А що ти, Дашка, думаєш про вкусняшки з рота?
Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?
Сообщений 121 страница 150 из 650
Поделиться12226-07-2012 14:09:42
А що ти, Дашка, думаєш про вкусняшки з рота?
Подпись автора
Справжній бігль лише вдає, що дрімає
Я вообще не сильно поняла, что ты имеешь в виду К хендлингу это не сильно имеет отношение, есть такой прием, когда надо спрятать вкусняшку от судьи (некоторые не поощяряют это дело), или руки освободить, а мешочек для корма потерялся-забылся-и тд... то вкусняшка может прятаться себе в рот, а потом уже отдана собаке, но с руки. Но это кажется, не то, о чем ты. Просто чья-то прихоть...
Поделиться12326-07-2012 14:31:51
Мабуть, це таки щось індивідуальне тренера. Виглядає так: спочатку пес щось робить без вкусняшки (н-д, проходить кілька кругів, т.п.), потім усі сідають колом, на коліна (ноги під попою), пес підходить, ставить передні лапи своїй хазяйці на коліна, а та нахиляється близько, даючи вкусняшку типу з рота. Ось така похвала
Якось не для бігля, по-моєму
Але все решта нам сподобалось!
Отредактировано Alex i Aleksandra (26-07-2012 20:36:29)
Поделиться12426-07-2012 17:22:36
пес підходить, ставить передні лапи своїй хазяйці на коліна, а та нахиляється близько, даючи вкусняшку типу з рота. Ось така похвала
Ой... Я, наверное, брезглива, но кормить собаку рот-в-рот, даже если это похвала...
Собаки же иначе устроены, чем люди, у них другая пищеварительная система. Например, собака отлично может поживиться тухлятинкой - и хоть бы что. Нанюхаться или нализаться фекалий. И после этого соприкасаться с ней слизистыми оболочками рта?... [взломанный сайт]
Поделиться12526-07-2012 20:48:28
sne_zhinka, це типу з рота. Просто треба нахилитися так близько, що собака думає, що з рота віддаєш.
Типу своїм найкращим ділишся.
Я не гидуюсь облизуватись з Алексом, навіть люблю такі лизьки. Але їжа з рота - для мене це ментально не дуже сприйнятне. По-моєму собака не повинна не брати з рота в хазяїна нічого й навіть й не заглядати туди. У кожного своя миска й своя їжа.
Мабуть, з цими тренерами, як з лікарями - довіряй і перевіряй
Поделиться12626-07-2012 21:00:18
Алекс сьогодні не дуже рвався гуляти, навіть навпаки - пропозицію поїхати на Десну зустрів ось таким виглядом
І потім все краще на бережку, а то зачіску зіпсували...
Але плавати було теж непогано...
Зовсім непогано! Красиво по-собачому
Але колір неба кращий, ніж колір води. Десна теж вже тепла, мілка і зкаламучена
Мабуть таки поїдемо на Шацькі озера. Чоловік намети купив і нові спальники.
Не уявляю, як ми в наметі з Алексом спати будемо
Поделиться12726-07-2012 21:51:15
Не поняла по правде для чего это упражнение которое описываете...
пес підходить, ставить передні лапи своїй хазяйці на коліна, а та нахиляється близько, даючи вкусняшку типу з рота. Ось така похвала
Я могу на занятии дать Деру со рта вкусняшку во время выполнения команды "рядом" ,например, (с высоты своего роста а он быстро ловит) это закрепляет привычку смотреть вверх на хозяина и не отвлекается на руку.....а так прям близко в рот...а не брезгую его вобщем и целуемся мы конечно с ним крепко [взломанный сайт] но смысла не вижу...
Зовсім непогано! Красиво по-собачому
умница какая [взломанный сайт] сам уже лезет плавать?
Отредактировано Оля (26-07-2012 21:52:13)
Поделиться12826-07-2012 22:56:42
Бог з ним, з тим "рот в рот" В уяві нашої хендлер - це такий вид похвали. Але ж ми не мусимо усьому сліпо слідувати. Як я вже казала, у випадку маленьких йорків і чіхуахуа це може й мило, коли вони стають тоненькими ніжками своїм паням на колінка й майже цілуються. Але у нас, біглів, свої уявлення про партнерство
Плавати Алекс не скажу, що рветься. Рветься до води, а глибини ще боїться. Я не підштовхую. Бігаємо під берегом по коліна в воді (по його коліна Читала, це теж дуже корисно для песі. Потім кілька раз стартує за паличкою, ближче-дальше,у воду, поплавати. Даю подуріти на бережку у піску. Якось так розважаємося. Але як бачить іншого песика у воді - все: море по коліна!
