Крокуємо
Я пригадала, як вчила наша хендлер: крок з п"ятки, рахуємо про себе "1,2,3,4", це заспокоювало
Ну й поцілунок вдячності моєму розумничкові!
Молодець!
Форум питомника КАТТYVАL |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?
Крокуємо
Я пригадала, як вчила наша хендлер: крок з п"ятки, рахуємо про себе "1,2,3,4", це заспокоювало
Ну й поцілунок вдячності моєму розумничкові!
Молодець!
Алекс вже зрозумів, що коли я швидко ходжу по хаті і часто зникаю у ванній кімнаті - нічого доброго це не означає: хазяйка йде на роботу. Кілька днів він не протестував. Дві вранішні прогулянки - і Алекс спокійно і навіть охоче йшов до своєї хатки-клітки спати, а я на роботу. Чого його тягати зайвий раз в машині, як він цілком комфортно поспить на власному місці. О 15-40 зі школи повертається Славко, і знову гуляння.
Та швидко Алекс побачив, що з роботи я повертаюсь пізно, і денне спання в клітці перетворюється на цілий день без мене.
І запротестував!
Сьогодні, позіхаючи на всю пащу, вперто тинявся за мною, як прив"язаний. Я на кухню - він за мною, хвилинку щось там роблю - він дрімає. Тільки я у ванну, Алекс знову під ногами, згорнувся клубочком, намагається спати (бо хочеться ж! пора), я йду - і він тут же.
Такий жаль мене взяв!
Дивиться на мене жалібно, попискує/посвистує. Вчора було подібно. Я спочатку не зрозуміла, думала, хлопчині знову терміново на вулицю хочеться, повелася. А сьогодні переконалася - Алекс просто не хоче мене відпускати!
А тут ще відрядження мені світить, від якого ніяк не можу відмовитися (цього літа вже три через Алекса проігнорувала).
Так щось відчуваю, що Алекс або шкоду почне робити, щоб мою увагу знову повернути у повному обсязі, або буде скучати і при зустрічі краще слухатися/вчитися.
Хотілося б останнє...
Ось так ми полюємо!
Алекса малі песики вже починають боятися!
У нашого прорізається цілком солідний грізний гавкіт (в основному на неживі незрозумілі предмети, н-д, кульок, який ворушиться в темряві , сувора постава.
А таке ось лежання/маскування поміж осіннім листям (часто ще попа крутиться/зручно вмощується/групується) "загрожує" "здобичі" лише тим, що на неї наскочать несподівано і ... "залижуть"
ГРРРатися!!!
Отредактировано Alex i Aleksandra (28-09-2012 17:33:16)
Сьогодні Всесвітній день тварин. Вітаю нас усіх!
Відколи у мене з"явився Алекс, я теж заслужила на брудні і подряпані руки, робочі собачі одежі, не завжди пахучі облизування і цьомки.
Більшість з вас - ветерани собачої любові Тож зі святом!
Я зараз у Польщі, у відрядженні і дуууже скучаю за моїм золотовухим. Чоловік шле есемески, в яких розповідає детально, скільки гуляли, скільки і яких купок зробили Знаю, що Славко спросоння одного дня закрив Алекса в клітці із шматком її накидки всередину, то ж є і нова шкода - Алекс, звісно, все порвав. Пишуть мені, як смішно вчора увечері Алекс грався із сливкою, як із м"ячиком. А я їм не вірю
Знову і знову наказую ЯК ПРАВИЛЬНО, треба МОГО песика глядіти, а не просто потішати мене, що все добре
Мрію, як повернусь і одразу у неділю знову підемо на аджиліті. Минулі вихідні було суперсько!
Іра, Вова і їх бігль Купер великі ентузіасти і молодці. Знайшли прекрасне місце, новенькі снаряди, пси носяться дуже щасливі.
Алекс мене, як завжди, радує на заняттях, видно, що гасати йому в кайф.
Вивчив нові команди, проявляє витримку, добре працюємо в парі.
З нетерпінням знову чекаю вихідних. Сподіваюсь, Алекс зрадіє мені і аджиліті
А ось таке фото, кажуть, стоїть щодня на робочому столі польського прем"єра Дональда Туска.
Дуже мило, по-моєму, і до сьогоднішньої теми
Отредактировано Alex i Aleksandra (04-10-2012 18:05:19)
Все добре! Я вдома, Алекс нічого не забув!
