/8adbc91089fa.jpg

Передивився диски

http://s019.radikal.ru/i630/1207/43/b37536300893.jpg

Потім були чоловічі розмови

http://s41.radikal.ru/i093/1207/7b/063273388177.jpg

Розваги

http://s45.radikal.ru/i108/1207/35/9454135982a8.jpg

І цьомки

http://s004.radikal.ru/i205/1207/28/cdab5dd1a732.jpg

І невже ще можна думати, що бігль гірше вівчарки!!!

http://s002.radikal.ru/i197/1207/d5/1705d1deb41f.jpg

Отредактировано Alex i Aleksandra (15-07-2012 00:05:46)

0

97

Алекс подрос, заметно больше стал. И везде же столько дел!  http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif

0

98

Алекс росте дуже смішно. В різні боки. То я переживаю, що біглятко довгеньке - захуденьке, схоже на таксу. То мені здається, що в нього боки на прогулянці гойдаються з боку в бік, як у корівки, яка йде доїтися.  :) Такий нескладний! І щодня інший.

Найкращий вранці: будить мене делікатно; спочатку тихенько посвистує, потім трошки голосніше посапує - мене мучать докори свісті, але ігнорую, хочу поспати хоч ще секундочку. Потім Алекс присувається ще ближче і дихає голосно просто у вухо. А коли починає лизатися, знаю: наш активний день почався.

Зранку, сонний, дозволяє себе м"яти, цілувати і заглядати в зуби. Це єдиний момент, коли працює "покажи зуби". Всі чотири (два знизу, два зверху) вже виросли нові. помітно більші, ніж молочні. Інші,видно, дууже чухаються, і Алекс не дається подивитися.

Наші прогулянки стають все довші, активніші, команди відпрацьовуємо впертіше. Не знаю, хто з нас більше втомлюється  :)
Тяжку біглепопку все важче носити на руках. З нашого 8 поверху сходами не дозволяю ні вниз, ні вгору, а ліфт часто не працює.

Буває,  й так, що після прогулянки, ледве подолавши 5 сходинок до ліфта в мене на руках, Алекс засинає, аж хропе. І знову ношу його, як кришталевого.

Кожен день у нас гарний і насичений - завдяки Алексу у мене, навіть не дивлячись на завал на роботі, стійке віддчуття дитячих літніх канікул.

А сьогодні Алекс навчився плавати!!! Сам потягнув мене до Дніпра. Походив-понюхав на березі, побродив по коліна у воді, а потім за паличкою кинувся у хвилі і поплив, як бобер. На берег мчав гордими сильними стрибками так, ніби все життя це робив. А потім знову у воду, і ще, і ще.

Дуже шкодую, що не мала фотоапарата з собою. Хоча моя мильниця безнадійна, щоб схопити такого активного бігля. Але в дилемі, що купити в першу чергу - пилесос чи фотоапарат - виграв пилесос. Зрештою, теж для Алекса...   :)

0

99

С первым купанием-плаванием Алекса!

0

100

Уф, ледве вибралася із завалів роботи! А так скучила за нашим Форумом і гарним настроєм від усіх ваших фоток і повідомлень! Зауважила, що, мабуть, за останні пару років я не усміхалася стільки, як від перегляду тут чудових песиків  і їхніх пригод!
Дякую усім, хто ділиться своїми улюбленцями!  [взломанный сайт]

Новин із Алексом - ох-хо-хо скільки!

Зубки у нас просто сипляться. Нові виростають дуже швидко - помітно більші, міцніші. На фоні розхитаних молочних виглядають, як добротні імпланти у голівудськї зірки  [взломанный сайт] І далі все гриземо-гриземо... Я навчилась вибирати на базарі правильні хрящики-кісточки, і песик при них стає просто зразковий. Я навіть підлоги встигаю помити без Алекса на швабрі, поки він занятий кісточкою!   

Через роботу повноцінними у мене з ним є тільки вечірні прогулянки. Зате які ефективні! Здається, Алекс тепер сприймає їх не як мій обов"язок, а винагороду для нього за цілий день просто "попісяти і пошвендяти" із Славком - і такий слухняний, мов шовковий. Старається вгадати, вліво зараз повернемо, чи вправо, з першого разу біжить "до мене", а команда "поруч" - взагалі його улюблена. (Печінка в моїй кишені тут не без значення)  [взломанный сайт]

Із землі практично не підбирає, дурниці віддає на "плюнь", ганяємо за горобцями із криком "атака", влаштовуємо перегони на "біжимо", гальмує біля лівої ноги, як автомат, коли я зупиняюсь "поруч".

Такий слухняний бігль привертає увагу всіх довкола.

"Це Алекс? Алекс", "Привіт, Алекс", - вітаються з нами майже всі перехожі. "І ми хочемо такого", - починають інші. Алекс, як на замовлення припадає на живіт, підповзає, заглядає в очі і крутить хвостиком, мовляв, так-так, біглі - найслухняніші й наймиліші песики у світі". Не знаю, чи правильну рекламу біглям ми робимо?  [взломанный сайт] 

"Ти таки його домучиш", - дивуючись нашим новим досягненням, каже Чоловік. А ми й раді старатися!

Взагалі я вже думала, щоб не казати Алексу, що він - бігль. От домовимося всі довкола, й будемо йому втовкмачувати, що він маленький бордер коллі (№1 за слухняність в рейтингах) http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif
Може, й справді, слухатиметься далі?

Але ще краще те, що Алекс нарешті має багато друзів серед песиків. Найкращий - вівчарик Лютік, наш ровесник. Його одне, не до кінця, стояче вухо, просто зводить з розуму Алекса. "Шукаємо Лютіка", - наша нова улюблена команда. А що вони творять, коли зустрінуться!! http://zoopnz.ucoz.ru/smail/164bd6fb39c846422b5da4fae5fa8f31-1-.gif

http://s013.radikal.ru/i323/1207/01/196771f87d26.jpg

http://s49.radikal.ru/i124/1207/30/504bc08ce55d.jpg

Як шкода, що не маю гарного фотоапарата!

Це просто щеняче божевілля! Ньюф Арні (або просто Андрюшка) дивиться за перевертами малих, простягнувшись поруч, як строгий учитель, а коли треба гавкне на них. Так, для порядку... А якого стафа Річарда ми знаємо! Такий добряга! Алекс його навіть лизнув у язичок від розчулення. Із сусідами хаскі і маламутом обходимося тільки нюханням лап. Зате скільки втіхи - понюхати вовка!

До речі, коли Алекс грається з Лютіком, я спускаю його з повідка. Лютік не тікає, і Алекс теж. На команду (печінку) повертається до мене зразу. Головне, точно зрозуміти, коли їм вже досить, розвести і взяти на повідок. Знаю, трохи ризик...   

"Ваш Алекс шукає собі пригод, це точно", - так кажуть нам, коли це біглятко без розбору мчить до всіх. І майже на усіх Алекс зверху. Без некрасивого домінування, а просто зверху, як переможець. Я, звісно, не дозволяю, от-так до всіх. І Алекс вже мені навіть вірить, що я права після того, як наш майже родич - двокольоровий бігль-сусід боляче гризнув його за щоку. Достатньо для науки. Тому наш добрий звичай - спочатку сісти, потім принюхатися, розпитати-познайомитися, а потім підходити, нам стає дуже в нагоді.

Взагалі у Алекса просто дар привносити в усе позитив. Пішла я замовляти двері, випадково розговорилася із директоркою про песиків (типу, як тяжко в квартирі із песиком, коли немає усіх дверей) - отримала знижку і заплатила менший аванс, ніж вимагалося (бо директорка також має песиків  [взломанный сайт] )

На роботі у нас перевірка з центрального офісу - страшна страшність. Була. Доки перевіряючі (дві милі, зрештою, жіночки) не побачили (випадково) Алекса. При чому він їм навіть лапу брудну подав. Але ці очі, ці вуха, цей запах... Тепер запрошують ходити з ним на роботу  [взломанный сайт], питають, як в Алекса справи...
Ну й в нас справи стали непогано   :)

Моя знайома редактор прислала мені на пошту ось таку казочку про бігля "Була я на вихідних ув Австрії. Біля входу до одного з найдорожчих готелів валялись пластикові курячі тушки та ковбаски. А поряд ходив старенький пес-господар. Поки народ сперечався, що то за порода, я впевнено сказала: бігль, і мій рейтинг по шкалі авторитету полетів у небо. І так тримався усю поїздку. Що то значить – досвід! )". А досвід у неї тому, що ми з Алексом в гостях у неї на дачі були. Алекс - перший і єдиний бігль, якого вона бачила  [взломанный сайт]

Славко з Алексом здобувають авторитет у дівчат. "Мам, ти б бачила, як Алекс до дівчат у дворі залицяється, - типу обурюється Славко - так крутить дупою і вимахує хвостом, ніби його вдома ніхто не гладить. Така підлиза, аж противно дивитися. А дівчатка тішаться, питають, чого це він. Я кажу "не знаю", а сам на Алекса такий злий - за ласку до кожного піде" - це все Славко з претензіями. Я усміхаюся, бо думаю, що в душі він сам до тих дівчат хвостом вимахує  [взломанный сайт] І все перепитує мене, чи Алекс залишиться таким же красивим, коли виросте, і чи так само всім подобатиметься.

А ми все ростемо й ростемо. Сьогодні нам ЧОТИРИ місяці!!

Як пишуть на нашому Форумі, це час, коли щеняті все особливо добре входить у в голову, з 4 до 6 місяців - найвдячніша пора для різносторонньої науки.

А попереду в нас ще трохи довгих теплих сонячних днів і... може... СПІЛЬНА ВІДПУСТКА! Може... на море?...
Ура! Не змарнуємо часу!

Отредактировано Alex i Aleksandra (23-07-2012 23:42:19)

0

101

Ух, как интересно читать про успехи Алекса!
Я прям горжусь, что в нашем питомнике есть такие усердные воспитатели бигля! Правда. Я много видела биглей, но очень мало - чтобы их спускали с поводка. "Убегают по следу" - так отвечают хозяева. Подозреваю, что воспитать бигля, чтобы слушался - это совсем не то, что голдена :)
Впереди действительно 2 очень полезных и важных для воспитания месяца. Особенно в случае с кобелем, ведь где-то месяцев с 6-8 у ребенка в голове начнется переоценка, и начнут выплывать на первый план не подружки Славка, а волохатые девушки всех пород и мастей (главное, чтобы на четырех лапах ходили и лаять умели ;) ). Вот тут-то и окажется бесценным опыт воспитания ребенка и добытые до этого возраста умения.

А пока с днем четвертой мини-косточки!!!  http://i070.radikal.ru/0911/8c/5d77f4addc79.gif

0

102

Очень интересно пишете, и молодцы, что такие успехи!  http://i016.radikal.ru/0911/17/1649308dc20e.gif
Приятно к Вам в гости ходить!  [взломанный сайт]
Да еще и с Мини-косточкой!  :flag:

Отредактировано Дашка (20-07-2012 02:28:54)

0

103

sne_zhinka, Дашка,
спасибі! мені дуже приємно,що ви нами опікуєтесь, підказуєте, направляєте. Ви ніби наші хрещені мамусі   :)
ми завжди готові виляти хвостиком і слухатися  :)

Я теж думаю, що

sne_zhinka написал(а):

воспитать бигля, чтобы слушался - это совсем не то, что голдена :)

, тому й дуже стараюся, щоб нічого не упустити.

Сьогодні, коли я зрозуміла, що нам цілих чотири місяці, в мене почалася легка паніка, що дитятко вже досить доросле, а ще толком не вчене. Все нам жарти і смішки в голові. А ми ж на виставки хочемо! А хвоста тримати не вміємо, зуби через раз показуємо... І взагалі нічого-нічого не знаємо про цю кухню. Коли й де на виставку записуватися? На яку варто? Як правильно оцінити себе і з ким позайматися? Хто добре розбирається на біглях, де його знайти, щоб нам поміг?

Пишуть, стоєчки треба тренувати на столах... А в нас в хаті й стола толкового немає... Читала сайт про біглів, там все красиво розписано, з фотками, а від цього ще більший переляк розібрав. Чи для нас це? Алекс свого хвоста поки що сприймає виключно як іграшку, крутиться за ним, як дзига. А розклади КСУ, і вся ця термінологія мені поки що як китайська грамота. Словом, щось так страшно...

Спасибі Ірі з Херсона і її біглю - нашому тезці Алексу за підтримку і корисні контакти [взломанный сайт]
Ми з Алексом записалися на проби до хендлера на середу... (Аджиліті через масові відпустки/роз"їзди тимчасово не організовують). І підемо міняти щенячку - пора вже.

Зрештою, Алекс вже може бути цілком повноцінним членом усіх собачих тусовок - він з усіма щепленнями, після усіх карантинів і непогано вихований. І взагалі джентельмен з доброго дому!

Чоловік мій скептично ставиться до виставок, каже, що там, мабуть, гірше, ніж у футболі, про все домовлено наперед... Але ми спробуємо. Це певний виклик, а ми, біглі, любимо все спробувати на смак  :)

Навіть якщо в нас не вийде здобувати нагороди й титули.

Зрештою, не це головне.  На сьогодні для мене досягнення, що Алекс на вулиці мене вже чує і бачить. Що ми вже маємо свої спільні звички. Розуміємося. (Я можу тихо під ніс собі бурмотіти, що сьогодні варто взяти із собою на прогулянку, а Алекс вже сидить під дверима. Він розуміє людську мову, це точно.І мої настрої). Що може я йому ще не хазяїн, такий, якого слухають одразу й стопроцентно, але, сподіваюсь, вже друг, а не просто Чухалка Живота, годувальниця й прибиральниця. Славко трохи ображається, чому його Алекс від мене не відходить, скрізь за мною ходить, як прив"язаний. Я пояснюю, що пес любить  і визнає того, хто його вчить і хто з ним разом пізнає світ. Інакше будеш тільки Чухалкою. Теж любою, але нижчою за статусом, вартою менше, ніж шматок печінки.

Кажуть, для біглів найважливіше їжа, запахи і товариство. Я дуже хочу бути для Алексом таким товариством, з яким він матиме і їжу, і запахи, і пригоди. І якщо захоче "убегать по следу", то по моєму, за мною, а не від мене. Зрештою, бігль - дуже розумний пес. Не вірю, що вполювати віртуального зайця для нього важливіше, ніж втратити реального Друга. Так, полювання в крові, але ж й потреба в товаристві теж... Просто біглю це треба пояснити правильно  :) Дуже хочу, щоб Алекс став справді частиною Александри і навпаки.

Коли ми говоримо про слухняність собак, здається, насамперед маємо на увазі наше з ними добре порозуміння, ніж автоматичне виконання команд. Особливо, коли мова не про службові породи, а такі творчі, як біглі, лабрадори.

Як ми з Алексом це випрацюємо - виставками, школою слухняності, аджиліті, іншим спільним досвідом - побачимо. Головне, щоб нам разом було добре і приємно.  Перед нами багато роботи.  але, зрештою, нам тільки чотири місяці...

Коли я йду на роботу, Алекс спить поміж моїми капцями. Хіба це не зворушливо?..
І ця його цяточка на правій ніжці... Така мила!

http://i082.radikal.ru/1207/23/abf1f94b0b55.jpg

Отредактировано Alex i Aleksandra (21-07-2012 00:54:40)

0

104

Вы все правильно делаете.
Выставки - такая кухня, с которой любой заядлый хендлер или хозяин выставочной собаки когда-то сталкивался впервые. Впервые читал термины, статьи, слушал "старших и опытных". Насколько все заранее "куплено" - неизвестно никому. Я, например, Сальсе никаких побед не покупала. Но каких-то титулов мы ей да наколядовали, несмотря на это. Да, я слышала, что иногда судьи судят не по собакам, а "по лицам" - знакомые/незнакомые, свои/не свои. Но в большинстве случаев выигрыш на выставке - именно в ваших руках и собаке.
Зачем они, выставки, нужны? - Чтобы найти интересные контакты, чтобы собрать титулы собаке с тем, чтобы в дальнейшем пес мог стать родителем. Особенно, если это кобель.
А 4 месяца - это только начало вашего совместного пути, самое-самое начало! Но... "как вы яхту назовете..." как начнете ваше общение...  [взломанный сайт]
Кого любит пес - вопрос интересный. Потому что Сальсой занимаюсь полностью я, но вот она без ума от мужа. Может, потому что она девочка, а он - мужчина? Или из-за того, что успевает за ним соскучиться больше? Он с ней больше играет. А я - гуляю, кормлю, ухаживаю, воспитываю - мы целыми днями вместе.

0

105

Вот и у меня псина слушается меня, а мужа обожает, зализывает, и от него не отходит, когда с работы возвращается, хотя основное на мне :)
Аджилити - супер, насколько знаю (может ошибаюсь), единственная площадка на Левом берегу, у Вас, мне туда не наездиться, но очень хотелось бы, потому дерзайте!  http://i016.radikal.ru/0911/17/1649308dc20e.gif
Выставки - своеобразная тусовка, надо обязательно попробовать, понравится или нет, я, как хендлер, в этом черпаю адреналин и стимул жить, и обожаю их :) Но все на любителя, может затянуть, может оттолкнуть. По поводу хендлера, следите, чтоб не испортил Алексу желание заниматься, выставка должна быть для собаки не работой, а праздником, внимательно глядите, что и как он преподносит собаке. Как-то так... :)

0

106

sne_zhinka написал(а):

Кого любит пес - вопрос интересный.

Цілий день про це думаю! Дуже цікаво, що там у собачих мізках.
Ну й "любить" - поняття тут розпливчате. Що значить, любить?

Дашка написал(а):

обожает, зализывает, и от него не отходит,

Любить чи обирає вожаком?  :flirt:

Пробувала уявити себе біглем  :) Як би вибирала і за що любила б Людину... Але якщо ти - вівчарка? лабрадор? голден? пудель? Вже трохи інакше, правда? Якщо ти на виставці, на дивані, сам на вулиці під дощем, на полюванні, з дітьми. Ще інакше. Щось у твоїх собачих генах і потребах, щось від навчання і стосунків з господарем, щось залежить від ситуації.

Якщо без великої філософії і домислів, то, мабуть, для пса головний той, хто сильніший. Як в природніх умовах. А вже накладки цивілізації розширяють поняття "сильний" - фізично сильний, авторитетніший, розумніший, хитріший. Кожна порода вибирає свого сильнішого.

А хто в сім"ї такий? Теоретично чітко зрозуміти це тяжко. Бо собачі емоції ми підміняємо своїми й це плутає. Але якщо уявити, що ви з чоловіком між собою серйозно сваритесь... Кого буде захищати пес? Свого! [взломанный сайт]

От ви з Сальсою займаєтесь, а

sne_zhinka написал(а):

но вот она без ума от мужа.

Бо для Сальси ви - авторитет, а для Вас - ваш чоловік, очевидно. Ви теж його чекаєте, теж радієте, коли він приходить  :)
Сальса це розуміє і ставить його трошки вище за вас - бо й ви так робите, показуєте приклад, а ви для неї -авторитет.
Тому любить його, але вожак - ви :-)

Ну я фантазую, не ображайтесь, якщо щось не так. В мене просто якось так складається  :) 

Дашка,

а ви як хендлер мені були б дууже корисні  :flirt: Мож, спишемось в ЛС?

До речі, якщо ми вже тут про любов і таке там, давайте на "ти"  :) .
Мене звати Олена (Александра моє друге, польське, ім"я)

0

107

На "ты" с удовольствием! http://i016.radikal.ru/0911/17/1649308dc20e.gif
Пиши в личку, чем смогу - помогу  [взломанный сайт]

0

108

Alex i Aleksandra написал(а):

Ну я фантазую, не ображайтесь, якщо щось не так. В мене просто якось так складається

Ну, на самом деле я не ставлю своего мужа выше себя :) Я за равноправие :)
И я не представляю, чтобы Сальсе пришлось кого-то из нас защищать от другого, потому понятия не имею, на чью сторону она встанет. Но, например, когда мы бесимся с детьми, она, понимая, что это игра, может вставать на сторону то мою, то детей, то мужа - и системы я в этом не вижу.
Я могу предположить, что она так любит мужа за то, что он больше с ней играет в личном контакте. Т. е. в процентном соотношении времени, которое проведено в игре с собакой к проведенному вместе времени вообще, у мужа коэффициент выше, чем у меня =).
Но это все действительно фантазии, кто знает, что происходит в ее очаровательной головке?

Alex i Aleksandra написал(а):

Якщо без великої філософії і домислів, то, мабуть, для пса головний той, хто сильніший. Як в природніх умовах. А вже накладки цивілізації розширяють поняття "сильний" - фізично сильний, авторитетніший, розумніший, хитріший. Кожна порода вибирає свого сильнішого.

Ну да. Кто чаще демонстрирует силу духа (воспитывая ли щенка или демонстрируя командный тон с близкими, и т. п.)   http://i013.radikal.ru/0911/f0/0ddc51848b8c.gif

0

109

Це все дощ наводить на усілякі філософії  :)

Цілий день було так сонно, що Алекс проспав майже цілий день, а я дурниці думала  :) Доросла ніби, а уявляла себе біглем  :)

Про сімейні стички - це ж я теж так, образно  :) Ну й про чоловічу першість так собі  :flirt:

Це все дощ...  :)

Наш Принц Уельський вийшов на вулицю, гидливо подивився на калюжі, зробив свою малу справу і повернув додому.
Зовсім гуляти не хотів!

Прийшов, ліг і вдавав із себе собаку-гріль

http://s52.radikal.ru/i138/1207/ec/03845e1ee58c.jpg

Навіть кісточки не смакували

http://s013.radikal.ru/i325/1207/46/b750917a5340.jpg

Нудно так без його бешкетів в хаті. І як ми без Алекса жили!

Але я придумала, як Алекса розтормошити!
Поставила імпровізований бар"єр. Порожніх коробок у нас повно, дві перші-ліпші пішли в хід, на підставки. Рештки Славкового меча - за поперечину. Печінку в кулак - і "бар"єр", потім "повзти".

Виявляється, і в квартирі можна захекатися!

http://s05.radikal.ru/i178/1207/99/dfac1d09e46a.jpg

http://s019.radikal.ru/i630/1207/e7/56c1d38a181f.jpg

http://s40.radikal.ru/i090/1207/4a/942e542f03d4.jpg

А потім дощ закінчився, і ми ще вибігали своє із Лютіком. Вивалялися в болоті ух ти як! Зовсім забули, що в нас попа біла і благородна  :)

Життя прекрасне навіть в дощ!

Тільки мушу купити гарний фотоапарат  :)   

0

110

С барьером - молодцы!  http://i016.radikal.ru/0911/17/1649308dc20e.gif
Я свою так развлекала, еще когда на карантине сидели :) А у нас дождь - праздник, я таких собак еще не видела, моя обожает по лужам гонять, сегодня даже нырять пыталась, это видеть надо :) И людей мало, так что, у нас ливень - мы на улицу бегать :)

+1

111

Алекс вже дрихне викупаний і щасливий, а я ще передивляюсь сьогоднішні фотки й усміхаюсь сама до себе.

На цій Алекс такий смішний, ніби на двох ногах ходить :-)

http://s47.radikal.ru/i116/1207/13/60fe73801b41.jpg

0

112

Смотри личку ;)

0

113

Нарешті комісія поїхала!
Написали нам дуже добрі характеристики-висновки. З Алексом прощались особливо ніжно, бажали йому всіляких успіхів,слухняності, кіточок, медалів й т.т.
Ще б пак! Адже ми спільно умудрились застрягнути в ліфті і просидіти там понад годину!

Видно, не тільки Алекс притягує усіляки пригоди....

Певного вечору ми, вигулявши наших дівчат-перевірку, запросили їх ще на морозиво. Милий вечір, прощання, проводи. Десята вечора. Ще можна раз з Алексом на вулицю...

З"їжджаємо всі разом ліфтом на перший поверх - і... ліфт тихо фиркнув, замовк і згас, дверей не відчинивши. Я мовчки сповзла по стінці вниз - з дитинства боялась застрягати в ліфті. І ось воно!.

Алекс внизу робив вигляд, що позіхає, а сам намагався гризти бантик на туфлі однієї з дівчат-комісії. Я подумки вмовляла себе, що, давай, без паніки, нічого не сталося, ми на самому низу, досить вже було фейєрверків. І взагалі насправді треба рятувати ці туфлі Анки.

Ми всі застрягли в ліфті вперше і зовсім не знали, що робити. Усі порядні люди були вже вдома, зовні чекати було нікого.
Нарешті хтось з нас тицьнув розплавлену кнопку диспетчера (вона працює?) і - о, диво, там обізвалася якась сонна тітка. "Сколько вас?" запитала буденним голосом, як при вході в музей. "Четверо", - заволала я - "троє іноземців і мій великий страшний пес, який може накинутись на чужих будь-якої хвилини". "Ага, ждіте" - тітка відключилася.

"Злий пес" таки добирався до того бантика на туфлі, і Анка це вже помітила. Я намагалася майже лягти на брудній підлозі між ними рубіконом. В тісній кабінці робилося душно.
В деформованій пласмасі знов щось захарчало: "У вас под"єзд закрит. Брігала не может войті. Откройтє".   http://katenokgaff.ucoz.ru/sml/sml41.gif Мої іноземці втратили останній подих: як їй з ліфта відкрити під"їзд??

"Всьо. Оні уєхалі" - прозвучав приговор за хвилину, й знову тиша. А мій "злий пес" хоч би тявкнув! Махає хвостом дівчатам під спідницями, аж язик вивалив! Тут вже я заричала, тисла ту кнопку й волала, що зараз тут мій пес всіх розірве, і будинок цілий на ноги поставить виттям, і що йому вже слина з рота капає...

Бригада вернулась. Ще трохи пововтузилися й визволили нас. Бантик вцілів, Пса, як побачили, тільки всміхнулись.

"Ніщо так не зближує, як громадський транспорт", - сміялись ми студентами.  Ліфт, скажу вам тепер вже з досвіду, теж непогано. Це навіть краще, ніж випити на брудершафт.

Комісія залишилась під враженням, що Україна таки складний ринок, а ми тут непогано собі справляємось. Про що й написали в звіті. Алексу було оголошено спеціальну подяку за витримку і спокій в надзвичайних умовах  :) (Анка була готова йому той бантик від туфлі навіть подарувати.) Літак щасливо відправив їх у благополучний Євросоюз, а ми з Алексом на всяк випадок поки ходимо на свої поверхи пішки (Алекс-панич, звісно, в мене на руках).

Ех, все таки добре мати пса! Навіть такого "злого" і тяжкого...  І щоб ніякої комісії ще три роки.