Отредактировано Alex i Aleksandra (26-07-2012 22:57:19)
Поделиться12929-07-2012 14:02:22
Я - не чайник, я цілий баняк!
Старий безнадійний баняк!
Застудила свого Алекса посеред такого спекотного літа, і тепер малюк має соплі. [взломанный сайт]
Спочатку я не зрозуміла, що крапельки під носом можуть бути сопельками і ще потягла малого купатися. Того-то він і дивився на мене тААкими жалібними очима! Все на фото, дивись, Олено, і соромся, як ти не зрозуміла власного песика. [взломанный сайт] Я ще й писала Олі, що щось він неохоче плаває...
Я ж ніби така уважна була. Витирала двома рушниками після купелів, кутала в сухий, в машині ніякого кондиціонера, сама задихалась, але тільки чуть вікна відкрили... Іхали не швидко, щоб сильно не віяло. Вдома спочатку кімнату охолоджую, потім виключаю кондиціонер, а тільки тоді песика кличу...
Та десь я допустила різкий, як для маленького, перепад температур... В нього ж зуби міняються, імунітет знижений... Може на занятті, там був включений вентилятор... Чи десь захолодною водою обілляла після гарячої прогулянки... От і хоч бийся тепер головою об стінку!
Ясне, як тільки до моєї дірявої банячої голови доперло, що в Алекса насморк, я раненько вже була у вета. Молодий симпатичний хлопчина на наших Березняках, з рекомендації, послухав малого і сказав, що таки так - насморк. На щастя нічого гіршого. Відзначив, що у нас зразковий паспорт по всіх термінах щеплень, і щенятко доглянуте: чисті очка і вушка, веселий.
Але біглепопа дізналася, що таке уколи [взломанный сайт]
Краще б мені їх вкололи, безтолковій такій! [взломанный сайт]
Спав Алекс цієї ночі краще, не фиркав, хоча й сьогодні ніс ще сопливий, соплі течуть, Алекс їх ковтає.
Але, здається, менше. Дихає спокійніше.
Чи в песиків як у людей, коли лікуєш, то сім днів, а як не лікуєш, то тиждень? Чи досить було той носик чимось промити?
Сподіваюсь, я правильно зробила, що пішла до лікаря, сподіваюсь, він не забагато всього уколов Алексу. Принаймні песі краще.
Господи, дай мені розуму на майбутнє!
І як тут їхати на озера?! Скажу своїм, що я займатимусь тільки Алексом, а готувати, розважатися й т.інш. хай вони самі собі у своєму режимі, а я з Алексом будемо у його. Інакше не вийде.
[взломанный сайт]
Поделиться13029-07-2012 14:49:16
Не переживайте так сильно и не корите себя. Главное что ничего страшного. Я не сталкивалась с таким по правде..но вот вычитала в инете (наверное Вы тоже уже это видели)
" Причиной насморка как самостоятельного заболевания, прежде всего, может быть переохлаждение собаки, или резкий переход из теплого места в прохладное и наоборот. Такое часто случается в межсезонье, осенью и весной.
Другая причина насморка может быть связана с попаданием в нос животного инородного вещества – частиц травы, пыли, дыма и т.д., что раздражает внутреннюю поверхность носа."
взято отсюда http://www.animaths.com/31-nasmork-u-sobak
т.ч. неизвестно еще что стало причиной...
Выздоравливай, Алекс!!!!! Тебе некогда болеть ведь вокруг столько всего интересного и еще неизведанного тобой [взломанный сайт]
Отредактировано Оля (29-07-2012 14:50:26)
Поделиться13129-07-2012 15:46:14
Ой, так Оля, так, дякую,
замість того, щоб займатися своєю роботою (взялась на вихідні написати приємну статю, дедлайн на понеділок), шукаю в інтернеті все про собачі соплі, їх причини і лікування. Начиталася!
Спочатку добряче налякалася, коли думала, що це -кашель. З кашлем все набагато гірше.
У нас точно насморк. І то літом!
Все одно, балда з мене!
Добре, що Алексу виразно легше.
Дозволяю йому таскати свої кісточки-смаколики до мене в ліжко, лежимо зараз обоє обкладені сушеною всячиною, іграшками і ще Бог зна чим. Але чим би дитя не бавилось...
Поделиться13229-07-2012 17:57:55
Ага, вот почему ты мне не звонишь Не переживай, все будет ок, лучше, что поехала к вету, а то бы боялась, что у него еще и кашель, а так точно знаешь, не думаю, что он ему много лишнего вколол. Выздоравливайте, вдохновения на статью и предлагаю для встречи вторник, но ты отписывайся, как здоровье будет у Алекса. Держись и не вини себя, все предусмотреть невозможно
Поделиться13330-07-2012 00:41:19
я бы так не переживала из-за насморка. Правда, я и из-за насморка у человекодетей не переживаю. У Сальсы в щенячестве тож было: я ее после очередной прогулки со старшими друзяками полностью помыла в ванной, а она улеглась спать под балконом. Был ноябрь, и из-под балкона сквозило. Ребенок проснулся с соплями. Ниче, через несколько дней сами прошли. Правда, я все же перезвонила по этому поводу Кате (для меня было в диковинку, что у собак бывает насморк), но Катя не велела переживать по этому поводу, и я повиновалась
Вообще, интересная тема с ветеринарами. Тут важно на правильного попасть, потому как многие действуют по принципу "раз уж клиент пришел, то пусть платит по максимуму" - и колят всякое-разное, назначают всякие манипуляции - нужны они или не очень. Ветеринары не несут никакой ответственности перед законом за загубленное здоровье подопечных - только перед собственной совестью. К сожалению, достаточно таких, которые и советью без проблем договариваются. У мужа был знакомый ветеринар, еще со студенческих лет. Мы как-то с ним встречались, когда Сальса щенком была. Он жаловался, что большинство специалистов в клинике, где он работал, делали нужные и ненужные манипуляции с животными, лишь бы развести волнующегося хозяина на деньги.
Про все это надо помнить, когда идешь в ветеринарку. И четко отслеживать, что и в каких дозах колется животике, не стесняться спрашивать зачем оно колется, какое действие препарата и какова необходимость в нем.
Поделиться13430-07-2012 01:36:29
Про все это надо помнить, когда идешь в ветеринарку. И четко отслеживать, что и в каких дозах колется животике, не стесняться спрашивать зачем оно колется, какое действие препарата и какова необходимость в нем.
Я питала, вет ніби все пояснив, потім передзвонював, питав, як Алекс себе почуває. Наче нормальний хлопець. Уколов вітамін В 12 (ясно) і дексафорт. З приводу останнього начитала потім всього поганого: і гормональний, і тривалої дії й т.ін. [взломанный сайт]
Лікар казав, що коле невелику дозу і що навіть грудним дітям безпечний (людський аналог). З інструкції:"оказывает противовоспалительное, противоотечное, десенсибилизирующее и антиаллергическое действие".
Алексу мало полегшити дихання, бо це його найбільш дратувало. Наче полегшило. Ще тільки зрідка похрюкує.
Ніс мокрий, трохи більше ніж нормально. І в пащі в"язка слина, наче соплива.
Не знаю, може в таку теплинь і само пройшло б, але в Алекса й в грудях похрипувало, хоч легені чисті. Тому я й дала колоти, щоб не пішло далі. Малий ще, плюс зуби мучать, імунітет не такий сильний, спека доймає. Краще перестрахуватися. Аби тільки не за рахунок його печінки.
Буду уважніша на майбутнє!
Поделиться13530-07-2012 01:38:34
Опять таки, Снежа - эт слова мои невысказанные Вета нужно искать под себя и верить ему, или в чужой клинике требовать отчета что и зачем делают вашей животинке, к сожалению, тут только опыт поможет Или бери назначения, спрашивай у нас, сама проверяй в нэте, а потом уже только пользуйся
Поделиться13630-07-2012 01:45:51
sne_zhinka написал(а):
Я питала, вет ніби все пояснив, потім передзвонював, питав, як Алекс себе почуває. Наче нормальний хлопець. Уколов вітамін В 12 (ясно) і дексафорт. З приводу останнього начитала потім всього поганого: і гормональний, і тривалої дії й т.ін. [взломанный сайт]
Лікар казав, що коле невелику дозу і що навіть грудним дітям безпечний (людський аналог). З інструкції:"оказывает противовоспалительное, противоотечное, десенсибилизирующее и антиаллергическое действие".
Алексу мало полегшити дихання, бо це його найбільш дратувало. Наче полегшило. Ще тільки зрідка похрюкує.
Ніс мокрий, трохи більше ніж нормально. І в пащі в"язка слина, наче соплива.Не знаю, може в таку теплинь і само пройшло б, але в Алекса й в грудях похрипувало, хоч легені чисті. Тому я й дала колоти, щоб не пішло далі. Малий ще, плюс зуби мучать, імунітет не такий сильний, спека доймає. Краще перестрахуватися. Аби тільки не за рахунок його печінки.
Буду уважніша на майбутнє!
Подпись автора
Справжній бігль лише вдає, що дрімає
Оленка, дай вам Боже с Алексом не встретить пироплазмоз (тот, что от клеща), мой ризен им болел трижды, увы, вот там удар по печени будь здоров, а тут, считай, утрировано, Алекс выпил пару бутылок пива, если б был человеком. Носоглотку ему гляди, лишнюю слизь с гортани промакивай, если есть, а так, все будет гуд У меня песа моется под холодным душем раза 3 за вечер и спит под вентилятором и еще на общем сквозняке Балдеет Закаляй понемногу, как пройдут зубы и насморк [взломанный сайт]
Поделиться13731-07-2012 22:45:32
Смотри личку Или на фб иди, я там
Поделиться13802-08-2012 00:29:56
О, бідна Данія! Кінець всім сподіванням?
Гамлетизую, бо все остаточно сплуталось в моїй блондинистій голові.
Чотири дні мій золотовухий шмаркатий хлопчик крутив мною, як циган сонцем. З огляду на хвороблививй стан я делікатно ставилася до певної неслухняності коханого песика, давала наймачніші смаколики. І от результат - соплі якось минули, Алекс поправився як колобок, слухняності повний нуль. Сьогодні на хендлінгу хотілося провалитися крізь землю, відлетіти у вирій чи просто скрутитися клубочком в куточку і проспати хоча б з рік. Алекс скакав як дикий кінь на руку за смаколиком, вгризався в кулак, вигризаючи звідти печінку, наче голодав тиждень, не чув мене і не бачив. Замість стоєчки станцював на столі дикі танці. З мене зійшло сім потім, однак толку нуль. Новенький 3 місячний джек-расел був на його фоні білим ангелом, який наче народився в стоєчці.
Нема чого песика винуватити як сама винна, скажете ви, я це знаю. Після повернення додому одразу заходилася мити чайника.Що сказав би Фрейд? Що я визнаю свою провину і хочу її затерти. Але,мабуть, праві ті, хто писав, що бігль- не для новачків. Я з Алексом швидше розмовляю, ніж даю команди, в мене не піднімається рука його покарати. Усі читання чужих розумних книжок - це лише теорія. А на практиці я вчуся повільніше, ніж Алекс росте.
Сьогодні теж мені казали (різні люди), що варто визначитися, чим займатися: слухняність, виставки чи аджиліті, бо це не поєднувально. різні команди, різний стиль. Звернули увагу, що в Алекса нуль концентрації, він розбалуваний, а я надто до нього м"яка, розмовляти треба тільки командами й .т.інш. Моя дочка, котра приїхала на канікули й побачила Алекса вперше не через Скайп, і була зі мною на заняттях, погідливо це підтвердила: Алекс таки неслухняний.
Коли я, посьорбуючи носом, оповідала це вдома, на захист Алекса несподівано агресивно став мій чоловік. Знову й знову розповідав про свого ідеального Фреда, який і на виставки ходив, і всі можливі програми дресирування здав, і в аджиліті усе вмів. Тільки почав із 7 місяців. "Алекс ще малий", - це його головний аргумент.
Але ж тримісячний джек-расел може!
Геть усі сказали мені також обов"язково перевести Алекса на погодинне харчування. І частнину вранішнього і вечірнього віддавати тільки за виконання команд. Зараз у нас - за порадою Каті - постійно стоїть миска із сухим кормом. Катині аргументи були такі, що при наявності постійно повної миски пес не буде ласий на їжу й спокійно з"їсть стільки, скільки йому треба. Для бігля це важливо, бо біглі схильні до повноти. Аргументи іншої сторони - постійно ситий і добре вигуляний песик, який має вдосталь людської уваги, не має справжньої мотивації до занять.
Моя головешка тріщить навпіл. Почуваюся незграбою, яка не вміє порадити із дуже достойним псом.
Але я теж вперта - завтра йдемо на наступне заняття. Мушу надивитися, як саме точно і правильно все робити.
Не хочу, щоб Алекс ріс Розбійником, а я ковтала власні соплі сльози розпачу.
Поделиться13902-08-2012 01:06:24
Блин, в основном, глупости, пишу в личку, только ты ответь уж, а то пишу в никуда
Поделиться14002-08-2012 03:39:22
Это неправильный подход: сравнивать своего ребенка с соседскими, с идеальнымифредами и другими. У каждогосвой хозяин, темперамент и способности.
По поводу кормления: каждый выбирает для себя и своей собаки оптимальный режим. Бигли склонны к полноте не более, чем остальные породы. Полнота, по большей мере, результат недорасхода потребленной с пищей энергии. Я пробовала ставить Сальсе корм на постоянной основе, но пришла к выводу, что фиксированные приемы пищи собакой мне удобнее. В т. ч. и потому, что есть возможность контролировать, что и сколько она ест, вести на занятия жаждущего вкусности пса.
В действительности есть мнение, что послушке, выставкам и аджалити лучше, чтобы собака занималась с разными людьми. Потому что послушка - это подчинение. И тут должно быть все четко и без соплей. Моя собака позволяла (и позволяет) себе слушать меня с запозданием, если я ее прошу, а не четко и однозначно даю команду, даже если речевые обороты не меняются. Если я хочу, чтобы команда была выполнена и быстро, то командую четко и раскатисто: знакомые иногда, шутя, жалуются, что у них мороз по спине пробегает, когда я даю собаке команды. Но я эмперическимпутем вывела, что с ней иначе нельзя, и, практически, приучала себя к жесткому командному тону.
Тон, которым дается собаке задание, имеет огромное значение. А в выставочном деле предпочтительно все делать так, как будто собачка сама с огромнейшим удовольствием бегает рысью по кругу и стоит в стоечке. Конечно, при этом очень правильно, если все выглядит, как милое взаимодействие хендлера и собаки, а не жесткое выполнение команд.
Но я повторю: все очень зависит от собаки, ее темперамента, хитрозадости и расположенности к выполнению заданий.
Поделиться14102-08-2012 22:37:38
Очень приятно было познакомиться вживую [взломанный сайт]
Спасибо тебе и Алексу-Плюшевые Уши за компанию и общение [взломанный сайт]
Поделиться14203-08-2012 00:12:05
Дашка, спасибі!
Нам теж було дуже-дуже приємно. Будемо все враховувати і старатися [взломанный сайт]
sne_zhinka, Сніжанка,
як добре, коли є кому підтримати хвіст в тяжких моментах, дякую .
Це абсолютно правильно, і мушу собі просто на лобі записати: не варто порівнювати свого песика з іншими. Ми - це ми і такі, які є. Я вже зрозуміла, що не всі ті, хто радять - доброзичливі, трапляється і навпаки. Не всі компетентні. Не всі досвідчені. А я слабо фільтрую, бо не маю досвіду.
Деякі речі мені таки треба змінити. Н-д, привчити себе до командного тону при послушці. Самій не плутатись в командах.
Придумати якийсь "Словничок Алекса". Будемо поки закріплювати основні команди самі, а по-серйозному в школу підемо десь за місяць.
Все ж таки схиляюся до думки, що слухняність, виставки і аджиліті/інші спорти не заважають одне одному, якщо правильно їх розділяти. Тим більше, що й за віком тут є природній поділ - на виставки хоч завтра, на слухняність після зміни зубів, на аджиліті після зміцнення суглобів. Все крок за кроком. І не треба думати, що пес не здатен розуміти різницю між різними школами.
В ринзі має бути драйв і добрий кураж. Яким способом ми цього досягнемо - побачимо. Але знову ж таки - не варто зажиматись і не дививитись на інших, що скажуть. От Дашка сьогодні мені сказала, що треба емоційніше. А я після вчорашньої критики вже ніби дивлюсь на себе збоку й торможу. А на найпершому занятті ми літали обоє бездумно, не розуміючи, добре ми робимо вправи чи ні - і, як виявилось, було добре.
Учора з Алексом я провела задушевну розмову на коврику про його циркові галопи. Не повела на вечірню стрілку з Лютіком, вигул був з послушкою, на звичайному повідку, а не на улюбленій рулетці. Щоб зрозумів мій настрій. Сьогодні - зовсім інша картина. Інший Алекс. Навіть концентрації якісь елементи проявляв. Нас навіть похвалювали. День на день не приходиться
З годуванням залишу все, як є. Буду уважніше дивитись, скільки песик з"їдає і не додавати м"ясцем і іншими смаколиками, а заміняти частину корму. Тобто він візуально буде завжди в мисці, але його там буде не забагато.
Сьогоднішній Алекс на занятті, зустріч з Дашкою і розсудливі слова, як завжди, Снєжки, повернули мені рівновагу і натнення.
Більше я не дамся так легко вибити себе з колії! Алекс - чудовий пес, а завтра у нас - КАНІКУЛИ!!!
На цій оптимістичній ноті, ще раз дякуючи, прощаємося з інтернетом, форумом і Києвом на кілька тижнів. Нас з Алексом чекає велике випробування один одним у спільному наметі, цілоденне життя на свіжому повітрі і природі. Озера і прохолода.
Якщо не згубимося в Карпатському заповіднику - будемо писати знову!
Рінговку беремо з собою, а от клітку мабуть залишимо вдома...
Поделиться14303-08-2012 01:34:29
Удачного и позитивного отдыха! [взломанный сайт]
Давай ребенку плавать, если выявит желание, не бойся сильно переохладить, плаванье сейчас - одна из самых полезных и безопасных для суставов нагрузок [взломанный сайт]
Молодчинка, что мои слова правильно поняла и запомнила, хвост пистолетом, Алекс - чудный пес!
Поделиться14420-08-2012 23:16:18
Дві прекрасні новини: ми вдома і Алексу 5 місяців!
Наші канікули щасливо закінчилися, була довга подорож і багато пригод.
Після довгих роздумів, як правильніше провести відпустку разом з Алексом, все підлаштували під нього, десь трохи й віднявши від себе.
Відмовились від закордону, моря і далеких поїздок в принципі. Вибрали озеро Світязь у Шацькому заповіднику. Мало бути прохолодно й зелено.
На задньому сидінні мого авто Алексу постелили ковдру на дорогу і подушку улюблену дали; іграшки/кісточки туди ж. Миски, вода, смаколики аптечка - аякже. Амуніції - як на рік. Й особистий масажист - Славко поруч І що? 500 км Алекс проїхав цілком в доброму настрої. Виїхали вночі, вранці раз зупинка на туалет, розімняти ніжки й ще трошки їхали. "Канікули-канікули", - співав Алексу Славко, а той дивився у вікно зацікавлено.
Спека гнала нас із Києва, і спершу ми обрали намети. Впали у першому-ліпшому дворі над Світязем і вирішили роздивитися довкола.
Хлопці варили їсти
Алекс уважно стеріг каструлі
І кликав гуляти: ну, попливли!
Але село Світязь, хоч і над над самим озером, не справило на нас позитивного враження: надто багато людей, надто брудно, ні свіжості, ні зелені. Ми не шукали особливих зручностей. Але... Навіть в найкращому наметі цілий день не сидітимеш, а все довкола так було засмічено дикими відпочивальниками, що й гуляти з Алексом було ніде. Безкінечне "не бери", "плюнь", "фу", смикання - хіба це радість? А люди (більшість) саме так уявляють відпочинок на природі: ходити голим, голосно говорити й врубати дурацьку музику, їсти на ходу зернята, тараньку, що там під руку попаде, пити на ходу, плювати під ноги, смітити там, де щойно сидів. Й гадити під кожним кущем своїми рештками (особливо ті, з наметами на кемпінгах). Навіть Алекс делікатно йде подалі з очей й шукає високої трави, щоб все було акуратно... Ех, має ж бути не про це...
Дощ і буря з громом і блискавками другої ночі вирішила все за нас - ми згорнулися й поїхали шукати іншого місця. Нічого путнього не вийшло: прогнози й далі обіцяли грози, залишитись надовго у лісі в наметі було страшнувато. Хоча Алекс спав у наметі прекрасно й грозу нормально пережив, ми обрали надалі пансіонат. Нам було жаль згортати табір, а Алекс радів більш звичному ліжку і, здавалося, був зовсім не проти
(далі буде
Поделиться14520-08-2012 23:42:28
А далі почалися тривалі дощі...
Ми, звісно, не так уявляли літній відпочинок. Але дощ - це ж не кінець світу, зрештою, ми й хотіли свіжості
Наш пансіонат, рештки колишньої розкоші, не заохочував до перебування в його стінах, а довкола виявилися прекрасні волинські ліси.
Й ми з Алексом там пропали! гуляли-гуляли-гуляли...
Уявляєте бігля в лісі? Алекс - щеня, але у лісі ставав ЗВІРОМ. Усього дослухався і принюхувався. Раз по раз завмирав. Ніби розшифровував, що це все значить. Навіть коли сідав, то так, що задок його ніби висів у повітрі, готовий у будь-яку мить зірватися з місця.
Ми розмовляли пошепки. Ходили "уважно" і "обережно". А потім дуркували, бігаючи за шишками, гасали з паличками, Алекс гриз все, що знаходив, рив ями-нори.
В лісі
В полі
В пустелі??
А тут буде метро!
Станція метрополітену "Шацьк-1"
Волинська природа - дуже розмаїта: сосновий ліс раптом змінюється в кущиковатий листяний, розлогі луки - у непрохідні мочари.
Тут квіти, тут ожина, тут гриби. На луках тут є дивні звірі - коні й корови, а поміж ними ходять лелеки.
Тут є навіть павичі! Чудеса!
(далі буде:-)
Отредактировано Alex i Aleksandra (20-08-2012 23:48:06)
Поделиться14621-08-2012 00:08:25
Діти не витримували темпу наших прогулянок на пленері з Алексом - діти воліли відпочивати з ним так:
Почесати й погладити (Ганя)
Подуркувати (Славко)
Помаринуватися в ліжку (обоє)
З"їсти недозволеного (з Паном)
А ми з Алексом!!!!
Їли ожину
(у Алекса виявилось - чудові очі-ожини)
Ловили вухами вітер над озером
Воювали з копицею сіна
(тут вперше побачила, як у Алекса на незнайомі предмети встає шерсть дибки вздовж усього хребта!)
Довелось йти знайомитися ближче
Досліджували невідоме
Не боялися мокрого лісу
Милувалися небом й прекрасними пейзажами
(і ще трохи буде
Отредактировано Alex i Aleksandra (21-08-2012 11:20:04)
Поделиться14721-08-2012 00:36:27
Алекс мене щодня дивував.
Раптом у нього з"явивилася дивна реакція на несподівані предмети, переважно нерухомі.
Шерсть дибки вставала на придорожній стовпчик, покинуту кимось велику картату сумку на дорозі, ту ж копицю сіна, навіть в"язанку дров, якусь хтось кинув посеред тротуару. Я тягла Алекса знайомитися з цим дивним страшним. Спочатку він намотував божевільні кола довколо - я не розуміла,від страху, чи захвату, боїться, чи хоче атакувати? Потім майже тягла його ближче - принюхавшись, Алекс цілком мирно погриз ті дрова й спробував на зуб стовпчик, байдуже обминув сумку, хотів залісти на копицю.
Кілька днів ми ходили "знайомитися" до цього грибка.
Коли Алекс його вперше побачив у лісі - теж ледь не ошалів. На третій день вже приносив "дідусеві-боровичкові" палички.
Подібне божевілля в нього викликали коні й корови. Мій такий сміливий Алекс, який не боїться ні машин, ні людей, аж гілочку з рота впустив (в прямому смислі йому щелепа впала), коли побачив вперше коня. І тікати! Аж землю гріб, як екскаватор. Втекти я не дозволила. Потім три дні ми ходили дивитися на коників здалека. Слово "коники" концентрувало Алекса при будь-яких його пустощах - варто було тільки сказати "коники" - і він кидав усе й сидів, як вкопаний, сторожко дивлячись довкола.
І все в такій стоєчці.
Просто красунчик!
Через кілька днів ми вже ходили до коників, як до давніх знайомих. Спочатку трохи боязко, проходили поруч, а на прощання Алекс вже набивався до коників в друзі
Ось він, такий страшний/нестрашний звір
Ще Алекс через раз почав ходити під кущики, піднімаючи ногу. Дорослішає хлопець, здається...
Але так й дивиться, де б ще якусь шкоду зробити
Поделиться14821-08-2012 01:22:08
Насправді, ніякої шкоди Алекс не робив. Було ніколи.
Після довгих активних прогулянок падав спати, а відновившись знову у ліс.
Гуляючи, ми знайшли (майже рознюхали, бо ніяк вона не відома екологічну пізнавальну стежку "Світезянка".
Пристойний український туристичний продукт! Стежка веде через оригінальні природні місця, з цікавими описами місцевих диковинок, добре розмічена.
А ще на хвилинку діставшись інтернету, я, звісно, не могла не заглянути на нашу сторіночку. Ну й до брата Тайки
А він там такий класний, на морі, без повідка!!! А ми на всіх фотках, як бичок на прив"язі!
Тайка, рости здоровий - ми позаздрили по-доброму
Я добре запам"ятала Снєжкине "не порівнюй свого пса з іншими", але довго мучилась, чи не дозволити й Алексу таку приємність...
Знаю, у Тайки є напарник - другий песик у сім"ї, стимул триматися його й не тікати
АЛЕ
Запхала кишені печінкою (дочекалася базарного дня в Шацьку й там скупилися, спеціально їздили! варила на нашому газовому бутлі),
зібралася з відвагою,
потягла на прогулянку чоловіка в поміч.
І.... о ЧУДО!!!!
Знайомтеся: Алекс без повідка:
Наш чудесний песик бігав між нами, зовсім не бажаючи нас позбутися!
Ми розійшлися на відстань 30 метрів, а Алекс ніби хотів нас звести назад разом - літав туди-сюди. До кожного біг однаково швидко й охоче.
А наступного дня на феномен вільного Алекса вибрався подивися й Славко
Ми йшли "Світезянкою", читали цікавинки, а Алекс був зразковим
А як смакує вільне життя!
Зовсім інакше. Хіба ні?!
І як солодко потім спиться...
Ми втомились, схудли, обвітрились, очі звикли до зелені, а ноги - до м"якої підстилки лісу.
Алекс підріс і підтягнувся. У такій добрій формі він знову нормально переніс наступні 500 км додому.
А тут мало не цілував рідні підлоги, Набережну і кота. Кіт здорово заскучав (два тижні його доглядала сусідка) і був зовсім не проти міцних обіймів Алекса з розгону
Можливо це не найкращі мої канікули в житті. літо у куртці.
Але коли ти з радістю їдеш відпочивати, а потім з радістю повертаєшся додому, то, відпочинок, мабуть, таки вдався.
Принаймні для Алекса! ))
З Днем народження, мій любий, 5 місяців - поважний щенячий вік ))
Чи є на тобі місце, де я тебе ще не цілувала?!
Щиро вітаємо й наших братиків/сестричок. Сподіваємось, ви ростете так само весело
Отредактировано Alex i Aleksandra (21-08-2012 01:28:37)
Поделиться14921-08-2012 08:56:01
Будто с вами побывала на отдыхе- почитала, посмотрела фото
Алекса с 5 месяцами!!!! [взломанный сайт]
Поделиться15021-08-2012 10:12:15
Будто с вами побывала на отдыхе
Это точно!!
Спасибо Вам,за такой интересный и увлекательный рассказ!! [взломанный сайт]
И тоже поздравляем Вас с 5 месяцами!!!!! [взломанный сайт]
Растите здоровенькими и счастливыми!!!!