Радісно вітав мене, барабанячи хвостиком, щасливий отримав купу смаколиків з Польщі.
Я придирливо оглянула дім - хлопці постаралися, все вимили, поприбирали, аж приємно. "Ти ж знаєш нашу маму, зараз зразу з дороги замість того, щоб відпочити, кинеться прибирати", - мотивував Чоловік Славка до роботи. Ну й чистота й блиск!
Алекс теж виблискує, не схуд, не поправився. Підріс трішки. Погриз смачненьке - й до мене спокійно, ніби вже йому й байдуже
Чудеса! Я скучала за ним більше, ніж він за мною! От бігляча натура...
Одразу з вранішнього поїзда, не виспавшись, я забрала Алекса на аджиліті. І тут все ок.
Більш втомлювалась і пітніла я, Алекс почувався цілком у своїй стихії.
Гасав-гасав, трошки вчився, знову перерва, багато смачного, багато хвалять - собачий рай, а не спортивний майданчик.
Ось так виглядають щасливі біглеморди!
Після занять спали з Алексом обоє без задніх ніг, а сьогодні - знову на заняття.
Чудово мати таких друзів і таких вчителів, як Іра з Вовою.
Отредактировано Alex i Aleksandra (27-10-2012 20:22:47)
Очень позитивная у вас с Алексом страничка! Прям сердце радуется читать!
Небось, Александра работает в сфере писательства - прям чувствуется владение Словом
Спасибі, Снєж, за комплімент
Одного вечора у відрядженні, сумуючи за Алексом, я сіла перечитати нашу сторінку.
Аж червоніла від власної наївності
Якби мені було, скажімо, 20 - така наївність ще була б виправдана, а так.. нагадала собі героїнь іронічних детективів Дар"ї Донцової
Невиразна блондинка невиразного віку, яка любить тварин, із сумнівними талантами і безперечним вмінням потрапляти у різні кумедні історії.
Вчора увечері, тільки ж я приїхала, Алекс умудрився на Набережній, просто над дорогою, вислизнути у мене з ошийника. Злякався поваленого дерева, впирався йти, нейлоновий ошийник виявився розтягнений... "Мам, і чому тільки з тобою таке трапляється,- підколювали мене вдома. - От у нас тиждень все було без пригод".
Не знаю, чого вони реготали, бо ошийник явно розтягнувся за "їхній" тиждень. Добре, що Алекс сам не зрозумів, що сталося, і дався швидко в руки. А в мене добряче тремтіли коліна, бо не так давно, якраз у вечір напередодні виставки, Алекс був від мене... втік.
Це окрема історія, про яку я у виставковому ажіотажі не писала.
...Ми гуляли на Набережній - три вівчарки різного віку і Алекс - песики гралися без повідків, як часто бувало (від дороги є огорожа). Раптом знову феєрверки! Просто тут, з одного принабежних ресторанів. Алекс, як біг, граючись, стрілою від Лютіка, так в момент змінив траєкторію руху і, ще прискорившись, помчав просто на дорогу. Я думала, в мене буде інфаркт на місці! Алекс зник в секунді. Я - за ним в страшній паніці. До честі машин - жодна не зрушила з місця, хоч вже змінилося світло. Алекс пролетів на зелене, мене пропустили на червоне. Але хто дожене бігля! Хіба що на коні. Я подзвонила синові, щоб вилітав шукати Алекса з напрямку навпроти, чоловікові. Подумки, як в кіно, вже бачила всі страшні картини, що загрожували моєму бігляті - його вкрадуть, порвуть чужі собаки, він загубиться, потрапить в халепу... "Ви котеночка потеряли," - питали мене добрі люди по дорозі. "Чому Алекс котьоночек?", - подумалось... А потім почула свій голос, як я волала "Алекс! Алекс!". Це в якомусь мультику був котьоночек Алекс, чи звідки асоціації, що Алекс - котяче ім'я? Але все це я аналізувала вже потім. Долетіла до дому - а куди ж! - а там під під'їздом Славко тримає на руках Алекса. Песик навіть був навіть спокійний і дуже задоволений собою. "Добра новина цього всього така, що Алекс знає дорогу додому," - резюмував Чоловік.
Але якби стріляли в іншому місці, далеко від дому, куди б бігло моє щеня? До речі, жодна вівчарка (навіть 3-місячне цуценя) феєрверків не злякалася. Я добросовісно прокручувала Алексу записи різних голосних звуків з компа після того нашого першого разу з переляком від феєрверків, але в рідних стінах вони Алексу були якось байдужі. Почнемо спочатку.
"Ви, говорят, прославілісь", - зустрів нас учора вранці знайомий ньюф. Я думала він про виставку звідкись знає. "Вся Набережная за Алекса переживала, когда он убежал", - продовжив дідусь. Я почервоніла. Досі мені згадуть тут маму, яка гуляла з Алексом, як в анекдоті: не довіряла нікому, як тільки бачила іншу собачку, розверталась з Алексом в інший бік й т.інш. (але хай так - правильно, що виконувала мої інструкції). Тепер от сам Алекс підпсував свою славу слухняного бігля.
А ви кажете
Александра работает в сфере писательства
Життя з Алексом понаписує такі сценарії, що тільки тримайся!
Думаю, в кожного з вас є подібні історії, або ще й кращі, просто в мене є ще запал, щоб це описувати
А сьогодні така осінь, яку не люблю.
І де вчорашні +20? Під ногами хлюпає, ходжу в калошах. Замотана в светри/куртки виглядаю, як городнє опудало.
А Алекс, як назло, шкребе й шкребе двері. Вже тричі виходили мокнути!
"Сьогодні немає аджиліті, немає розваг", - товкмачу йому. Не вірить!
Скрутився під дверима на коврику й дивиться на мене з докором.
До того ж мої осінні в'язані светри Алекса безумно бавлять - він все хоче їх гризти. Мабуть я в них для Алекса, як велика м"яка іграшка. А гризти м'якеньке Алекс полюбляє! Ось знайшла посеред хати ЩОСЬ. Колись воно було чимсь фіолетово-білим, а нині просто купа ниток. Питаю своїх - що це? Дружно знизують плечима. "Думали, це ти перед від'їздом дала Алексу", - пояснюють. Я?! Своєму песику таку гидоту?
Стали всі дружно міркувати, що ВОНО таке і скільки днів ЙОМУ. Не зношу чогось, на що не маю відповіді і що не можу пояснити!
І так мізкувала, і сяк - це нитки, точно, прості х/б, біло-фіолетові, колись були скручені джутом, чи плетені косичкою. Купка - не велика, не мала. Перевірила - всі канатики Алексові цілі. Шматка для підлоги на місці, рушники теж. Більш по кольору нічого такого не пригадую. Шафи, на щастя, Алекс ще відкривати не вміє, та й в шафах нічого такого. В хаті на довгі місяці застиг ремонт - все статично незмінне, речей мінімум. Все на виду.
Де Алекс ЦЕ взяв? І видно вже полюбив, бо сумно заглядав у відро із сміттям, куди я ЦЕ, обдивившись, обнюхавши, обмацавши, зрештою відправила.
А все одно мучуся, що ВОНО таке було. Погода беззмістовним роздумам сприяє.
А Алекс, може й знає відповідь, але ображений, що сьогодні немає гуляння, тільки посвистує на коврику під дверима й не признається...
Є звук, на який Алекс моментально виконує команду "стій" і "до мене" з будь-якого куточка квартири, навіть без команди.
Це звук дверцят холодильника, що відкриваються [взломанный сайт]
Я перестаю бути для Алекса єдиним авторитетом. Так-то з підлітками...
Алекс все більше дивиться за іншими псами і наслідує їх.
З одного боку - це добре. Відколи Алекс познайомився ближче з іншими біглями, став упевненішим, впертішим, і тепер його точно не переконаєш, що він бордер- коллі чи вівчарка. На останньому занятті з аджиліті дружно в чотири лапи з Купером рили одну ямку на двох (хоча обоє прекрасно знають, що рити ямки на уроках - ні-ні). Що робить інший пес, Алекс - тут як тут - зразу повторювати.
А це два дні сумно дивився на вікно. "Ма, він, здається, тебе виглядає," - вирішив наш син. Я, наївна, й втішилась... - Ага, значить, таки Алекс за мною теж скучає!.. Наївна!
Алекс дивився-дивився на вікно (я вже поруч)- і хоп! - вже сидить на табуреті під вікном. Цей трюк він підгледів у Котяри, який для уникнення домашньої війни їсть на підвіконні (там же мав спокій від Алекса, а на підвіконня заскакує з табурета). А тепер: Алексова мордка і на столі, і на підвіконні, і Котяру зручно лизнути, і корм його нюхнути, ну й у вікно глянути, чому б ні... Яка зручна річ табуретка, а досі була неосвоєна!
Тільки скочити вниз якось страшно...
Так з підлітками буває: спочатку герой, як друг, а потім - ой, люди, заберіть мене звідси...
Ох, у мене знову будуть... літні канікули
Чоловік уперше за багато років запросив нарешті у романтичну подорож, а не у відрядження
Посидів остатньо з Алексом, і зрозумів, що багато активних прогулянок і занять - це не так легко, плюс багато роботи і синок-підліток, який не хоче вчитися, ремонт, що затягнувся... От і казав, що канікули з дощем були слабким відпочинком, що я заслужила на краще. Приємно. Нарешті
І тішуся, і сумую водночас. Летіти до літа й вітрів із Сахари дуже хочеться. Алекса залишати аж на 10 днів ДУЖЕ не хочеться. Довго думала і так, і сяк - до Славка приїде мама. Але довірити аж на так довго коханого песика їм не можу. Не справляться.
І нащо мені канікули, на яких буду нервувати?
Тому Алекс поїде в гості, у знайомі надійні руки
Сподіваюсь, йому там буде добре, і він мене не забуде. Боюсь, що придуріє від свободи, що багато чого доведеться вчитися від початку.
Але вірю, що все буде добре
Бо це єдине надійне місце
Уж не к Кате ли отправится Алекс?
Саша, отдыхать надо так, как будто есть только момент "здесь и сейчас". Я, например, в поездках забываю о всех тревогах. И даже о близких не скучаю. Может, и у вас с мужем так получится
sne_zhinka, а куда же еще? [взломанный сайт]
Мне очень долго рассказывали, какой Алекс воспитанный.... какой интеллигентный.... скромный.... Очень просили, что бы моя банда его не испортила. И вот товарищ интеллигент прибыл в наш вертеп. [взломанный сайт] Ну что вам сказать.... Я думаю, что свою интеллигентность он оставил дома, возле своего коврика. Наверное, Алекс никуда не уезжал, а вот Янычар точно к нам пожаловал.
Вот такие игрища он устроил с Бонусом сразу по приезду.
[align=center]
Мужские разговоры....
Немножко уточнения сказанного. Что бы лучше запомнилось. Что бы прочно вошло в ухо левое, и в ухо правое. )))
Ну а это так просто, проходя мимо, интеллигентно общаемся. ))))
А это скромненько так, по-воспитанному, ищем что бы ещё сделать.... куда пойти.... ))))
Бонус в редкие минуты перерыва.
То, что этот красавец вытворял с моими невинными девочками, я решила не снимать. Подозрения у меня, что Алекс на ночь читает Камасутру.
[взломанный сайт]
Давно не заходила на страничку...вечно нет времени....а теперь вот зависла тут надолго...зачиталась [взломанный сайт]
А последние фотки вообще отпад Алекс тоже на отдыхе...отрывается по полной [взломанный сайт]
Молодець мій хлопчик, що не дає себе ображати!
Ну, ми ж вдома на прогулянках тренуємось все на вівчарках і лабрадорах... І практично на кожному Алекс зверху.
Ну й по дівчатках Алекс спеціаліст...
Спасибі, Катя, за фотки! Аж на душі спокійніше стало
А на першій Алекс навіть дуже скромний зайчик [взломанный сайт]
У раю було добре, а додому ТАК хочеться!
На жаль туман і нульова видимість у польських аеропортах затримали мене спочатку на островах, а тепер тут, в Катовіце.
Якби кілька днів тому мене спитали, чи хочу я залишитися на тому золотому теплому піску до кінця життя, я б скакала з радості: "О, так, о, так!"
А тепер страшно злюсь, що не можу потрапити додому вчасно. Як там мій Алекс?! Я безумно за ним скучила!!
Тримайте за мене кулачки, щоб завтра якісь вітри розвіяли тутешній туман і літак таки відлетів. ХОЧУ ДОДОМУ!
Как Алекс? Ну что сказать... Гоняет по травке, балуется с девчатами, трескает сырое мясо и безответно втюрился в мою Варвару.
Alex i Aleksandra
Какие красивіе фотки! Сашуля, возвращайтесь на родину!
А Алекс таки с золотыми ушками! Красавчик!
УРА! УРА! Як добре бути вдома!
Спасибі, за підтримку.
Літак відлетів/прилетів вчасно, я швидко перекинула речі з таксівки у своє авто, купила хлібину (бо нерви і голод замучили), Алексу упаковку добрих сосисок (не з порожніми ж руками до хлопчика!) і швиденько до Каті.
Мамі тільки подзвонила, що спочатку не додому
Гризла дорогою хлібину і тішилась, що от-от і побачу своє чудо.
Чесно, переживала, 10 днів бенкету без повідка - не жарти, чи впізнає, чи захоче покинути веселу Катіну тусовку.
Але моє руденьке-золотеньке впізнало! Прилетіло на мій голос, цілувалося, обнімалося, зжувало сосиску... і знову погнало Продемонструвало мені відгодовані бочки, показувало, як прибирає Каті двір, носило обрізані квіті і гілочки, познайомило з Бонусом і ведмедиком-акітою, підлило на прощання Каті газон, погавкало до мене - типу, де тебе так довго носило, і далося взятися на повідок.
Коли в машині міцно запахло свіжим дощовим Алексом, я нарешті розслабилася - тепер я по-справжньому вдома.
Ми їхали й розмовляли, жували хлібину (я) й сосиски (більше Алекс), все було, як між давніми друзями.
Шкода, Варвару довелось залишити...
Вдома Алекс був у себе. Все пам"ятав, слухався, давав лапи (права/ліва -наша остання вправа перед виїздом), виконав прекрасну стоєчку, поганяв кота, традиційно випив воду з його миски (натомість кіт п"є тільки з Алексової), з мене очей не зводив. Це було найприємніше.
Після купелі смішно розгріб свій спальник і сам закутався в нього, звично влігшись догори пузом.
Вірте мені, чи ні, але здавалось, Алекс теж тішився з повернення. Це було просто написано на його мордасі!
На вечірній прогулянці Алекс також був зразковим, бігав риссю, зупинявся на команду, підгодовувався на "молодець".
З фанатизмом обнюхав наново усі кущі на нашому периметрі, думаю, "зчитав" новини, які тут без нього відбулися
На "додому" слухняно направився до під"їзду. Ходив за мною хвостиком до змору, і нарешті засинаємо щасливі.
... І що там ті райські острови - руда осінь так пасує моєму золотому Алексу!
Отредактировано Alex i Aleksandra (24-10-2012 00:33:12)
Саша, ты так все здорово описала. Я зачиталась и ... прослезилась.
Это так трогательно...
Люблю Алекса!!!!!! Мне очень хочется с ним познакомиться.
Люблю Алекса!!!!!!
Спасибі, Тань! Тепер я "прослезилася"
Мені дуже приємно за Алекса.
Хто знає, може колись й познайомимося: у Києві чи Донецьку.
Будете їхати в наші краї - повідомте, ми завжди раді гостям, тим більше друзям із песиками
Леночка, я очень рада, что Алекс остался таким же воспитанным. Вот только больше камасутру ему читать не давайте.
Сегодня утром Бонус носил за Варькой цветы. Научил его Алекс за дамами ухаживать. [взломанный сайт]
Слушайте, мне работать надо, а я зачиталась! [взломанный сайт] Какая история получилась интересная, а фотки какие! Класс!! Все дома и все счастливы - здорово!
С возвращением, Алекс и Александра )))) Буду ждать новых историй!
Ага, красиво, блин, получается! Читаю и сразу в голове картинка как ві вдвоем жуете хлеб и делитесь впечатлениями на 10 дней!
Так все-таки, Саша или Лена? [взломанный сайт]
Спасибі всім за посмішки
Так все-таки, Саша или Лена? [взломанный сайт]
І Саша, і Лена
І ніякої шизофренії
Так вийшло, що мене вдома назвали Оленою, друзі - Оленкою, а мама Чоловіка (він у мене поляк) - Оленькою, з м"яким "нь".
Oleńka - польською, це зменшувальне від Aleksandra. Так Александра стало моїм другим іменем, яке я теж дуже люблю.
І навіть маю з ним один із документів
Тому називайте мене, кому як зручно
Тому називайте мене, кому як зручно
Ну вот, разъяснения! Принято! [взломанный сайт]
Вы здесь » Форум питомника КАТТYVАL » Персональные страницы "Кэттивэльчиков" » Яничар-Розбійник чи золотовухий Алекс?