Отредактировано Alex i Aleksandra (24-07-2012 00:37:40)

0

114

Вы, как всегда, с приключениями :) Смотри личку ;)

0

115

Ох эти лифты.....и лифтеры [взломанный сайт]

0

116

Гуляємо, дивимося на геть вигорілу траву і розуміємо, що літечко вже йде на спад...

http://s49.radikal.ru/i123/1207/07/4d37df3bf19a.jpg

А ми ще у відпустці не були. Втомлені містом, цією колючою стернею і довколишнім брудом. На всіх пляжах Києва офіційно заборонили купатися. Для людей. Але я й пса свого в ті бактерії пускати не хочу  :(  Ще нахлебчеться непотрібу...

Всі знайомі пси десь роз"їжджаються, хоч на дачі, собачі школи на канікулах, аджиліті теж... Задумавшись про те, куди б нам податися, ледь не вскочила у відкритий люк. Щось останнім часом мої пригоди не дуже веселі... Втома?

Розклала карту України й водила пальцем - до Криму далеко, песику буде тяжко. Херсонщина була б ок. Але там зелений туризм - це тісні, майже якісь картонні коробочки, зроблені в СССР зі зручностями на вулиці і душем з бочки. Теж якось би витримали цей сервіс, ми теж ще зроблені в СССР. Але ціни -о, Мазурські озера в Польщі відпочивають. Болгарія теж. Турція з Єгиптом. Але за кордон з песьою ще не цього року...

І знову їду пальцем по карті... Чоловік пригадав, які були ми щасливі колись просто в наметах на Шацьких озерах, тоді ще з трьома малими дітьми (двоє наших + племінник) і Фредом.

http://s57.radikal.ru/i156/1207/6e/2d962c86f3be.jpg

Варили їжу в казані, збирали чорниці, купалися в озерах. Анітрохи не було важко. Чи не найщасливіше наше літо було... Може знову?
Але Чоловікові треба буде від"їхати на кілька днів, а залишити нас самих в наметі без транспорту і з Алексом вічно на повідку трохи страх. Раптом сильні зливи? Це ж північ. Дивились варіанти садиб - ті ж умови, що на Херсонщині, тільки на волинський лад, або будка туристично-собача з туалетом у дворі, або типу ВІП із шкіряними диванами. Ну навіщо мені шкіряні дивани для відпочинку на природі? Чому не може бути просто, чисто, із необхідними санітарними зручностями, без понтів і за адекватну ціну?! Я бачила такий відпочинок, але не в Україні, на жаль...

От і дивимось сумно на світ, звідки нам виглядати своїх приємностей цього року

http://s018.radikal.ru/i519/1207/2f/f603b4380de3.jpg

Може хтось із вас має якийсь приємний досвід і може поділитися? Хочемо їхати тільки з Алексом разом.

.

0

117

Во-первых, смотри личку :) Во-вторых, не грустить, я сама туристка с опытом, поезжайте хотя бы на Десну, машина есть, насколько я поняла, да, там сильное течение, но за счет этого и вода чище, раз есть опыт палаточного отдыха ;)
А киевских пляжей я сама боюсь, как огня, а собаки чувствительнее нас, увы :(
На Шацких еще не была, но знаю, что там круто, сподвигнетесь, удачи вам! :)

Отредактировано Дашка (25-07-2012 00:39:55)

0

118

Личка :)
И еще, ты в фейсбуке есть? Там проще и новые фотки моей малой :)

Отредактировано Дашка (25-07-2012 00:59:29)

0

119

Спимо без задніх ніг, так вчора ми старалися на занятті з хендлером. Спека повернулася, смаколик-печінка невдало підсушилася, рінговку купили єдину, яка була. АЛЕ!....

МИ МОЛОДЦІ! Алекс такий розумничок! Все слухає, що йому кажу,  цілком непогано все виконував, анітрохи не осоромилися, самі не вірили, що так непогано буде з першого разу. Нам сподобалося!

Товариство зібралося таке собі - йорки та йорки, одна такса і декоративні якісь міні-бульдожки. Один йорк, хлопчик, був з папільйотками на морді, бровах - навіть Алексу здавалось це смішне. Все хотів його за ті бігуді цапнути  :) 

Алекс був єдиним песиком на міцних ніжках, але порівняно з іншими - наймолодший. Все хотів погратися з новими друзяками, а ті, задерши голови, гордо дріботіли біля своїх пань. До Алекса тільки погиркували.

Я вперше крутила на всі боки рінговку, разом з Алексом придивлялися, що і як треба робити. Тренер дуже приємна дівчина, уваги нам приділяла достатньо, щенятко моє не дуже мучила. Але Алекс сам рвався щось робити, бо на одному місці біглю нудно, самі знаєте.

Дуже нам пригодилося все, що ми з Алексом досі вивчили. Поруч він йшов прекрасно навіть і без рінговки, перешкод не боявся, команду "вперед"- "до мене" при слаломі зрозумів з першого разу. Цілком достойно показав себе. На ходу ми опанували й рух по колу, трикутник і літеру "Т" без рінговки. Стола не боявся (у йорків аж ноги трусилися на столі). "Стоєчка" теж вийшла, хоч без витримки. Зовсім нові команди "стоп", "стояти" теж входили Алексу добре. Зуби поки не чіпали, бо під час заняття загубив ще одного, і трошки кровила десна.

Висновків я наробила для себе масу, дай Боже, все осмислити і правильно закріпити.
1. Заняття з хендлінгу і слухняності - два різні світи і мають різні команди.
2. У хендлінгу заборонена команда "сидіти". Відповідно втрачається смисл команди "поруч", бо при моїй зупинці Алекс сідає вже автоматично. Мусимо швидко опановувати команду "вперед". Тут добре складється, бо таке слово Алекс вже чув - "вперед" ми переходимо дорогу на світлофорах, і означає ця команда саме те, що треба в хендлінгу - рух в темпі без задертої голови (як при "поруч").
3. Закінчувати рух будемо вчитися командою "стоп" (навпроти мене і мордою до мене).
4. Окремо треба працювати над командою "стояти". Досі якось не було в ній потреби. Лапи миємо сидячи, в душі хлюпались "спокійно", на вулиці пригальмовували теж на "спокійно".
5. ГОЛОВНЕ - У МЕНЕ ТАЛАНОВИТИЙ ПЕС!!!

Знаю, що ейфорія від першого разу - річ оманлива. Алекс відволікався на цих у папільотках, але вони йому не давали дуже розгулятися, з іншими може бути по-іншому, і маса інших факторів впливатиме. Попри все, оптимізм є. Записались на наступний тиждень. Через літо заняття рідко, а серпні теж всі підуть у відпустку. Але ми знаємо, над чим працювати, і самостійно теж можемо щось вивчити. Ну й слухняність ніхто не відміняв. Одне повинно доповнювати інше. Та й слухняний пес для мене важливіше, ніж пес, який вміє тримати хвоста. Та ми в такому хорощому віці для навчання, що будемо вчити все: потрошки, граючись, але ситематично. 

Цікаво, як займаються великі пси? Трохи в ступор поставив мене один момент на занятті, коли пані опускаються на підлогу, песики стають лапами їм на коліна і отримують смаколик майже з рота від хазяйки. Я Алекса можу і цілувати скрізь й облизати при потребі, і одним шматком із рота поділитися не проблема. Але чи потрібно вчити давати їжу з рота?.. Щось тут неправильно, як на мене. Ну й з тонконогими песиками це може й мило, але навіть бігль -це пес, якого лапки на моїх колінах, це відчутно. Сумніваюсь, що так вчать вівчарок і інших солідних псів.

"Ма, там Алекс познайомився з якимось баламутом", - гукнув мене Славко. Я глянула, й чуть не впала, наш Алекс після заняття мирно обнюхувався з величезним маламутом. Солідний пес прийшов на індивідуальний тренінг. Що ж, значить наш тренер вміє і з великими. Треба її ще про цю їжу з рота розпитати. І так, як на перший раз, в мене було забагато до неї запитань. Дівчина сипатична і справляє приємне враження як професіонал. Дала нам чимало цінних порад.

Славко також перейнявся заняттями. Це великий плюс для Алекса, який має помогти мені соціалізувати мого непростого підлітка  :)

А увечорі на Набережній зібралась таака компанія!! Три вівчарки різного віку: наш Лютік, старий Вакс і річна Лана, дорослий лабрик Марта і 7-місячна хаскі Хайна. І всі давай полювати на мого Алекса, як на зайця. Але Алекс їм показав, які й "зайця" стрибки і зуби, як швидко він бігає  :) Так гарно дурачилися! Найкраще Алекс з Хайною і Лютіком. На жаль, фоток немає  :stupor:

Чудовий вчора був день, але досі вилежуємося і думаємо, чи маємо сили їхати на Десну, чи краще покублитися в ліжку  :)

Алекс поки що за ліжко :)

0

120

Молодцы!!  http://i016.radikal.ru/0911/17/1649308dc20e.gif
Я же говорила, что будет интересно, если хендлер хороший :)

0

Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно