Татьянка написал(а):Может там витамины какие-то, которых нет в еде Алекса, а в подстилке есть. Вот он и жует их.
Алексові ввижаються вітаміни в усьому, що не можна: підстилці, паличках, корінчиках, просто землі, в інших собаках, в мокрих воронах - геть в усьому на чому його розумне й допитливе око зупиниться. А сьогодні у вухах розкішні банани виросли. Росли-росли потихеньку, і от, мамо, збирайте урожай. Я вам тут і витримку покажу, і зайчика і, стрибайчика.
Навідріз відмовився працювати на аджиліті, тунель улюблений під носом не помічав, через бар'єри мусила проводити його на повідку, а тільки з повідка спущу - які там смаколики, СВОБОДА! Гасав по стадіоні увесь урок, як з торпедою в задку. (Хаскі Кори, з якою вони удвох так могли зірватися, сьогодні не було). Ніхто його ні піймати, ні докликатись, ні обманути-заманити не зміг. Прийшов сам, коли захекався. До води.
"Ти хвали його, хвали, як підійде," - каже мені Іра-тренер. А я вже закипала від емоцій. І така поведінка у мого любенького вже частіше. Переходнячок?
Ми так добре розумілися, на позитиві, а зараз додому не йде, впирається під під"їздом, як теля (так лоб наставляє, наче там справді роги є.) Йде тільки на моє ніжне "а в дома є смачненьке м"ясо". Тоді облизується і якось там дається поволокти себе. І мушу ж поганцю дати вдома те м"ясо! (типу ж,собак не можна обманювати, так?)
За всіма собаками шаленіє, рветься так, що хребет мені тріщить, мушу на нього рикнути/гавкнути, смикнути і то добряче. Я так не вмію І не хочу.
Не скажу, що просто все в один день вийшло з-під контролю. На один день і місяць з сонцем місцями міняються, і жити можна. Були тенденції (я одразу перестала бути з ним солоденькою і стала строгішою). А зараз розквіт. Мабуть, закономірний. (О, як мій Славко дуркував у свої 13!!!)
А тут виставка на носі. Боюсь, зовсім непередбачуваний буде мій Яничар.
Любить, як його вичесую, аж мружиться, сьогодні був такий вечір. На "ляж" завжди демонструє готовність підкоритися. Влігся увечері на мою подушку, то я тільки йому строго сказала, що це - моя, йди на свою - перемістився слухняно (зрозумів!). Тобто, визнає, що я - головна.
Але при можливості...
"Ма, тобі з ним півтерміну ще так залишилось", - "знаток"-Славко прочитав, що пес дорослішає і заспокоюється десь у 15 місяців, і порахував мені, скільки ще "мотати". (А сам буде далі в компі залипати! [взломанный сайт] )
Що ж, усі молодильні креми, якісь я колись зі страху перед роками купила, можна викидати. Штани на мені висять, замість однієї куртки дві налазить. Який там целюліт! Ловлю себе на тому, що я навіть як не треба, то бігаю швидко, як бігль, і на місці встояти не можу, підскакую.
Чи Алекс в обмін навчиться чогось від мене? Хай не говорить різними мовами, хай хоч одну мою розуміє і чує!
Ех... Відчуваю, що на разі рух, свіже повітря, активне бігання і багаті емоції мені забезпечені. Десь би нервів прикупити... А ще кажуть, що банани захищають від стресу і зміцнюють серце..