Форум питомника КАТТYVАL

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Сообщений 151 страница 180 из 650

151

И Вас и Нас с очередным праздничком!!!  [взломанный сайт]  [взломанный сайт]

0

152

С возвращением! :) Алекса с миникосточкой пятой! [взломанный сайт]
Фотки чудные, замечательно отдохнули, а дождь, то такое!  [взломанный сайт]

0

153

Спасибі усім, кому приємно бути з нами, і за привітання :-) Нам взаємно приємно!

Алекс ці дні після канікул поза Києвом все ніяк не може повірити, що вдома. З Алекса-бігунця став Алексом-нюхачем.
Не гасає бездумно, як раніше. Все дуже старанно подовго обнюхує. Все частіше піднімає лапу.
Смішно дивитися, як робить свою справу, хитаючись на трьох, зато Пацан!  :-)

Наші прогулянки стали повільними, розміреними. Алекс більше бачить мене, реагує на кличку, краще підходить, коли підкликаю.
Здається, розуміє набагато більше слів. особливо "смачних" :-)
"Це, мабуть, єдиний пес на світі, який знає слово "смаколик", - сміється Ганя.
Є велика спокуса знову спустити його з повідка, але в місті не скоро на таке наважусь.
Голуби й горобці перестали Алекса цікавити, натомість до інших псів рветься затято, як і раніше.

Наш друг Лютік теж помітно виріс. Тепер гуляє з іншими великими вівчарками. Алекса вони трактують, як малого зайця і замість весело бігати й гратися заганяють Алекса і гризуть. Це перестало бути веселим, і я шукаю Алексу іншу, більш підходящу компанію :-(
Сподіваюсь, відновимо наші заняття в групах - на аждиліті точно є інші біглі.

На канікулах у Алекса просто сипались зуби. Він плював ними. Я збирала і складала на балконі на підвіконні - не викидати ж такий скарб! Під кінець насушили аж чотири ікла і пару кутніх (пару Алекс таки проковтнув :-). Одне ікло забрала на пам"ять, а решту віддали мишкам - згадала, як бабуся вчила в дитинстві: "Мишко, мишко, на тобі зуба костяного, дай золотого".  Не уявляю Алекса із золотими зубами :-) Сподіваюсь, виростуть нові, просто міцні :-)

Непотрібно повернулася спека. У Алекса не дуже приємно пахне з пащі кров"ю - нові зуби рвуть десна, це видно. Іноді він аж чухає собі щоки лапами, так мучать. Навіть улюблену печінку важко жує, воліє ковтнути. Не виглядає активним. Я не мучу його ще й командами й довгими заняттями, лише кілька раз нагадую про стоєчку і для порядку призиваю сидіти й т.інш.

На відпочинку мене попустило із тим, що чогось не встигну Алекса навчити, щось упущу. Бачу, Алекс хоче розуміти, що можна, а що ні, в ньому немає природної вредності і впертого непослуху. Можете сміятися, що він бігль, а я помиляюся. Але з Алексом зараз живеться цілком комфортно. Віддавна ми забули, що таке пеленки і бруд в хаті, він прекрасно просився на вулицю в пансіонаті, не робить внаглу шкоду, не зризе те, що не можна, не лізе на столи, не особливо підбирає на вулиці. Єдине, чим дістає - просить з ним гратися. Та це не гріх для щеняти :-)
А від того, чи сидітиме він зараз на витримку 40 секунд, чи 10, і чи достатньо загинатиме хвоста, наше життя ніяк не зміниться.

Ні, ми не перестанемо займатися, але без фанатизму :-)

Хотіла б вас запитати, хто знає: чому, на вашу думку, Алекс так дивно реагував на деякі незнайомі предмети - вздовж усього хребта аж до хвоста шерсть дибки? Що це - агресія, готовність захищатися, настороженість? Я не розумію. А знову вже бачила таке в Києві.
Скрізь про біглів пишуть, що у них від природи нуль агресії...

І ще: як зрозуміти, чи інший пес адекватно (спокійно) поставиться до твого? Бо деякі хазяї кажуть, що їх песики спокійні, а ті виставляють зуби й атакують. Хоч Алекс при зустрічі згинається в три погибелі, махає хвостом і падає животом догори. Алекс скоро перестане бути щеням, а я боюсь агресії інших псів на нього, і вже це помічаю. Чи є якась стаття десь на подібну тему? Що можете підказати?

Отредактировано Alex i Aleksandra (25-08-2012 16:59:14)

0

154

Alex i Aleksandra написал(а):

Спасибі усім, кому приємно бути з нами, і за привітання :-) Нам взаємно приємно!

Алекс ці дні після канікул поза Києвом все ніяк не може повірити, що вдома. З Алекса-бігунця став Алексом-нюхачем.
Не гасає бездумно, як раніше. Все дуже старанно подовго обнюхує. Все частіше піднімає лапу.
Смішно дивитися, як робить свою справу, хитаючись на трьох, зато Пацан!  :-)

Наші прогулянки стали повільними, розміреними. Алекс більше бачить мене, реагує на кличку, краще підходить, коли підкликаю.
Здається, розуміє набагато більше слів. особливо "смачних" :-)
"Це, мабуть, єдиний пес на світі, який знає слово "смаколик", - сміється Ганя.
Є велика спокуса знову спустити його з повідка, але в місті не скоро на таке наважусь.
Голуби й горобці перестали Алекса цікавити, натомість до інших псів рветься затято, як і раніше.

Наш друг Лютік теж помітно виріс. Тепер гуляє з іншими великими вівчарками. Алекса вони трактують, як малого зайця і замість весело бігати й гратися заганяють Алекса і гризуть. Це перестало бути веселим, і я шукаю Алексу іншу, більш підходящу компанію :-(
Сподіваюсь, відновимо наші заняття в групах - на аждиліті точно є інші біглі.

На канікулах у Алекса просто сипались зуби. Він плював ними. Я збирала і складала на балконі на підвіконні - не викидати ж такий скарб! Під кінець насушили аж чотири ікла і пару кутніх (пару Алекс таки проковтнув :-). Одне ікло забрала на пам"ять, а решту віддали мишкам - згадала, як бабуся вчила в дитинстві: "Мишко, мишко, на тобі зуба костяного, дай золотого".  Не уявляю Алекса із золотими зубами :-) Сподіваюсь, виростуть нові, просто міцні :-)

Непотрібно повернулася спека. У Алекса не дуже приємно пахне з пащі кров"ю - нові зуби рвуть десна, це видно. Іноді він аж чухає собі щоки лапами, так мучать. Навіть улюблену печінку важко жує, воліє ковтнути. Не виглядає активним. Я не мучу його ще й командами й довгими заняттями, лише кілька раз нагадую про стоєчку і для порядку призиваю сидіти й т.інш.

На відпочинку мене попустило із тим, що чогось не встигну Алекса навчити, щось упущу. Бачу, Алекс хоче розуміти, що можна, а що ні, в ньому немає природної вредності і впертого непослуху. Можете сміятися, що він бігль, а я помиляюся. Але з Алексом зараз живеться цілком комфортно. Віддавна ми забули, що таке пеленки і бруд в хаті, він прекрасно просився на вулицю в пансіонаті, не робить внаглу шкоду, не зризе те, що не можна, не лізе на столи, не особливо підбирає на вулиці. Єдине, чим дістає - просить з ним гратися. Та це не гріх для щеняти :-)
А від того, чи сидітиме він зараз на витримку 40 секунд, чи 10, і чи достатньо загинатиме хвоста, наше життя ніяк не зміниться.

Ні, ми не перестанемо займатися, але без фанатизму :-)

Хотіла б вас запитати, хто знає: чому, на вашу думку, Алекс так дивно реагував на деякі незнайомі предмети - вздовж усього хребта аж до хвоста шерсть дибки? Що це - агресія, готовність захищатися, настороженість? Я не розумію. А знову вже бачила таке в Києві.
Скрізь про біглів пишуть, що у них від природи нуль агресії...

І ще: як зрозуміти, чи інший пес адекватно (спокійно) поставиться до твого? Бо деякі хазяї кажуть, що їх песики спокійні, а ті виставляють зуби й атакують. Хоч Алекс при зустрічі згинається в три погибелі, махає хвостом і падає животом догори. Алекс скоро перестане бути щеням, а я боюсь агресії інших псів на нього, і вже це помічаю. Чи є якась стаття десь на подібну тему? Що можете підказати?

Отредактировано Alex i Aleksandra (Вчера 16:59:14)

Подпись автора

Справжній бігль лише вдає, що дрімає

Нормально это, просто ко всем предметам, вызвавшим такую реакцию, подводи, чтоб прошло недоверие, это страх пока, а не агрессия, он так мир познает теперь, ибо взрослеет   [взломанный сайт]
С собаками сложнее, агрессия на него будет, ибо у нас очень мало ответственных владельцев, готовых поручиться за свою собаку, увы  [взломанный сайт]
Лучше общайтесь или со щенами некрупных пород, или с девочками  [взломанный сайт]

0

155

Цікавий мій Алекс, як дитина...

Увечері у нього "відбій" близько 22-00. Тоді, видно, хлопець вже хоче спати, очка стають маленькі, позіхає і шукає місце, щоб і зручно, і до мене ближче.  А заснути не може! Крутиться- крутиться.... сопе, переміщається з місця на місце, зітхає тяжко, доки я не закінчу працювати й не виключу комп"ютер й світло.

Тільки комп і світло гасне, Алекс теж в одключці.

Може це й правильно - і мені слід лягати в 22-00, а не працювати ночами... :-) Чудовий мотиватор з Алекса!

0

156

На нашому маршруті гуляння є одна кісточка.

Завжди, коли ми проходимо повз неї, і Алекс, і я про ту кісточку пам"ятаємо.

Алекс кожного разу пробує до кісточки потягнутися і ліниво відкриває над нею пащу, я кожного разу кажу "фу". Паща ліниво закривається й йде далі.

І мені здається, що це в нас така гра: Алекс просто перевіряє мою уважність, ану чи я не втрачу часом пильність.

А кісточки йому тієї не дуже й хочеться :-)

0

157

Сьогодні цілий день тримаємо кулачки за тих наших друзів, які поїхали на виставки.
Знаємо, що й Ясончик дефілював у Житомирі. Хай братик відпишеться, як було!

Осінь внесла корективи у наше з Алексом життя.
Скоро знову від"їжджає Ганнуся на навчання, Славко на цілий день до школи, я на роботу.
А що Алекс?
Як уявлю, що бідняку треба буде на півдня замкнути в клітці, то хоч плач! Що ж це за життя собаче!

Не думала, що без Славка опинюсь, як без рук. Алекс все їздив в машині в сина на руках, а тут школа...
Купила автомобільну шлейку і побачу: якщо Алекс справді розумний, то не опиратиметься тому щоб їздити на шлейці зі мною на роботу, то буде йому товариство цілий день. А ні - залишиться в клітці. Може йому там й добре буде: спатиме, гризтиме кісточки... Може... :-)

Ще теплі деньки використовуємо по максимуму - тішимося довгими прогулянками.
Алекс, як то бігль, кожно дня інший: то милий, хоч спи на ньому, то капосний, як вуличний розбишака. Мабуть так по-тихеньку проявляється його дорослішання :-) Вже під дерева ходить тільки з піднятою ногою, ще й задирає її все повище. Зустрічним песикам влаштовує засади, а потім нападає зненацька. А як допаде котрогось, то їздить на ньому зверху, без різниці - хлопчик чи дівчинка. Рівно о 19-00 розпочинає вдома голосний концерт з тим самим мотивом "а що ж це мене бідного-нещасного ніхто не помічає, не жаліє, гуляти не веде, вже пора, давайте взувайтесь-збирайтеся, ой, ой, як не терпиться, не чуєте, чи що?!". Не терпиться власне  гуляти, бо коротших і довших виходів на вулицю Алекс має предостатньо. Через цей спів мені було трохи шкода сусідів.

Та це все, звісно, допустимі пустощі, хоча Розбійник в Алексі помітний :-) Що ж Ви, мама Катя, так нас назвали? :-) Дівчата в касі, де ми оплачували квитанцію, на якій було Алексове ім"я, зі сміху плакали: як?-як? -Яни-чар- Роз-бій-ник" . Ще й по латині? і знову регіт...
Аж почервоніли зі сміху й сльози терли  http://i051.radikal.ru/0911/76/7a0676a75aa9.gif

Буває в Алекса і менш приємна поведінка: капризна некерованість. Але я знаю її причину - в такі стани Алекс впадає, коли хоче спати, а змушений щось робити активно. Найгірше, саме на такий час припадають наші заняття по хендлінгу. 12-00 не наш час. Точніше щодня о цій порі Алекс спить,а в четвер мусить тримати хвіст трубою і показувати зуби. Ось і впирається. Мушу думати, як і що саме змінити.

В цілому, Алекс - приємний у побуті, ніжний песик. Поступово ми переймаємо звички один одного і асимілюємося. Алекс довго спить і не снідає зранку, як я. Я, йдучи, вулицею звертає увагу на кущики, де Алекс точно б відмітився, палички, які міг би гризти, песиків, з якими безпечно гратися.

Якось притираємося й характерами. Прочитавши гори літератури про різні підходи і особливості у вихованні бігля, зрозуміла, що в нас все не так і погано :-) Як гуманітарій я інтуїтивно відчуваю, в чому полягає творча натура бігля :-) Влаштувати довкола себе легкий бардак, занюхатися у власні думки й забути про все інше на світі, піймати натхнення й кинутися по сліду у незвідане. Якщо це в крові, то 100% слухняності не варто намагатися отримати, бо це буде лише самообман. Як ніби ліворукого перевчити писати правою. Можна навчити й бігля ходити чітко поруч з піднятою головою. Можна, але навіщо? Читати запахи й звуки - його природа. Йому нанюхатися, як мені книжку почитати.
А зламати психіку легко...

Ні, ні, я не відпущу Алекса у творчий політ, кожного дня ми йдемо на огорожений стадіончик, де 15 хвилин відпрацьовуємо різні вправи й команди. Це речі життєвонеобхідні. Але більшість з того, що я прочитала, я поділила на 600%. Алекс спить з нами, і МЕНІ це безумно приємно. Алекса я першим пропускаю в дверях і в ліфт - бо тільки так безпечно. Я з ним розмовляла багато і так і буду, навіть співаю на добраніч :-) Помітила, чим менше я кажу "фу" й "не можна" на вулиці, тим кращі наші стосунки. Підхопивши якусь неприємну для мене річ, Алекс сам виплюне через 5-7 метрів, бо йому є мільйон варіантів, на які він може переключитися, варто тільки замість "Плюнь" сказати "Дивись, а тут..." Бо за "плюй" завжди ще й смаколик треба дати, і мені здавалось, що Алекс спеціально підбирав, щоб вициганити печіночки. А так весело й безплатно:-)

Команду "До мене", яку Алекс на вулиці чув з десятого разу, замінила на веселе "Побігли! До мене!", і Алекс летить тільки вуха лопотять! А замість того, щоб воювати з вечірніми концертами і відучувати строгими методами гавкати (десь прочитала навіть таке: якщо нічого не допоможе, можна надрізати голосові струни!!!), я змінила режим вигулів і вже кілька днів о 19-00 тиша. І не Алекс, а я кажу, коли виходимо наступний раз.

Хтось із вас тут писав - хай у малого буде дитинство - от ми й граємося. Важливий результат, правда? Та школа, яка каже, що над псом потрібно домінувати - не наша. Мені ближча теорія про те, що біглі - особлива порода біглелюдей. Ось ми з Алексом і партнери. Так склалося, і так нам добре. Якщо доведеться, я візьму Алекса за шкірку, і доведу, що він неправий - бувають різні ситуації і нестандартні емоції. Але, слава Богу, поки не було такої потреби. Великого терпіння вимагає пояснити по-доброму, відволікти, переключити, достатнього вигуляти, спільно гратися. Але якщо цим можна корегувати поведінку, то краще так, ніж металевим голосом і жорсткими командами.

Будете критикувати? :-)

Критики останнім часом я вже теж наслухалась доволі. Думала наївно, що люди, які люблять собак, тим більше терпимі до інших людей, а ні...
Та це не тема для форуму :-) Зауваження по суті приймаються :-)

До речі, усі найтолковіші поради і інформації я прочитала саме на нашому Форумі і отримала від вас :-)

Отредактировано Alex i Aleksandra (10-09-2012 08:09:07)

0

158

Приятно читать ваши истории про Алекса и ваши отношения :)

0

159

Спасибі усім за добрі слова, писані і сказані :-)

Неможливо бути дуже вмілим з першим песиком, це ясно, але я стараюсь.

"Тебе зазомбували на тих форумах, - бурчить мама, - ти ж до собаки ставишся краще, як до самої себе. То в зуби йому заглядаєш, то під хвіст. А сама тільки худнеш. У вас там, може, якась секта собача?!"...

Моя мама цікава жінка, але якась правда в її словах є :-)

Від бігання з Алексом в мене наче нові ноги виросли. Поклони б"ю над шинами - "бар"єр", "до мене", "вперед" - це чудові вправи для талії. А свіже повітря кожному добре робить. Раніше до 10 ранку я встигала лише каву випити і в нет заглянути. А зараз - двічі всі Березняки оббігти :-)

Алекс дуже тішиться своїми новими зубами і гризе на вулиці всі палки, гілки і корінці. Видно, як йому в кайф: кусь - хрусть - і гілочка навпіл.

А деякі кущі можна виривати і тріпати, аж доки вуха не провітряться:

http://s002.radikal.ru/i199/1209/94/6e6fd917098c.jpg

До речі, Алекс прекрасно їздить на автошлейці!  http://s43.radikal.ru/i102/0911/bb/5f998eae5e0f.gif

Їздили на "собачу секту" по хендлінгу - всю дорогу мій песик ані тявкнув. Останній раз позаймався - тьху, тьху, тьху.
Нашій хендлеру +1000 респект і уважуха! "Якби такі вчителі були в школі," - розмріявся мій Славко :-)

Випадково знайшла хороший спосіб концентрувати Алексову увагу. Гралися вдома в "принеси", а я (сидячи, іграшка на рівні мого обличчя) зробила оманливий рух, Алекс кинувся за своїм улюбленим крокодильчиком, а його... нема...  Кількох вечорів вистачило, щоб Алекс навчився не відводити погляд від крокодильчика ні на мить. А я йому в цей час казала "увага". Тепер "увага" - і Алекс дивиться на моє обличчя.
Я теж дресируюсь :-)

А як швидко кидаюсь до дверей, коли Алекс коло них шкребе лапкою!! :-) 

І нарешті Алекс знайшов адекватних друзів. Точніше, подруг ;-)

Це прекрасні лабрадорки - Лота і Магда. Магда, правда, трошки товстенька і лінива, тому частіше ми ходимо на побачення до Лоти :-)

http://s018.radikal.ru/i514/1209/7f/2064e5e96644.jpg

Ну як таку не лизнути!

http://s019.radikal.ru/i602/1209/e8/204c82894baa.jpg

Не обійняти...

http://s015.radikal.ru/i333/1209/f7/e54141e4f53e.jpg

Не любити....

http://s017.radikal.ru/i439/1209/92/6a93d4d4b745.jpg

P.S. А хто, хто там на повідку? Ні, не Алекс!! :-)

Отредактировано Alex i Aleksandra (14-09-2012 19:25:20)

0

160

Ой, какие фотки отпадные (и подписи к ним). Я умираю со смеху.... Любоффффф-любоффффф http://s42.radikal.ru/i098/0911/a0/2ca1f01a091b.gif

0

161

Львів на цих вихідних просто вирував. Один натовп натхненних носився на Форумі видавців, інший - гоцав на польсько-українському Фестивалі Партнерства. Я встигла побувати скрізь. За кілька років, які я не була у Львові, він дуже змінився. Ніби виліз із підземелля. Відновлені фасади кам"яниць, нові рівні дороги, активне культурне життя, багато туристів. Усі усміхаються. Десятки нових кав"ярень запрошують на львівські пляцки і штрудлі. Стиль скрізь - не надивитися.

Бачила у місті й одного бігля! :-) Це був особливо приємний акцент.

Мій Алекс залишився у Києві зі Славком, терміново до нього була викликана й мама.

"Що? Я буду спати із собакою?" - спочатку мама активно протестувала. Але я переконала її, що це краще, ніж слухати Алексові серенади усю ніч.
І тепліше :-) Потім маму було детально проінстуктовано, що і як потрібно робити з песиком. Де-таль-но. Уфф... Та в мені вже ціла собача енциклопедія! Не думала, що так довго "передаватиму досвід", що є стільки ньюансів. Далі Славко забрав бабцю на пробну вечірню прогулянку.
І все було б нічого, та зламався наш клятий ліфт. А біглятко вже на руках не поносиш!

Переживала, їх лишаючи, не сказати. Не поїхати не могла - робота.

Чоловік колись розповідав про одну знайому божевільну (на його думку), яка, виїхавши в гості до США, щовечора дзвонила своєму песику до Парижа, щоб з ним порозмовляти. Телефонні разунки приходили довгі, як простирадла, але жіночка була щаслива. Чомусь це пригадалося :-)

Я соромилася при Чоловікові дзвонити до Алекса на довгі розмови, але кілька раз на день детально маму про все розпитувала.
"Перший день Алекс за тобою дуже сумував", - сказала мама. А зараз вже гасає, як то він.

Я, дурна, втішилась, що не тільки я за Алексом, але й він за мною скучає, і поміж обов"язками бігала-шукала зоомагазини, щоб купити маленькому подаруночки. В результаті мій рюкзак пищить і пахне. Трохи соромно, бо Славкові не купила нічого. Хоча ні - є, книжки. Другий рюкзак з книжками. Тепер от старанно підговорила Чоловіка їхати на Київ просто зараз (раніше на добу).

І вже мрію, як з новими силаму бігатиму з Алексом навіть без ліфта.

Львів чудовий, прекрасний, пахне кавою, тут ноги самі підтанцьовують і не тільки у молодих. За тобою підглядають химерні створіння, ангели і леви. Навіть місцеві божевільні у Львові лагідні, з якимось ясним відбитком на обличчі.

Львів притягує  і дає натхнення для кожного. А в мені, Алекс десь збудував таку свою міцну будку, що без нього я не почуваюся до кінця щасливою. Навіть у Львові.

Може, моя мама права, і я таки стала собача божевільна... :-)

0

162

...Замучена дорогою за кермом, посеред ночі тихенько зайшла додому - і відразу до свого дивану: чи тут мій Алекс?
Щоб не розбудити, рукою в темряві шукала мого маленького песика. Ось вушка, мордочка, тільце, тільце, тіло...тіло... хвіст. Чи це Алекс?!

Я звикла думати, що в мене маленьке біглятко, а тут розтягнулося - телятко! "Телятко", утім, прокинулося, почалися облизування, похрюкування, попискування. Хвостик вибивав веселу мелодію. Алекс злизав з мене рештки кремів, парфумів і дорожній пил. Я обцілувала з нього навіть не знаю що. Задоволенні і сонні, обнявшись, завалились далі спати.

А вранці все було, як завжди. Вночі поїхала до себе мама, Чоловік, як заведений, на роботу, Славко готував собі какао перед школою, а ми з Алексом - на прогулянку. При світлі дня я придивилася - таки підріс! І такий слухняний. Результати трьох днів на короткому повідку - мамі строго-настрого заборонялося гуляти з Алексом на рулетці. 5 метрів свободи для бігля в руках неофіта - трохи небезпечно.

Цілий день ми спали, гуляли, гралися новими іграшками, бігали. Мною ще хилитало від втоми, але ж треба вибігати песика! Лота чомусь не вийшла (подумалось, треба взяти телефон у хазяйки і дзвонити: "Добрий день, це Алекс, а Лота вийде гуляти?"). Прийшлось задовольнитися лінивою Магдою. Як кожна товстуха, яка сидить на дієті, вона була не в настрої розважатися. Ситуацію врятував Лютік, який став велиииким Людгардом. Але він ходить у добру школу і росте дуже чемним вівчариком. Хлопці гасали півтори години так, що потім Алекса довелось на 8 поверх нести на собі.  Ліфт ніхто й не думав ремонтувати.  Вітаємо вдома! Львів видався прекрасним культурним закордоном.

Але коли під боком сопе Алекс, я, мабуть, зможу бути щасливою навіть в його клітці...

Голова у Алекса чомусь безумно пахне медом. Мммм...

0

163

Я тоже была на форуме книгоиздателей в эти выходные, у меня муж - писатель, должны были быть :) Все, что ты пишешь про Алекса, продуманно и грамотно, ты молодец!   http://i016.radikal.ru/0911/17/1649308dc20e.gif 
Насколько я вас тогда видела, нынче прогресс на лицо! :) [взломанный сайт]
А куда регистрировались? я так поняла, если была квитанция, то где-то надо за вас болеть  [взломанный сайт]

0

164

привет всем, вот только недавно мы вернулись из отпуска, и Ясю тоже оставляли на неделю на маму..)) процесс расставания был не сильно приятен, и Яська тоже грустил первые два дня, а как я приехал его забирать, то радости было..)))  http://zoopnz.ucoz.ru/smail/164bd6fb39c846422b5da4fae5fa8f31-1-.gif  аж уписялись..)))  [взломанный сайт]

а вот в субботу 22.09.2012, в Бердичеве мы наконецто познакомимся с Алексом и Александрой..)))  [взломанный сайт] 
Кобели
Щенки

254. YANYCHAR RAZBOYNIK KATTYVAL Щ/к 01U851-VI-212
20.03.2012 Tricolour Вл. Бондаренко Е.
О. Valsi Imagemaker For Bravo Vista г. Киев
М. Anfisa Зав. Рудник Е. П.
255. YASON ARGONAVT KATTYVAL Щ/к 01U851-VI-112
20.03.2012 Tricolour Вл. Земелев М. Ю.
О. Valsi Imagemaker For Bravo Vista г. Киев
М. Anfisa Зав. Рудник Е. П.

0

165

Вау! Будем за вас всех болеть! [взломанный сайт]

0

166

О, ні!

Те, що ми в Вінниці конкуренти, я знала (подумала - перший і останній раз), але і в Бердичеві  http://katenokgaff.ucoz.ru/sml/sml41.gif
Не дуже добре, мабуть...

Познайомитись ми не проти, але конкурувати... Рідним братам хіба не випадає  [взломанный сайт]

Правда, я радилась з Катею, вона сказала - поки щенята, це розвага - нічого страшного.

Для нас це буде перша виставка. Не знаю, як у Алекса, але в мене хвіст вже тремтить.

0

167

zemax написал(а):

а вот в субботу 22.09.2012, в Бердичеве мы наконецто познакомимся с Алексом и Александрой..)))

Здорово!!! http://zoopnz.ucoz.ru/smail/164bd6fb39c846422b5da4fae5fa8f31-1-.gif Жаль что нас не будет((( [взломанный сайт]
Желаю УСПЕХА!!!!! [взломанный сайт]

Братика поздравляем с 6-ой маленькой косточкой!!!! [взломанный сайт]  [взломанный сайт]
Может и мы когда-нибудь встретимся))))

0

168

Як швидко летить час!

Сьогодні Алекс офіційно перестав бути бебіком і став щеням - йому 6 місяців.

Пробебікали ми, по-моєму, своє дитинство непогано. Уважно принюхувалися один до одного, багато розважалися, в міру вчилися, майже не розставалися. Хоч кожного дня обдивляюсь Алекса вздовж і впоперек, не встигаю помітити, коли заросло його рожевеньке пузо, з"явилися юнацькі вусика, брівки, ну й інші, мало дитячі цілком дорослі речі :-)

З нагоди свята зважилися - ого, майже 14 кг. Електронні ваги у нашому дружньому зоомагазині під Алексом хиталися, точніше визначити не вдалось - замаленькі.
"В вашем возрасте уже можно....", - рекомендувала нам продавець різні товари і послуги. А я тільки всміхнулася: ми вже "в возрасте"! :-)

"Возраст" нам точно дався взнаки в тому, що Алексові нові зуби моментально і остаточно відправили на смітник усі щенячі м"які іграшки: улюблений тигрик, кенгуру, лось і іже з ними назавжди залишили наш дім. Залишилися лише гумові, надійні. Алекс, який ігнорував м"ячі, отримавши зі Львова м"ячик, який можна наповнювати смаколиками, і ганяючи його, смакувати, раптом полюбив усе кругле. Мабуть, зрозумів, що більші щелепи вже дозволяють хапати і округлі речі. Але вуха нашого Котяри Алексові смакують так само :-) Заслинений Котяра тільки вдає, що відбивається - через хвилину знову виринає з-за рогу з гордо піднятим хвостом, провокуючи ненаситного бігля.

З нагоди свята отримав Алекс і тумаків - за підібрану під час прогулянки і нахабно пожерту у темряві кісточку. Муштра була, як в армії - "лежати", "сісти", "лежати", ""сісти". І доки друг Лютік грався, Алекс так "віджимався" на набережній.

Три дні з мамою на короткому повідку і її суворе "не можна" до інших псів, як не дивно, зробили добру справу. Алекс став помітно спокійніше реагувати на собі подібних. Раніше, було, на вигляд будь-якого песика вдалині міг землю гребти, як екскаватор, вищав "пусти". Зараз видно, що тягнеться, але чує "не можна" і частіше розходимося спокійно.
Не про друзів, звісно, мова! До друзів я здалеку його спускаю з повідка - як розвага, то розвага!

"Видно, що Алекс подорослішав, став спокійнішим", - сказали нам сьогодні на хендлінгу. Ага, я-то знаю, як ця слухняність дорослішала!
Чужі собаки з вікон гавкали, а люди сміялись, як ми з Алексом тренувались у кожному місці - просто на тротуарі, біля дороги, біля голубів - вчили "стояти", "увага", "стоєчка" й т.інш. "Собачі" штани й куртку я ношу частіше, ніж свої ділові костюми. Косметика вдома теж тільки Алексова. Вся моя увага - теж його. Звісно, тепер він це повинен компенсувати :-)

Читала я, читала, про проблеми підліткового росту у біглят від 6 місяців. Морально готова :-) Маю сина-підлітка :-)
Якщо Алекс не буде стільки, як Славко, гратись на комп"ютері, то і цей період якось дружно переживемо.

На першу виставку ми хотіли поїхати тихенько, ми ж новачки... Я ж тільки недавно навчилась розрізняти, де у пса зад, де перед. Ще боюсь стригти Алексу кігті - даю побільше рити. Не вмію заокруглити хвоста, маю першу і єдину паршиву зелену рінговку і ніяк не можу знайти кращу. "Грумінг" - слово ще не з мого словника. Не знаю, які штани вдягнути замість звичних "собачих", чого може хотіти експерт, і боюсь, що може бути ситуація, яку ми ще просто не вчили на заняттях. Але ж на виставці не скажеш експертам "Ми цього ще не проходили" :-)
Дуже шкодую, що ніяк не знайду часу позустрічатися з іншими біглями і поспілкуватися з більш досвідченими біглевласниками вживу.

Та, бачу, Алексу такі заняття подобаються, в "школу", він мене аж тягне. Але це не заважає йому розлягтися на підлозі й заснути, коли є команда "вперед" :-) - так було: вийшов на "подіум", подивися на всіх - і ліг.

Поїдемо - потусуємося. На біглів-людей подивимося. За брата повболіваємо (він у нас вже досвідчений!), Бердичів провідаємо. У поляків є приказка "Pisz mi na Berdyczów" (пиши мені на Бердичів), що приблизно означає те, що й "на деревню к дедушке". Десь там ми будемо :-)

Та готові тримати хвіст трубою, бо Алекс - ТАЛАНОВИТИЙ ПЕС, а я ще навчуся! Вболівайте за нас :-)
І вибачайте, як щось не так, бо в кожному з нас сидить Яничар Розбійник.

0

169

Мій романтичний

http://s018.radikal.ru/i514/1209/bb/6c39f8f528f4.jpg

Розбійник

http://i069.radikal.ru/1209/44/46500d180f03.jpg

Мій

http://i023.radikal.ru/1209/03/8d728d78f57c.jpg

0

170

С праздничком!!!  [взломанный сайт]

0

171

Алекс и Александра, мы Вас поздравляем с дебютом и с первой победой!!!  http://i016.radikal.ru/0911/17/1649308dc20e.gif  http://i053.radikal.ru/0911/40/eaa81d364496.gif  [взломанный сайт]  [взломанный сайт]

0

172

Тааак, про победы подетальнее! Как братья выступили?

0

173

В Бердичеве Яська получил Большая Перспектива 1, а Алекс Большая Перспектива 2
а в Виннице наоборот: Алекс получил Большая Перспектива 1, а Яська Большая Перспектива 2, вот только незнаю как у Алекса прошли Бесты, так что ждём  рассказ Александры...))

0

174

Уфф... Нарешті з нас вийшли перші емоції і втома, можемо відписатися.

Що тут розказати - кожен з вас пам"ятає свою першу виставку й хвилювання.

Мені було досить складно і фізично, і морально. На роботі вже косили оком, що в мене тільки пес на умі, на заняття з хендлінгу треба було втікати в щочетвер о 12, Славко й його школа вимагали свого. Крім того накопичився хронічний недосип. Рано вставати - зовсім не моє, вечірні довгі прогулянки з Алексом - святе, часто за північ ще доробляла якусь не зроблену вдень роботу. Про готування-прання-прибирання мовчу. Часто забувала навіть поїсти і цілими днями їхала на відрах кави. Чоловік брав на себе частину моїх обов"язків на роботі і давав мені змогу проводити з Алексом достатньо часу, але й так я тягнула на собі всього забагато і просто втомилася.

На задніх ногах доповзла до вихідних з виставками. Поїхати зі мною на Бердичів визвався Славко. Визватися визвався, але на тому й все. Я за три дні все планувала, малювала маршрути, складала список того, що взяти обов"язково, шукала підходящу рінговку, брала ветдовідку, читала розклади рингів і намагалася налаштуватися на відповідний настрій. Чоловік казав, що я перебільшую, що все це не варте таких старань, що результати завжди домовлені, як футбольні матчі. Його скептицизм не додавав мені настрою.

Як-то перший раз я набрала з собою в дорогу всього  забагато, все думала, чи чогось не забула, від емоцій пішла спати пізно, а встала о 5 ранку. В Бердичеві ніколи не була, то ж увагу забирала й концентрація на дорозі. Їхати намагалась рівно, щоб Алексом не дуже трясло. З Києва випроводжав нас дощ і +6 градусів. На ходу останніми в багажник закинула джинси Славка, який спросоння вийщов з дому в шортах. Як проходитиме виставка я навіть не уявляла. Словом - самі нерви.

Приїхали ми добре, за пару годин до нашого рингу і могли подивитися на виступи інших. Славко швидко здався, сказав, що замерз і сховався в машині. Ми з Алексом удвох кружляли між псами і нарешті знайшли своїх біглів. Всі біглевласники виявилися надзвичайно симпатичними, добре нас прийняли, люб'язно відповідали на мої безтолкові питання. Навіть підстригли нам хвостика! Підстригання хвостика Алекс сприйняв, як веселу гру, і швидко наставив на моїх світлих штанях тисячу відбитків своїх лап, наче він сороконіжка. Я стала не тільки втомлена, але й брудна.

Треба сказати (вже потім мала змогу порівняти), що організація виставки в Бердичеві була кращою, ніж у Вінниці. Правда, експерт по біглях не справляла враження компетентної в породі і уважної. Від щенят практично нічого не очікувала. Одразу взяла на стіл, не хотіла стоєчки, сама дивилася зуби, обмацала, обміряла, зробила опис, далі - пряма, коло й до побачення. Нас запитала єдине - "возраст". С ходу сказала, що Алекс "слішком високій" - вже 40 см. І це записала в опис. При цьому наш рідний брат, вищий від нас, отримав в опис "норма". Це жодним чином не умаляє достоїнств Ясона - він надзвичайно гарний і гармонійний пес, але свідчить про певну безтолковість експерта. Якщо я можу мати свою думку вже на першій виставці :-) Та всі думки були потім, а тоді "слішком високій" вибило мене з колії і що було далі, я не пам'ятаю. 

Наш брат справді розкішний. Як я мабуть, тут десь в записах згадувала, мені від початку подобався Ясон і я їхала до Каті за ним, а Славко притулив Алекса, пригрів на колінах, той розвісив вуха, вдав дуже скромного песика і Славко сказав, що тільки цей. Тому Ясон мені зовсім небайдужий:-) Хоча Алекс став найріднішим і найкоханішим. 

Ясон і Алекс виявилися  несподівано несхожі. Алекс - пшеничний блондин, а Яська - медового кольору. Алекс зовсім темненький на фоні руденького Яськи. Яська солідніший, фактурний, правильний, зовсім сформований, Алекс як доростаючий бліденький підліточок. Брати зустрілися, впізнали один одного і давай обніматися! Раз зверху був Яська, раз - Алекс. І нащо я купала Алекса напередодні! Ми з Максимом, правда, дозволили їм дурачитись, перша така зустріч як-не-як. Сподіваюсь, Максим зробив фотки і викладе на своїй сторіночці, бо я про фотоапарат думала в останню чергу.

Біглі з виставковим досвідом дивились на нас поблажливо, спокійно відпочиваючи в своїх клітках. Якщо ми вирішимо продовжувати свою виставкову кар'єру, то переймемо такий досвід і пишатимемося, якщо вони дозволять поставити коло них, таких титулованих, нашу клітку.

Того дня ми вирішили не залишатись у придорожньому мотелі, як планували спочатку - у Вінниці наш ринг був далеко після обіду. І повернулися до Києва. У рідних стінах своя кава смакує інакше і спиться солодше. Алекс проспав з 18-00 до 6-30 наступного ранку. Теж емоції були у хлопця!

Братом ми пишаємось!

0

175

Другого дня я змінила групу підтримки - посадила за кермо Чоловіка, речей взяла вдвічі менше, виспалась трохи більше.

Алекс не протестував, що знову у машину і знову у дорогу. Сонячна погода гріла душу.

Вінниця організувала виставку на місцевому стадіоні. Сумна напівруїна цей стадіон. Але такі красиві пси були довкола!

Алекс нюхався з ріджбеками, весело махав хвостиком до кожного лабрадора, впізнав кількох знайомих із занять з хендлінгу. Мабуть, ці красуні, які розкрутили нарешті свої бігуді, розповіли Алексу, що виставки - це приємно і понтово, бо хвіст у Алекса тримався високо, настрій був грайливий, йому виразно подобалося. На диво, Алекс цілком адекватно реагував на такий собачий натовп і чув "не можна" і "поруч", не особливо рвався скакати. Першого дня був відчутно напружений, не давався в чужі руки, а тут виглядав як давній свій.

Мінусами було, що організація підгуляла, жодних оголошень не було чути, ринги затягувалися відчутно. Ми знову встигли втомитися, Чоловік неприховано нервував, бо в понеділок збирався їхати за кермом наступні 1000 км у відрядження, а тут забава обіцяла бути безкінечною, при поверненні увечері до Києва на Житомирській трасі могла чекати велика пробка. В животі булькалася тільки вранішня кава, а відійти кудись було страшно - розклад виступів геть збився. Алекс теж відмовився від будь-якої їжі. Пив лише воду. Нерви.. Як я це розумію! Купила йому качку-крячку для розваги і постелила в тіньку свою куртку. Дуже пошкодувала, що не купила клітку для Алекса просто тут і зараз, стримувала наявність вдома великої металевої. Куди ще одну? Потім підказали, що така переноска зручно складається, але запізно.

Чоловікове бурчання, що це не свято, а мука, як не дивно, мене хоч злило, але концентрувало. За алфавітом Алекс виходить першим, і в ринг ми ввійшли досить справно. З попереднього дня зробили певні висновки і вирішили врахувати. Я трохи тушувалася, як нас оцінить збоку наш Влодек, але в ринзі відключилася від усього, крім Алекса. І нам вдалося! Алекс став кращим щеням і отримав путівку на бест!

Почувши, що ми ще залишаємося, Влодек геть не зрадів. Але не використати шанс було б по-дурному... Знову потягнувся час дооооовго-довго.
Бести почалися годині о 19. Темніло. Стало так холодно, що Алекс почав тремтіти. Я загорнула його в куртку, взяла на руки і подумала, що може мій мудрий чоловік правий, і треба було давно їхати додому. Та ось бести. Оголошують безтолково, без порядку, хто перший вліз, той першим йде. І ми десь наприкінці. Зупинка, стоєчка. "Ви були такі красиві, що я задивився, аж розгубився і не встиг сфотографувати", - сказав потім Влодек. "Алекс стояв найкраще, як кам"яна статуя, увесь час, а решта щенят скакали. Це несправедливо, що вас не вибрали". Звісно, він не експерт, але як нам було приємно! :-) Цілий день ми чули критику, навіть за виступ в ринзі, а тут ... таке визнання. Може й справді ми були непогані :-)

Ми задоволенні, що успішно дебютували.
Ми тішимося, що зустрілися з братом Яською.
Ми радіємо Яськиним успіхам.
Ми дякуємо мамі Каті - пишайтеся нами, а ми ж тільки починаємо :-)
Ми отримали цінний досвід.
Ми познайомилися з іншими біглями і знайшли друзів.
Ми хочемо ще! :-)

Сьогодні Алекс о 7-00 сидів під дверима і ніби чекав, що знову кудись поїдемо.
І хто там розповідав, що після виставок пси відходять кілька днів?
У нашого хлопця не просто ракета в попі, а цілий арсенал!

Він так рвався сьогодні зранку до сусідської спанельки Мері, ніби не нанюхався вчора тих сотень псів.
Ну як ним не захоплюватися! Такий живчик :-)

Фото хоч якісь пошукаємо і викладу трішки пізніше - сьогодні треба ще виспатись, принаймні мені, бо в реактивності я Алексу програю :-)

І звісно - ДЯКУЮ УСІМ ЗА ПІДТРИМКУ!!!!

0

176

Поздравляю с дебютом и победой!  [взломанный сайт]
Потом меньше накладок и нервов  [взломанный сайт]
Я видела с тобой одну фотку на фейсбуке, завтра поищу и скину  [взломанный сайт]
А если Алексу нравится, то обязательно продолжай, дело не в победах, а и в таком развитии пёски!  [взломанный сайт]

0

177

Круто! Молодцы!
А бебиковские, щенячьи и юниорскте Бесты - дело не совсем благодарное :) Потому что может сыграть немаловажную роль приверженность эксперта определенным породам. А в этих бестах все породы подряд, без предварительных отборов (каковыми являются Бесты групп у взрослых собак).

0

178

Поздравляем с Дебютом!!!! Молодцы!!! http://zoopnz.ucoz.ru/smail/164bd6fb39c846422b5da4fae5fa8f31-1-.gif  [взломанный сайт]

0

179

Спасибі, спасибі за поздоровлення,
ми раді старатися :-)

Алекс після виставок навіть хвостика почав вище  тримати :-)

0

180

Трішки фото, вибачте за якість :-(

Так ми їхали на Бердичів

http://s019.radikal.ru/i614/1209/ef/ec2ab986036e.jpg

Так ми вперше йшли по рингу (фото з ФБ Наді Марцевої)

http://i021.radikal.ru/1209/3f/fa53e15ad4cb.jpg

З емоцій ми працювали БЕЗ вкусняшки! У Алекса гарний крок, симетричні трикутнички...

Знайомимося з ріджбеком у Вінниці

http://s018.radikal.ru/i507/1209/ab/23e044bc0695.jpg

Як завжди, балдіємо від усіх лабрадорів

http://s017.radikal.ru/i426/1209/16/bd7cb5ae286d.jpg

Показуємо зуби експертові

http://s018.radikal.ru/i523/1209/c1/06070dd8b393.jpg

(До речі, дивилася дуже прискіпливо, аж до кутніх)

Відстрілялися в стоєчці і... заплющили очі. Від сонця? Від задоволення? Спати?

http://i070.radikal.ru/1209/2e/bb1eecf842e9.jpg

Покриття стадіону було дуже нерівне, ми стояли якраз на стиках плит, але якось вистояли :-)

0

Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?

Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно